Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz Mercutio_ #21160 üzenetére

    Ma mar nem, hacsak nincs 8 evesed legalabb 1 db, ami me'g a szabfel idokben kottetett.
    Tehat nyitottam a csaladra 5 db ltp-t, anno raadasul nem csak szabfel volt, hanem egyuttal szamlavez. sem volt akkor me'g. Volt vele kemeny 2e dijam, mert otp-nel lehetett 200e SZO-t (szerzodeses osszeg) valasztani, es 1% a nyitasi; meg be kellett fizetnem azt hiszem 940Ft elso havi megtakaritast, de az a szamlan is maradt. Aztan nem fizettuk, eppen epitkeztunk (azert neztem meg egyaltalan a termeket tuzetesen), meg hitelunk volt... Na amikor a 8. ugyfelev (fontos, hoyg nem naptari) felehez kozeledtunk, akkor eloszedtem, betoltam a 6. honapban mindbe 120e-et, majd a 9.-ben es a 12.-ben 60-60e-et. Es a kovetkezo ugyfelev 4. honapjaban kifizettek a 240e+30%+eredeti 940+valami minimalis kamatot. Persze kerdezni ugyintezot nem szabad, mert pampogni fog, hogy csak annyira jar az alltam, amennyire kotve van, havi 940-re, nem 20e-re... de jar, sot automatikusan adtak. Ot szerzodesre ez nem volt rossz.
    Ha talalsz csak 1 db ilyen szerzodest, akkor megosztassal szaporithato, es a megosztaskor keletkezo uj szerzodes is ugy fog szamitani, mintha anno az eredetivel egyutt nyitottad volna. Megosztas dija (ha SZO-t nem kell emelni) akkor szinten 2e Ft.
    Ha mar itt tartunk, egyelore csak elvi szinten aszf-bol kimazsolazva (ahogy anno pont ugyanigy ratalalva a lehetosegre nyitottam azzal a minimalis befektetessel a 8 eveseket) ugy tunik nekem, hogy lakashitel mellett is lehet turbozni az ltp hatast. Az elso negy ev az ugy van ahogy van, de ha me'g lejarat elott megosztod (mondjuk a kombizott az engedmenyezve van, azt praktikusan nem lehet), akkor az egyikben marad a penz, a masik ures de mar "elmult" 4 eves... tehat megteheted, hogy a 49. honaptol arra kered az alltamot (vagy me'g jobb ha van egy masik adoszam ami hasznalhato), es az 5. ev vegen betolod a hitelbe, DE elotte megint megosztod, a regebbiekkel 4 evet, az ujabbakkal 6 evet lehet joarasitani. Ezt parhuzamosan tobb ltp-vel is lehet akar, csak adoszam legyen eleg.

Új hozzászólás Aktív témák