- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teng
aktív tag
következő lenne a kérdésem a canon mellett tenném le a voksom de nemtudok dönteni hogy melyik legyen canon a 570 is vagy sx 100is mert mind2 gépről csak jókat írnak...? pliz segítsetek a döntésben
-
rozsdee
tag
válasz Szten Márs #7650 üzenetére
Sajnos a keresője viszont kicsi lesz.. Már-már majdnem rászántam magam a Pentax K10/Samsung GX-10S-re, és lemondtam az élőképről, de ez a bejelentés megint várakozásra késztetett... A hétvégén voltam kinn busójáráson. Nagyon nagy volt a tömeg és csak jóformán csak a fejem fölül tudtam lefelé fényképezve olyan képeket csinálni, hogy előttem lévő emberek feje ne legyen benne... na, ezt keresővel nehéz lett volna megkomponálni.. Mondjuk busójárás is csak egyszer van egy évben, de makrónál még mindenképp hasznos lesz ez az élőkép megoldás, pláne ha igaz lesz minden, amit írnak róla...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz rozsdee #7652 üzenetére
Hát döntsd el mi neked a fontosabb, a rendes kereső, vagy az LCD élőkép. Nagyon más a két gép. De egyébként is a K10D _jóval_ komolyabb gép, minden tekintetben. Ha viszont kell a jó liveview, akkor a Sony jó választás. Mindenesetre nézz bele egy K10D keresőjébe, miután belenéztél a Sonyéba. Szerintem sokkoló lesz.
-
rozsdee
tag
válasz Szten Márs #7653 üzenetére
Sajnos boltokban nem nagyon nézegethetek bele, vagy legalábbis eddig nem kértem ilyet, hogy megtehessem. Az MM-ban meg nem találtam K10-est, de még Samsung GX-10S-t sem..
-
rozsdee
tag
válasz Szten Márs #7655 üzenetére
Nem, nem Pesten. Pécsett. Kösz a tanácsot, mindenképp így teszek majd.
-
rozsdee
tag
válasz Szten Márs #7657 üzenetére
Aha. Az Árkádban (Fotoplus) vettem már makró előtétlencséket, fotóstáskát, ezt-azt, de a gépeket csak a vitrinben nézegettem, ott nem sok típus volt kitéve. A kipróbálást nem kérdeztem, bár most, hogy említetted, elképzelhető, hogy ott ilyet engednek. A CCS-ben egyszer voltam, elég kis üzlet, bár a választék egész nagy, csak a honlapjukat nem gyakran frissítik. Néha az MPixelhez is benézek (Szabadság út), de valahogy eszembe sem jutott kipróbálásra kérni gépet.
Csak nem pécsi vagy? -
törölt tag
Panasonic DMC-LS60-al kapcsolatban pár kérdés:
1.A hozzá adott USB kábel USB 1.0 vagy 2.0-s?
2.Ha az USB kábel segítségével összekötjük a PC-vel miközben a fényképezőgépben benne van az SD kártya is, akkor ugyanúgy átvihetőek a fájlok PC-re ,mintha az SD kártyát közvetlenül helyeznénk a kártyaolvasóba?
3. Az USB kábel, ha nem elem, hanem NIMH akkumulátor van a fényképezőgépben, akkor tölti e USB portról az akkumulátort?
4. Mivel Windows XP Professional x64 Edition-el használjuk, és úgy olvastuk, hogy a mellékelt CD eme OS-t nem támogatja, kell e hozzá külön driver, vagy pedig sima USB-s eszközként detektálja a 64 bites XP a fényképezőgépet? -
Hydra SR
addikt
válasz #41133696 #7660 üzenetére
1. Nincs többféle USB kábel (mármint sebesség szempontjából), szóval felfoghatod úgy is, hogy 2.0. Ha olyan eszközt kötsz rá és a számítógépeden is 2.0 port van, és az oprendszer is kezeli, akkor kábeltől függetlenül az USB 2.0 sebessége lesz az átviteli sebesség, illetve valószínűleg a kártya ennél lassabb szóval az visszahúzhatja kicsit.
2. Attól függ, hogyan van beállítva. Konkrétan az LS60-at nem ismerem, de a legtöbb gépnél be lehet állítani, hogy fényképezőgépként kezelje, vagy csak sima USB háttértárként, mint egy pendrive.
3. Nem. Az adat port nincs összeköttetésben a táp bemenettel.
4. A 2-es pontban emlegetett beállításnál ha USB háttértár módban van, akkor 99,9999%, hogy nem kér semmilyen drivert. Fényképezőgép módban már valószínűleg kell driver. Ha a hozzá mellékelt driver nem fut 64 bites OS alatt, akkor vagy meg kell nézni a gyártó honlapját, hogy nincs-e fönt frissebb, ami támogatja, vagy kénytelen vagy sima háttértárként használni. Szvsz nem sokat veszítesz ezzel, ha csak a fényképek letöltésére kötöd össze a géppel. Sőt, igazából akkor semmit. De azért ellenőrizd, hogy vajon tényleg kifejezetten oda van írva, hogy nem támogatja az x64-et, vagy csak nincs odaírva, hogy támogatja. Ha csak nincs odaírva, az csak annyit jelent, hogy az alatt nem tesztelték de ettől még működhet.[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Zozzant
addikt
válasz philoxenia #7648 üzenetére
alap dolgokra az egyik legjobbak a géppel kapott obik közül, persze ha extra nagylátó vagy extra tele tartomány vagy extra fényerő kell azt nem ezektől kell elvárni, de egy 1.4x-ezővel a tele még használható is marad.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
sinick
senior tag
válasz Hydra SR #7661 üzenetére
Nincs többféle USB kábel (mármint sebesség szempontjából), szóval felfoghatod úgy is, hogy 2.0. Ha olyan eszközt kötsz rá és a számítógépeden is 2.0 port van, és az oprendszer is kezeli, akkor kábeltől függetlenül az USB 2.0 sebessége lesz az átviteli sebesség
Tudomásom szerint ez így nem igaz: 1.0-ás és 2.0-ás között árnyékolásban és ércsavarásban is különbség van.
Csak okulásul így jártam pár hete: Vettem egy Canon Pixma MP21-es nyomtatót, természetesen USB kábelt nem kaptam hozzá. Mondtam az eladónak, hogy dobjon hozzám egy 3m-est. Az eladó dobott egy másfél méteres nyomtató és egy másfél méteres hosszabbító kábelt!
Odahoza összedugom a két kábelt a nyomtatóval és pc-vel és a Windows ugyan talált eszközt, de az nem felismerhető. Ha kivettem az USB hosszabbítót vagy más, 2.0-ás hosszabbítóval próbáltam, akkor jó volt és nyomtatott. Végigzongoráztam az összes portot az összes hosszabbítómmal és kibukott, hogy bizony a hosszabbító a ludas (pl. bizonyos penddriveokkal jó volt bizonyosokkal viszont nem). Próbáltam más, 2.0-ás hosszabbítóval is
Kicseréltem a hosszabbítót egy 3 méteres 2.0-ásra, viszem haza bedugom, nyomtatás jó. Most először kipróbáltam a szkennert is, az nem jó. Nézem a másfél méteres nyomtató kábelt, az is 1.1-es, a k..va életbe. Elmentem, vettem egy 5 méteres 2.0-ás nyomtatókábelt és megjavult minden.Szóval nem véltetlenül van ráírva (persze nem noname fagasztózacskós kábelekről beszélek), pl. Kolink kábeleknél hogy USB 2.0-s kábel.
-
törölt tag
válasz Hydra SR #7661 üzenetére
A gyártó adott egy For Digital Camera PC connection könyvecskét is az öt felhasználói kézikönyvhöz, azonban négy nyelven van benne leírva a PC-hez való csatlakoztatás:
1.Deutsch (németül)
2.Franciául
3.Olaszul
4.HollandulAngolul és magyarul nem találtam leírást.
Németül a következőt írja:
"Diese Software is nicht kompatibel mit PCs mit 64-bit-Betriebssystemen"
-
TeeJay
félisten
max 35-40ezerig tudtok értelmes kompakt gépet ajánlani? (canon sony panasonic főleg ami érdekel)
én Canon A550 vagy A560-at néztem mert 1/2,5"-ra 7,1MP-es és 1/2,6 fényerejű optikával indul ami elég jó plusz az SD kártya olcsó bele, amit viszont nem csípek a canonban hogy nem lehet cserélhető meghajtóként gépre kötni csak progival lehet a fotókat lemásolni róla...
Sony-t használtam eddig elég sokat és elégedett vagyok a gyártóval csak marhadrágán vesztegeti a MS pro duo kártyákat bele meg nem sok dolgot lehet állítani az olcsó gépein...
Panasonic-ot annyira nem ismerem de tetszik hogy a legolcsóbb kompaktjában is van O.I.S.
és szintén SD kártyára fotózha valaki tud ilyen árkategóriában értelmesebb kompakt gépet mondani nekem ne kíméljen
igazából tök elég lenne egy 4-5MP-es gép is 1/2,5" érzékelővel de nem kapni már olyat sajna a maiak meg zajtengert csinálnak minden képbőlja és az sem ártalmas ha AA akksival mennek mert abból van vagy 16-20darab nekem
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ócskás
aktív tag
Nagy jó Urak!
Kezd meghalni az S2 Pro-m zára (nem csoda,van benne rendesen expo)
Szemlátomást eljött az idő,hogy vegyek egy vázat.A választáshoz kérnék némi segítséget!
A gép elsősorban sport és eseményfotózásra kell.
Ami alapkövetelmény:
Nikon F bajonett, gyors AF (ha lehet érje el az F5 sebességét),sorozatfelvételnél magas fps( 8fps nem feltétel,de nem baj ha volna) ,CF kártya fogadás.expogomb álló formátumra.Használt gép vásárlásától nem riadok vissza. D3 az ára miatt szóba se jöhet.
Segítségeteket előre is köszönöm: Ócskás
http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
Bandesz99
tag
Ki melyiket választaná? D80 vagy 400D? nikon vagy a canon olcsóbb tartozékokban pl obi
dpreview hasonlítása nem sokat segít [link]So live that your memories will be part of your happines!
-
Zozzant
addikt
válasz philoxenia #7668 üzenetére
az obikat még ne döntsd el, nézd meg a sigma 17-70 - tamron 70-300 párost is mint alternatíva....
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
törölt tag
A Self Timer lamp milyen fényt bocsájt ki? Véletlenül belenézni nem káros?
-
Lacc20
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek egy gépvásárlást. A jelöltek:
Fujifilm FinePix S6500fd
FUJIFILM FINEPIX S8000fd
Olympus SP-550
Nagyjából mind a 3 egy árkategóriában van használtan. Érdemes sztetek használtan venni őket? És a fő kérdés hogy ti melyiket ajánljátok?Köszi a válaszokat előre is!!
-
Teng
aktív tag
helloka lenne egy kérdésem árban a "cananon sx 100 is" újonnan annyi mint hasnzáltan a fuji s6500fd akkor a kettő közül a canont javaslod mindenképp? mert ez az egy volt az amire még pénzem is lenne és használtan a fuji elérhető áron van és ebben az árkategóriában még azzal szemeztem. mert panát meg másfajtát 65 körül nem találtam, ami jobb lenn a canonnál... vagy esetleg más egyéb javaslat, ilyen árkategóriában? köszi előre is a segítséget...
-
(Kolombusz)
veterán
Megvilágosodtam.
Fényképezőgépet kell vennem.Bár a Canon A70 a maga idejében igen jó gép volt, beszart az AF, kicsi a kijelzője és 3 megapixel nekem kevés. Az A460 egy vicc. 5 megapixelen szar, 3-n tud annyit, mint tudott az A70, csak éppen manuális beállítások minimálisak.
Pana FZ-50? Vélemények?
-
ottkar
addikt
válasz (Kolombusz) #7682 üzenetére
Egészen más kategória sokkal nagyobb tudással beállítási lehetőségekkel.
-
-
ottkar
addikt
válasz (Kolombusz) #7684 üzenetére
Gyengébb fényviszonyok között az érzékelőből kifolyólag nem csinálhat alacsony zajú képet pláne hogy több megapixelt tettek rá.
-
ócskás
aktív tag
válasz Szten Márs #7686 üzenetére
Azokkal,amit eddig használtam:
-AF Nikkor 180 f/2,8D IF ED
-AF Nikkor 300 f/4 IF ED
-AF-S 24-120/3.5-5.6 G IF-ED VR
-AF Nikkor 50 f/1,8D
-AF-S Nikkor 18-70 f/3,5-4,5G IF ED
és még néhány Tokina....Ami viszont töri az arcom: a vakumat cserélni kéne(SB-80DX->SB-800)...de ennek nem mostanság lesz a napja
-
Szten Márs
nagyúr
válasz (Kolombusz) #7689 üzenetére
Célszerű legnagyobb felbontással fotózni, és utólag leméretezni valamilyen szoftverrel, ha a leméretezéssel együtt eltűnő zaj a fő célja a méretcsökkentésnek. Hogy mekkorára? Na ez remek kérdés
ócskás: Szép kis objektívpark
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
válasz (Kolombusz) #7689 üzenetére
A zaj attól nem csökken semmit mert kisebb megapixelszámú képet csinálsz csak a képfájl nagysága.
-
ócskás
aktív tag
válasz Szten Márs #7690 üzenetére
Köszönöm. Igyekeztem....
Ha odafent is úgy akarják,még versenyszezon elött lövök hozzá egy AF Nikkor 80-200 f/2,8 D ED-t.
[ Szerkesztve ]
-
(Kolombusz)
veterán
Kösszi a segitséget, elképzelhető, hogy benvezek egybe, utólag visszanézve a nyaraláson és máskor kászített képeket, eléggé lehangoló volt az A460 minősége és még az alkotói szabadságot sem tudom vele kiélni.
-
Teng
aktív tag
Hello most képbe került a Canon PowerShot S3 IS igaz 10k val több mint az sx 100 is. többet igazán nem akarnék költeni viszont összejött a pénz és csak ez a két gép jöhet szóba esetleg segítenél hogy megéri-e az S3 az árát vagy ár-"teljesítményben" az sx 100 is jobban megéri az árát? Egyik spanom már megerősített hogy S3-at jobb vétel szerinte de kérlek ti is mondjatok véleményet mert elég nehéz döntsé az az igazság...
-
Dare2Live
félisten
Gondold át a méretet is, SX100 lényegesen kissebb, meg LCDje nagyobb mind méretben mind felbontásban és a vezérlőtárcsás kezelés se hátrány.
Ellenben nem forgatható az LCDje, nincs kukucskálólyuka.
Képminőségben a 2gép bizton állíthatom: egykutya.
Énis uezen gondolkodtam, hogy mit vegyek D80mellé és 2hete SX100at vettem. Azóta már csináltam is vele egy 1000képet meg félóra videót.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
johnjohn
addikt
Én biztos az S 3-at venném, ha a képmnőség egyforma is, valahogy megbízhatóbbnak tűnik a mérete miatt.
Vedd kézbe az üzletben mind a kettőt, sokat számit az érzet is, hogy mennyire áll kézre a gép.
Olvasd át, nézd meg a tesztképeket.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest