- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty4
őstag
hali
ez a táp: FSP 350PNF 350W elbírja a gépet, vagy inkább 400 wattos kéne?
AMD 5000+ Black Edition
Gigabyte MA770-DS3
8600GT OC-D3
2x2 giga800Mhz GEIL ram
500as samsung sata vinyó+2*200as samsung sata vinyó
pio dvd-íróazt tudom hogy 65Wos a proci fogyasztása, de majd húzva lesz az 100 is
a többi alkatrész fogyasztásáról nem tudok semmit[ Szerkesztve ]
-
animatrix11
őstag
üdv
monja már meg valaki, hogy miért fogyaszt a gépem 40W-ot amikor ki van kapcsolva? világit legalább egy led, de ha monitort bekapcsolva felejtem akkor 2 mi a franc fogyaszt ennyit?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Dyno
veterán
válasz animatrix11 #1054 üzenetére
Honnan tudod hogy megeszik 40W-ot De az a jobb ha az elosztót meg mindig lekapcsolod mert az meg a tápnak nem jó ha mindig feszültség alatt van
-
Dyno
veterán
válasz animatrix11 #1057 üzenetére
PEdig jó ha lekapcsolod a tápnak is jobbat tesz
-
Dyno
veterán
válasz animatrix11 #1059 üzenetére
Figyelj nem egy nagy dolog, most nem hallsz bele
-
Fr@ps
tag
hy all
ez a gép mennyit fogyaszthat??
ASUS P5KC
HD 3870 512
egy iró
egy vinyó (ATA Seagate)
s2d E2160 (1.8 ghz)--> (3.0 ghz)
prochűtő
egy 8 cm-es venti
12 centis venti
és egy ASUS 450W-os tápm van...
köszönöm a válaszokat... -
Fr@ps
tag
de egyelöre azt szeretném megtudni hogy az ASUS 450W-os tápm elbirja ezeket alapon?? ha semmit sem huzok? se a vga-t se a procit? a válaszokat köszönöm
-
DeltaPower
addikt
akkor én is vajon mennyivel vágja meg az alábbi gép a villanyszámlámat?
DFI Ultra-D, x2 4200+@2640, 2x1G DDR500, GByte 3850 512MB, WD 250G sata+Samsung 120G ata, CD-RW, DVD-RW, Coolink 450W táp, LG 19" CRT.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
J03Y
tag
Kicsit elavult már az oldal....
-
J03Y
tag
Hopp... Ezt nem ide akartam.
-
DeltaPower
addikt
up?
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Dyno
veterán
válasz DeltaPower #1067 üzenetére
Szerintem terheléssel 250et eszik maximum Terhelés nélkül meg köbö 120w-ot. De szerintem elkell birnia a tápodnak, ha csak nem instabil
-
Hold
őstag
Üdv az én gépem mennyit ehet ?
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Core2 Duo E8400/6M/1333, XpertVision nVidia 9600GT Super Sonic 512MB (700 MHz /2000 MHz), 2x1 Gb 1066 Mhz Kingmax Ram, Samsung 250Gb HDD, Belinea 19" LCD.. LG DVD író, Stability Power 450W 12cm Low Noise tápegység
Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
14adam
addikt
hy.nos lenne egy ilyen gépem :-amt athlon 64 x2 5000
-4x512 geil ultra ddr2
-sapphire hd 2900 xt (512/512)
-200 gb WD sata
- 4 neon
-1 dvd olvaso
- 1 floppy
és az lenne a kérdésem hogy kb menyit fogyaszt és hogy ti milyen tápot ajánlotok[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Intel D201GLY2A
Sapphire Radeon 7000 PCI
WD Caviar 80GB SATA
Zooty miniITX haz 80W tappaleszik osszesen 46-49W-ot sima WinXp desktop alatt a falba dughatos Voltcraft 3000 muszer szerint.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
skoos
őstag
Megmondanátok sacc mennyit nyom a gépem az áramfogyasztásba? Minden áramtakarékos szolgáltatás ki van kapcsolva a BIOSban.
Van ilyen áramfogyasztás mérésére alkalmas kütyüke? Pakrtiker, Obi, M.Mark?
Képes lesz egy ólcsó 600Wos táp két ehhez hasonló gépnek az áramellátására? Áramkimaradás esetén ki tudjuk majd kapcsolni időben a gépeket?
-
nyunyu
félisten
Conradban van valasztek boven.
Volt valami fogyasztasmero 4k-ert, de az nekem tul egyszerunek tunt, volt az enyem 7k-ert, volt egy 10k-ert, meg egy radion USBs vevoegyseggel kommunikalos, PCn naplozos 32k-ert.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ANT
addikt
Az az "ólcsó 600Wos táp" gondolom, egy noname hulladék. Ha le tudja adni a névleges telj. felét-kétharmadát, talán képes a gép áramellátására, de védelem híján képes lehet a gép kinyírására is.
Az utolsó kérdés...hogyhogy időben kikapcsolni? Esetleg ha előre tudod, mikor lesz áramszünet... Vagy nem értem.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
nyunyu
félisten
Nem tartom valoszinunek, hogy elbirja a 600VA (~400W) terhelhetosegu szunetmentes a 2 gepet. Plane nem monitorokkal egyutt.
Nalam a C2D E4400@3200, 2x1GB DDR2, 7900GTO, 3 vinyo, Au4, TV tuner, HX520 kombo siman Win desktopon eszik 129W-ot, pedig az osszes letezo energiatakarekos funkcio BE van kapcsolva. (bootolaskor siman 150W-ot mutatott a mero!)
Te videokalyhad tobbet eszik, mint az enyem, raadasul a procid is jobban van huzva.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
No, 3DMark06 alatt sikerult nem huzott VGAval feltornaszni a fogyasztast 190-194W-ra.
Tapegysegek hatasfokat nem ecseteltem az elobb, de esetedben ez nem relevans, mert a Zalman 460W nem rosszabb hatekonysagu, mint az en Corsairom. (Az is 85% koruli, olcso tappal siman 235W lenne a csucs fogyasztasom...)
Viszont az aktiv PFC kontra szogletes aramot leado occso UPS temat nem feszegettem, az is erdekes lehet, ha csucsra van jaratva a szunetmentes...
-
skoos
őstag
Hát, mielőtt lemerül a szünetmentes táp, arra gondoltam mint "időben".
A doboz egyébként 13800-ba került bruttó. A neve valami powercom (PCM). De akkor marad a fontosabbik gépen, ami nem az enyém, azt csak elbírja. Kíváncsi leszek rá.
Sacc mennyit fogyaszthat most a gépem (aláírás)? (semmilyen gazdaságos dolog nincs bekapcsolva a BIOSban)
Köszi mindent!
-
ANT
addikt
Sajna nem vagyok jó saccolásban. De viszonyításképpen az adatlapomon lévő konfig terhelve, konnektor felől 170W-ot vett fel. Igaz, a videokártya nem 3D-ben ment. Mivel nekem Prescottom van, gyanítom, a te géped se fogyaszthat többet ennél 2D üzemmódban, sőt, még inkább kevesebbet.
Szerk: amúgy az előbb sima tápegységre gondoltam, nem szünetmentesre.
[ Szerkesztve ]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Süni 1985 F
senior tag
Sziasztok!
Én néha néha multy-ban nyomom a Call of Duty1-t a neten...
Az lenne a problémám,hogy fixen megvan benne a 333FPS-em!
De ha sokan jönnek velem szembe és mindenki elkezd lövöldözni akkor lemegy hírtelen 10-20ra is és ugy beakad a játék,h mire észheztér a game lelőnek!Egyik játék sem akadozik ezen kívűl. Igaz csak ebben az egyben használom az FPS-t 333-ban!
Lehet,hogy kevés a tápom és nincs elég amper a 3D karimnak???450Wattos Chieftec tápom van.
Valaki pls szakvéleményt!TDI POWER
-
mr_ricsi
veterán
"az enyem 7k-ert, volt egy 10k-ert,"
Ellenőrizd le a sajátodat, mert a 10k-s verzió egy példányát kölcsönkaptam a hét végére, és a 100W-os hagyományos izzólámpát 59W-osnak mérte. (Az izzólámpa tisztán ohmos fogyasztó, ezért egyszerű helyzetet teremt a méréskor, és nem vagyok mazsola, természetesen digit multiméterrel is ellenőriztem az izzólámpa áramfelvételét.227V x 0,44A)
Tudomásom szerint a gazdája vissza is vitte gariban, majd kíváncsi leszek, mit kap helyette.
Mindenesetre a -41% eltéréssel ez nem műszer, kávézaccból pontosabban saccolok!(Találtam egy 11W-os fénycsőlámpát, ami a műszer szerint 0W-ot fogyaszt, miközben világít. Be is csavartam gyorsan a legtöbbet használt foglalatba...)
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"Az is 85% koruli, olcso tappal siman 235W lenne a csucs fogyasztasom..."
A kapcsolóüzemű tápegységeknek csúcsterhelésnél legjobb a hatásfokuk, és ezt a legjobb hatásfokot adják meg az adatlapokon.
Ha egy 460-as és egy 520-as tápot raknak ugyanabba a gépbe, és mindkettőnek azonos a hatásfoka, akkor a 460-assal elméletileg kisebb lesz az áramfogyasztás, mivel százalékosan jobban meg van terhelve.Az olcsó tápos összehasonlításod sem evidencia, mert egy csak papíron 300W-os szemétnek a géped akár csúcsterhelést is jelenthet, és azzal hozza a 65-70%-os (csúcs)hatásfokát, míg a márkás 520-asod 35% körüli terhelésnéll akár ennél rosszabb hatásfokú is lehet.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
nyunyu
félisten
válasz mr_ricsi #1092 üzenetére
Az olcsó tápos összehasonlításod sem evidencia, mert egy csak papíron 300W-os szemétnek a géped akár csúcsterhelést is jelenthet, és azzal hozza a 65-70%-os (csúcs)hatásfokát, míg a márkás 520-asod 35% körüli terhelésnéll akár ennél rosszabb hatásfokú is lehet.
A tapom 80+-os, vagyis legszelsosegesebb esetekben is 80% folotti hatasfoku.
-
magellaner
tag
Kb menyit fogyaszt a gépem?
Gigabyte p31 ds3l, Intel E2160 -tuningal 3ghz , 2*1gb ddr 800,160gb samsung,asus 8800gts,cdrom,Fsp-350 pnf. Én üresjáraton 130 wattnak saccolom,játék alatt meg olyan 220 kb. -
mr_ricsi
veterán
"A tapom 80+-os, vagyis legszelsosegesebb esetekben is 80% folotti hatasfoku."
Ez nyilvánvalóan lehetetlen.
A "zöld" tápoknál vagy a hatásfokot javítják, és ezt továbbra is a legnagyobb teljesítménynél érik el, vagy a legjobb hatásfokot valahova 40-50%-os terhelés tájékára tolták el, azért a 20-30% és a 70-80% terhelés között tudják a 80% feletti hatásfokot.
20-30% alatt rohamosan esik a hatásfok, 70-80% felett pedig enyhén.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Dyno
veterán
válasz magellaner #1094 üzenetére
Jól saccoltál, körülbelül én is ennyire tippeltem vola de szerintem jó az a táp a konfig mellé
-
nyunyu
félisten
válasz mr_ricsi #1095 üzenetére
El is olvastad, amit linkeltem?
80Plus minosites eleresehez 20-100% terheles mellett kell tartani legalabb a 80%-ot, 110V-n.
230V-n atlag 3%-kkal jobb a hatasfok a tesztek szerint.Aztan vannak meg magasabb fokozatai is: 80Plus Bronze-hoz mindenutt legalabb 82% kell (Pl. Zen400, legfrissebb Enermaxok), 80Plus Silverhez legalabb 85%, 80Plus Goldhoz meg 90%.
Utobbi egyelore meg csak elmeleti szinten letezik, csak meg nem gyartanak olyan tapot, ami egyaltalan tudna...[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mennyit fogyaszt az adatlapomon található gépem?
Köszi!
-
Dyno
veterán
válasz magellaner #1097 üzenetére
Ja az más de szerintem kikombináltuk körülbelülre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Apple asztali gépek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- OLED TV topic
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs