- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Ajánlom a dpreviewen a tesztet pl.
R1 180K, ha nincs szükséged (van egy kiegészítő ultrazoom géped) hosszú végre és 3képnél nagyobb sorozatokra hihetetlen best buy imho.
mert egy legolcsobb dslr váz + 2 minőségi obi (ami lefedi a 24-120at és egy picit többet is) minimum félmillió.
Innen kb a te döntésed, kb ugyanebben a szituban ülök énis.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
j.bravo
addikt
Az már szerintem túl van a kereten Hazsnáltn nem nagyon kapható meg. Amúgy jó választás szerintem.
A pentatükör kontra pentaprizma dolgot kicsit túldimenzionáltnak érzem. A belépőszinten szinte mindegyik pentatükrös (d50, 350d, 400d is), mégse panaszkodik senki. A Pentaxok keresői pedig elég keményen jobbak a kategóriatársaknál, mintha egy nagyképernyős TV-t néznél. Komolyan, érdemes belenézni egymásután egy Oly e500, egy 350d/400d, egy d50, egy d70, és bármelyik Pentax keresőjébe. A pentaxé fog a legjobban tetszeni, garantálom.
Az R1 meg jó választás csak sajnos nagyon biztosnak kell lenned benne, hogy nem fog hiányozni a 120mm feletti gyutáv. Mert valóban pöpec kis obi, dehát egybe van hegesztve a vázzal... ha mégis kell a nagytele (jellemzően egy fotózni tanulni most kezdő ember még nem nagyon tudja 100%-ra, mit szeretne majd a jövőben fotózni, mire lesz szüksége), akkor nem egy 60k-s s5600-at kell lecserélni és bukni rajta 30%-ot vagy többet, hanem egy háromszor annyiba kerülő gépet.Whatever.
-
xedos
addikt
Én nem akarok venni...
Inkább az általad tanácsoltaknak néztem utána Orbano kolléga szemszögében.
Amúgy 2pici gyerek miatt nem vettem D50-et... nem tudok egyszerre gyereket gépet stb.-t cipelni és fényképezni... így maradt ez a kompromisszum...
Sajna olyan gépet nem találtam amelyik minden szempontból tökéletes lenne- nincs is.
Kerestem 28mm-től indulót, de nem nagyon van... 1-2ismeretlen gép és a Fuji F9500 volt.
Több FUJI és CANON gépem volt -nekem a CANON jobban bejött -
orbano
félisten
fz50 tényleg kiábrándító sajnos. egy normális szenzorral csúcs lenne, rohannék megvenni. de így...
lehet maradok a régi tervnél, megveszem az eos 400dt kitobival és lesz ami lesz de még van legalább 1 hónapom, addig remélhetőleg lesz a kezemben néhány gép és meglátom mik az igényeim...A vér nem válik VAZZE!™
-
bandus
veterán
Eddig slr-párti voltam az r1 ellenében, de mára ez a szemlélet megváltozott. Számodra különösen jó választás, ha nem igényled a nagy telét, a 24mm kezdő is elegendő. Az obija pedig elsőosztályú, dslr-re igen sokat kéne költened, hogy hasonló minőségű és képű objektívhez hozzájuss. Ráadásul a többi kompakttal ellentétben, a sonynak nem ccd-je van, hanem a tükörreflexesekhez hasonlóan cmos.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
orbano
félisten
-
Dare2Live
félisten
dpreviewet ajánlom
In favor of the DSC-R1
Excellent wide angle zoom lens much better than any D-SLR kit lens
All-in-one design, no need to carry other lenses
No dust issues (as sensor is sealed)
No mirror vibration issues (no need for mirror lock-up)
Quiet shutter release
1/2000 flash x-sync (electronic shutter)
LCD monitor live view / preview
Manual focus magnification
Value for money (taking lens into account)
In favor of a digital SLR
Flexibility to use a wide range of lenses
Much easier if you want more than 120 mm or less than 24 mm equiv.
Better for macros
Can add lenses with image stabilization
Proper through-the-lens optical viewfinder (an EVF is no substitute)
Mechanically linked manual focus
Better continuous shooting capability
More flexible image parameter control
Orientation sensor in most current models
Generally better low light auto focus
Faster maximum shutter speed (typically 1/4000 sec)
Smaller RAW files, better media write speeds
hát kb ennyi.
ha elég lenne nekem a 24-120 nemlenne kétséges a dolog. Nemindegy, hogy 200K vagy félmillió. megugye a LiveView.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
félisten
Hali!
Hadd kérdezzem meg, ha már belinkelted a képet, hogy mit jelent egy f.gépnél, hogy távmérős? Miért olyan kivételes dolog, hogy távmérős egy gép? Azon is lehet obit cserélni, és komp. a többi márkatárssal? És az is tüköreflexes?
Bocs a sok buta kérdésért, de ez az infó már régóta hiányzik a szellemi háztartásomból...Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Smogus
őstag
Lehet olcsóbban is venni távmérős gépet
mondjuk egy régebbi fed beszerzése nem olyan hatalmas kötség, és azon is lehet gyakorolni és elég szép képeket lehet vele készítnei szerintem
Pl egy [link]Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
félisten
Hali!
A 880-as is nagyon tetszik, de drága.
Egyszerűen most nincs annyi pénzem, és máshonnan sem tudok elvenni, mert máshol sincs.
Jinxx: Nekem is az most a leginkább szimpi
a köv. dolgok miatt: 7x7 fókuszmező a Kodak P850 5x5-el szemben (most olvastam ), 10k-val olcsóbb a kodaknál, jó a fogása, a fuji gépek állítólag megbízhatóak.
A Kodak P850 mellett a köv dolgok szólnak: stabilizátor, man fókusz jobban használható, bár itt sem tökéletes, több, mint kétszer akkora felbontású EVF.
Az Olympus-ról csak annyit tudok, hogy jó a man. fókusz rajta, de nem tudom, hogy van-e a másik kettőhöz hasonlóan beállítható több fókuszterület. Meg annyit, hogy jó az obija.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
spatarog
csendes tag
hát most már teljesen bizonytalan lettem...
a panáról csak lebeszéltek, a s9500 tetszik, de nem tudom.. annak az utódja a s9600, nem? az jobb, rosszabb?
ebben a kategóriában kutatok, de még nyitott a kérdés...
olvastam itt a fórumon valahol, hogy inkább a ccd mérete a fontos, mint a megapixel.
ebben meg a CANON PowerShot S3 IS nyer, mert: 1/2.5
mondjuk a panánál leica lencse ezt nem tudja ellensúlyozni, nem?Most akkó' hány millió megapixel?
-
quantal
tag
A vakus képek is kellemes csalódást hoztak. Nagyon jó ez a TTL, látom a tónusokat, van mélysége a képnek, nem mint a kompaktokon hogy kiégeti az arcot és valami síkbeli sápadtságot mutat.
Csak megjegyzem, hogy az FZ30/50-en is TTL a belső vaku. Az FZ50 már a 4/3-os szabványú rendszervakukat is kezeli.
Amúgy gratula az új géphez! Kíváncsi vagyok, hogy egy kompaktról áttérőnek nem hiányzik-e a rekeszbeugratás? Gondolom csak megszokás kérdése, egy idő után már tudja az ember, hogy adott gyújtó- és tárgytávolságnál valamint rekesznél mekkora lesz a DOF, de kezdetben jól jöhet ez a segítség''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
Retro11
senior tag
Értem én de sajnos ez nem így mükődik.Ekkora érzéelőre 2mpixel nem valószinű hogy jót tenne legalábbis azzal az érzékelővel nem!
Természetesen igazad van de ez sajnos nem rajtunk múlik.Ördögi kör ez,mpixel,zoom,stb mind mind marketingel karóltve (Panasonic) és az emberek már mennek is a boltba és vesznek 1hu de jó gépet aminek 10x optikai zúmja van és én vagyok a jani mert a tied csak 6xos !
Figy ez lerágott csont ez van,és amig vevő van mindig is lesz.Meg most öszintén!Szerinted profi gépet mindenki tudna kezelni?Nem hiszem...
Szent: Igen már mióta lassan fél éve ne mond nem láttad,régebben aláirásomban is volt!!!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Hálózati / IP kamera
- Öregszem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest