- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
b0unCe
aktív tag
150.000Ft +/- 50ezres tartomanyban keresek olyan DSLR gepet, ami ar/teljesitmeny aranyban nagyon jo. Portre fotozasra hasznalnam elsosorban.
Erdemes-e hasznaltan venni? es hol nezzek korul ha igen?
Ami eddig jonak tunik az - EOS 300 / EOS 350 / EOS 20D / Olympus E-500''Beszél aki keres. Hallgat aki talál, de senki nem ért semmit. Az orvosok a halált. Senki nem ért semmit'' by: k&b: én, szeretlek, téged
-
ThufirHawat
senior tag
válasz Fryskitt #4854 üzenetére
Nézőpont kérdése, mi a sok, de most komolyan. Mire 29-én megérkezik a makró vakum, a fotós hátizsákomban lévő kütyük együttes értéke 7 számjegyes lesz. Belépő szintű váz, utángyártott objektívek, középkategóriás állvány... Innen egy két-háromszoros szorzó nem olyan nagy ugrás.
Egy 13 éves Volvo-val járok, ami több sebből vérzik, de egy percig sem kérdés, hogy tavasszal, amikorra úgy fogok állni, hogy vehessek (részletre, hitelből) egy új autót, akkor mit fogok venni. Egy Canon 500/4 IS USM-et, a Volvo meg marad.
Van ennyi felesleges pénzem? Nincs. De lemondok érte (életem hobbijáért) olyan dolgokról, amit a többség sokkal fontosabbnak tartana.
Úgy gondolom, hogy ez az összeg bele kell hogy férjen egy normálisan kereső értelmiségi költségvetésébe, persze bizonyos áldozatok árán. Csak ezeket tudni kell meghozni... Ekkora összeget el lehet, és el is szabad költeni hobbi célokra. Más kérdés, hogy sosem vennék pont Z22-t. De ez most tökmindegy.Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
quantal
tag
A vakus képek is kellemes csalódást hoztak. Nagyon jó ez a TTL, látom a tónusokat, van mélysége a képnek, nem mint a kompaktokon hogy kiégeti az arcot és valami síkbeli sápadtságot mutat.
Csak megjegyzem, hogy az FZ30/50-en is TTL a belső vaku. Az FZ50 már a 4/3-os szabványú rendszervakukat is kezeli.
Amúgy gratula az új géphez! Kíváncsi vagyok, hogy egy kompaktról áttérőnek nem hiányzik-e a rekeszbeugratás? Gondolom csak megszokás kérdése, egy idő után már tudja az ember, hogy adott gyújtó- és tárgytávolságnál valamint rekesznél mekkora lesz a DOF, de kezdetben jól jöhet ez a segítség''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
Dare2Live
félisten
Pentax obikból állítólag Mediker bármit beszerez.
akinek nemteccik Bécs annak pentaxosok ezt ajánlják, sokkal olcsobb mint Mediker, nomeg limited is van és amit akarsz
[link]
mondjuk elszomorító, hogy náluk 230K a K10D váz nálunk meg....
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ThufirHawat #4855 üzenetére
gyerekre is tellik? ;)
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
perempe
addikt
Hát, én ezért vettem Tamrongy SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD (IF) obit a DS vázhoz, elég jól teljesít árhoz képest. Olcsóbban is ki lehet hozni, ha szerzel egy régebbi, fix gyújtótávú M42-es obit (adapterrel). [link]Itt elég jó példákat talál6sz.
Portrénál csak a lencse számít (szép bokeh, élesség tágabb bendével), meg ugye a vakukezelés, ha úgy adódik. Képminőségben szinte egyformák a vázak.
Ha ad el vki digitális Pentax vázat (K10D miatt fognak!), akkor ajánlom, mivel kompatibilis a régi lencsékkel: pl. a Chinon obi is remekül működik vele. (Aperure priority módban használtam, élességet is jelzett a váz.) Ha nem spórolsz az obikon, akkor nincs értelme Pentax vázat venned.
[Szerkesztve]* Brahms: 4. szimfónia *
-
Rowboy
csendes tag
Nehéz, tömör, téglatest alakú, narancssárga segédfény, 4x optikai zoom, 4 mp, jó vakku. Automata beállításokkal is jó képeket lehet csinálni (bár így nagy eséllyel zajos lesz), ha nincs kedved a menüben kotorászni, bár úgy azért több lehetőség és esély van a jó képre. Ami engem zavar, hogy nem meghajtóként ismeri fel a számítógép, szóval csak a canon programjával lehet letölteni a képeket.
Itt van pár tesztkép:
[link] -
DTF
aktív tag
melyiket válasszam?
Canon DI 850IS
vagy
Panasonic FX-50DTF
-
Rowboy
csendes tag
Sajnos nem én csináltam, de nagyon meggyőzőek szerintem is
-
werttzui
addikt
-
Jinxx
senior tag
NEM! Csak gondold át logikusan. A képernyőn általában 1024x768 pixelt látsz. Ez kevesebb mint 2Mp azaz 1600x1200. 3-4 Mp-es képből már normális A/4-es fotót lehet készíteni. A fényképezőgép szenzora ugyanakkora méretet véve alapul, minél nagyobb felbontású, annál zajosabb és sz@rabb képet csinál. Egyszóval nem azért kell megvenni egy gépet, mert 8-9 megapikszeles, a másik meg csak 4.
-
Csöves
őstag
-
Ijk
nagyúr
Na megjöttem megint áradozni a D50-ről. Bocsánat, hogy még nem rakok be képeket, de még csak portrékat próbálgattam. Pont ezek a témák mutatták a DSLR igazi hatalmát. Hihetetlen részletgazdagság! Olyan részleteket megmutat amit egy kompakt sohasem tud, de ugyanakkor megfelelő világításnál eltünteti az arc hibáit (pl. hegek, apró pattanások) amelyeket eddig a kompaktjaim kifejezetten kiemeltek. Ha megjön az 50-es obi akkor aztán kiszabadulok magamból
Ígérem képeket majd teszek fel, csak elég sűrű mostanában a program (vizsgaidőszak), ha lesz időm lövök közömbösebb témákat. -egyébként azért néhányat tettem a digitális fényképeim topikba-/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dare2Live
félisten
akármerre is nézek, akármit mindig ''miniden'' olcsobb mint MOon.
legdurvább az USAval való hasonlítgatás mitnemondjak:
K10D váz $808 160K MOon 240K.
Nagyon szét fogok nézni mielött megveszem az tuti, k*ra lehúzosnak tünnek a magyar boltok.
aztkell kdierítenem, hogy a canonusa, pentaxusa,nikon gari érvényes e MOon is... szinte kizárt.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
orbano
félisten
w800, nesztek, nemrég téma volt hogy méne fotózgatok vele: [link]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
30k alatt szeretnék venni egy gépet, de nem tudok dönteni, mert elég széles a termékpaletta
Ebben kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm
2 gépet néztem ki:
Fuji A600 (sajnos nem sok helyen van)
Olympus FE-170
Sanos mind2 átmegy a kritikus 30000-es határon
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Hálózati / IP kamera
- Öregszem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest