Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz Dashes #6826 üzenetére

    A váz felépítésénél a két Canont és a két Nikont egybe lehet vonni.

    Canon: Igen olcsó műanyag benyomása van a bevonatnak, elég kényelmetlen, legalábbis az emberek döntő többségének. A pentatükrös kereső sajnos igen kicsi képet ad, ez is eléggé zavaró tud lenni.
    Nikon: Méretéhez képest jó ergonómiájú, kényelmes váz, szintén pentatükrös keresővel, de érezhetően nagyobbal, mint a Canoné.

    Mindkét gép full műanyag vázzal rendelkezik egyébként, többet nem is nagyon igényel ez a téma, a gépeket vásárlás előtt amúgy is igen erősen tanácsos megfogdosni, a lehető legalaposabban és akkor úgyis levonja majd a saját következtetéseit, mindenesetre a váz kialakításában egyértelműen a Nikon a nyerő.

    Szolgáltatások:
    A Canonban van előzetes tükörfelcsapás, bizonyos felhasználásnál jól tud jönni, ezen kívül 9 mezős az autofókusz-rendszere. A Nikonnak 3 mezős autofókusza van, előzetes tükörfelcsapást sem tud. Viszont tud spot-fénymérést, amit a Canon nem.

    Kitobik/objektív-kompatibilitás:
    Egyik gép kitobija sem világbajnok, de a Nikoné valamivel jobb optikai minőségben is, valamint AF-S-es, azaz ultrahangos élességállítású.
    A Nikonra csak AF-S-es Nikkor, vagy HSM-es SIgma objektívek mennek. Már ha akarsz autofókuszt. Ha nem, akkor minden obit használhatsz, ami felmegy a bajonettre.
    A Canon manuális objektívekkel is mér fényt, a Nikon nem. Amennyiben ez fontos egyáltalán.

    Képminőségben szerintem a D40 jobb a D40x-nél, magas ISO-n kevesebb a zaj, ezen kívül a kitobi gyengéi egy 6MP-s érzékelőn kevésbé jönnek ki, mint egy 10MP-sen.
    A Canon szenzorok képminősége is remek, kár, hogy ezt a kitobi nem képes kihozni. De jó optikával képminőségre panasz nem lehet velük.

Új hozzászólás Aktív témák