Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz ngaba #80988 üzenetére

    Előző válaszom random hülye kérdésre adott random hülye válasz volt, ne próbálj sok mindent belelátni az "értékelésbe". ;)

    1. A Toyotát és a japánokat a biztonság és józan előrelátás miatt választottam (a japánoknak lesz gázuk, és nem állnak indirekt háborúban az oroszokban). És meggyőződésem, hogy az alternatív hajtásokban megkerülhetetlenek, a Tesla pedig zsákutca.

    Szerintem ez baromság, már megbocsáss. Ezek max "átlagember megérzései" szintű okosságok, közhelyek. Egy cég árfolyamát ezer és egy tényező alakítja, sokszor (sőt, többnyire) olyan tényezők is tudnak dominálni, amikre nem is gondoltál, vagy akár lehetetlennek gondoltad volna őket. Ha be is jönne a Toyota vétel 1 éves távon, akkor se azok miatt, amiket írtál.

    2. Intel is biztonsági játék + alulértékelt.

    Az alulértékelt rész miatt ebben már több a fantázia. A nagy baj ezzel, amit előttem is írtak - meg amit tudsz is - az egyedi részvények kockázata. Hiába gondolod úgy, hogy mondjuk AMD vs. Intel vonalon az Intel indokolatlanul alulértékelt, ha pár éven belül mondjuk az ARM zárójelbe teszi az egész x86 piacot.

    Viszont az alulértékelt részvények vétele nem ördögtől való ötlet, erről szól az errefelé sokat istenített value faktor. Ha veszel valami value követő (USA részvényeket is tartalmazó) ETF-et, abban garantáltan benne lesz az Intel is, nem véletlenül. Meg ezer másik cég, akik hasonló értékeltségen forognak, mint az Intel, csak nem vágod őket, mert nem mozogsz otthonosan olyan területeken.

    3. Szerintem ez is alulértékelt + hosszú távon bízom a régiónk gazdasági teljesítményében.

    Ha a régió gazdasági teljesítményét akarod megvenni, akkor ne egyedi részvényeket vegyél. :)

    BTW szerintem - sokakkal ellentétben ebből a topicból - nem ördögtől való egyedi részvényt tartani. Csak tisztában kell lenni a kockázatokkal és jól méretezni. Teljes portfólió max 10-20%-a legyen játszós rész, amiből mehet egyedi részvény is akár, ha van rá elég jó indok. Szerintem amiket írtál abból egyik se elég jó, engem nem sikerült meggyőznöd.
    (Nekem amúgy némi apró pont van Rafiban meg OTP-ben és pont az ukrán/orosz kitettség miatt. ;] Ha vége a háborúnak, hitelezés fel fog pörögni rendesen arrafelé, az oroszoknál meg a saját bankjaik ki tudja hogy és meddig bírják...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák