- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
válasz runner 125 #7903 üzenetére
Nézegetem őket, jók jók, de nem szimpi ebben a panában, hogy akksis. Szóval ha egy tartalékot akarok venni az +5000 HUF
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Dare2Live
félisten
akkor vegyél garis használt FZ50et.
szerk: aksikkal már hálisten nemkell foglalkozni ez nem a hoskor amikor 60fotonként tölteni kell itt 300+ képet elösz és még mindig birja.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
runner 125
nagyúr
No!
3500ft Én is tőlük vásásroltam.
Kb ugyanennyiből hozol ki egy 4db-os tölthető AA akkuszettet,töltővel.
Egyébként amit ők árulnak akkut,tökéletesen illeszkedik a gépbe/töltőbe egyaránt-magammal vittem (mellesleg a teljesítménye is megegyező a gyárival )
Persze a Te a döntésed.
Üdv"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tomcsa1
csendes tag
válasz Szten Márs #7895 üzenetére
Köszi a választ.Akkor kettőt kilőttem.Mit szólsz az 5700-hez,ez árban is jobban megfelelne,csak az a kérdés,hogy a célnak is.
-
runner 125
nagyúr
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
válasz runner 125 #7907 üzenetére
Plusz + pk, mert vidéki vagyok. Ceruza akksi meg töltő van itthon.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz runner 125 #7909 üzenetére
Nézegetem őket. De felmerült bennem egy kérdés, hogy hogy lehet, hogy annyi FZ-t árulnak míg Canon nak az S szériájából csak alig? Na mindegy ebbe nem megyek bele. Csak fura
-
-
-
Zozzant
addikt
válasz johnjohn #7917 üzenetére
én is megtartanám az fz-t, szivesen, de minek, ráadásul nem vagyok a pénzem ellensége, ha kellene második gép akkor valami kisebb jobb lenne, pl tz2, mindazonáltal csak arra akartam rávilágítani hogy (biztos van olyan is) nem kifejezetten csalódás lehet a gép eladásának oka.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Ezek közül kellene választanom.
Elég bő a tartomány, de több dolog is számít. Tök hülye vagyok a gépekhez, még soha nem volt fényképezőm, viszont ha volt gép a kezemben akkor azok tetszettek a legjobban amelyikben nagyobb zoom volt. Nagyobb szabadságot ad. Az hogy 6,7 vagy 8 megapixeles egy gép rohadtul nem érdekel. Viszont jó lenne ha minél olcsóbb lenne. Azért raktam be a keresésbe drágább gépeket, mert ott vannak kisebbek. Az SX100 például nagyon tetszik, csak nem tudom, hogy emiatt érdemes-e annyival többet fizetni érte. A Panasonic DMC-TZ2 se tűnik nagynak és olcsóbb is, mint az SX100. Minőségi különbségekről meg fingom sincs.Tud valaki segíteni? El tudja valaki mondani, hogy melyiknek mi az előnye, hátránya?
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Tibicsucsu #7919 üzenetére
Az SX100 enged teret a kreativitásának a manuális beállítási lehetőségeivel, blende és záridő előválasztásos, valamint fullmanual módjával, igen jó optikai képstabilizátor van benne, és a képminősége is jó, legalábbis a mai gépek viszonylatában. Kézbefogva is elég meggyőző jelenség szerintem. Én egyértelműen azt venném, noha drágább is a többinél.
(A pixmania-t lehetőleg kerüld, vásárolj más, magyar telephellyel rendelkező helyen) -
tpeter77
addikt
válasz Tibicsucsu #7919 üzenetére
szia
Nagy zoomos gépből olyat vegyél amit jól kézbe lehet venni, aminek jó a fogása és legyen benne optikai képstabi, mert nagy zoomnál a bemozdulásmentes kép egyik elengedhetetlen feltétele. A felsorolt gépek közül a Fuji kiesik, neki nincs ebben az árkategóriában optikai képstabilizátorral felszerelt gépe, az Olympus SP510-ben pedig csak digitális van, a Sony pedig a kis látószöge és rossz fényérzékenysége miatt esik ki.
Szvsz az alábbiak közül válogathasz:
- Kodak Z712 IS és Z812 IS (utóbbi nem szerepel a listában, de annyiba kerül mint a Z712-es, nézd meg a www.argep.hu oldalon 62.000Ft)
- Canon PowerShot SX 100 (62.000Ft)
- Panasonic DMC-FZ8 (60.000Ft)Canonnak egy hátránya van a többivel szemben, mégpedig az, hogy nincs rajta keresőablak, csak egy LCD kijelző. Ám ha ez nem zavar, akkor nyugodt szivvel váalszthatod.
Csak a Canon működik 2 db AA (ceruzaelem)méretű akksival, a többi Litium-ionos.
Ez a kamera engedi meg a legtöbb manuális beállítást. MAKRÓ módban is a Canon a nyerő. Videó tekintetében a Canon mindig is jó volt, sajnos ennél a kameránál nem lehet zoomolni felvétel közben, viszont a képminősége igen jó mind videó mind fénykép terén.A Kodak videófelvétel közben mindent enged csinálni. Lehet zoomolni és végig működik a képstabilizátor. Manuálisan sokmindent be lehet rajta állitani, ám manuális fehéregyensúlyt kihagyták belőle. A tesztekben megemlitik, hogy 400-as ISO értékekig alig van képzaj.
Panasonic előnyeként a 12X-es zoomot sorolják, és mondhatni ezzel vége is van az előnyöknek, rengeteget panaszkodnak a képzajra. Hiába jó a fényereje, ha zajos minden ISO beállitásban a képe. Videófelvétel alatt nem tud sem zoomolni sem élességet állítani, igy ebből a hármasból a Panát sorolnám a lista végére.
Azt viszont neked kell eldöntened, hogy a felsoroltakból neked melyik a legfontosabb, melyikre lesz szükséged és mire nem. Én a Canon SX100-at vagy a Kodakot választanám.
Azt javaslom úgy vásárold meg a kamerát, hogy előtte próbáld ki őket a boltban. A médiamarktban megengedik hogy kipróbáld :-)ui.
Az én favoritom a Canon S3, igaz 70ezer Forintba kerül és már alig lehet kapni... Ha látsz egyet jóáron vakon megveheted, jobb mint a felsoroltakból bármelyik :-)[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
Sziasztok.
Az egyik haverom szeretne venni egy gépet.
Ő a Fuji S5700 vagy 5800 között vacilál.
Véleményeket, tanácsokat kérnék, hogy ezek közül melyiket lenne érdemesebb megvenni.
Vagy esetleg ajánlhattok más gépet is hasonló árban.Előre is köszönöm a válaszokat.
üdv.: biggamerHa az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Reno7
senior tag
Amatőr kérdések dehát istenem ...: Az obiknál mit jelent az h HSM és USM? És a Nikon obiknál a DX kifejezés jelent vmit?
Előre is köszi.My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
biggamer
veterán
válasz Szten Márs #7924 üzenetére
Max. 50.000 Ft, és amatőr dolgokra, semmi különlegesség.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Szten Márs
nagyúr
-
c3llux
csendes tag
Sziasztok!
Két gép között "vacilálok" és szeretném a hozzáértők tanácsát kérni.Az egyik a Canon PowerShot A560, a másik Fujifilm FinePix A825. Abszolut kezdő vagyok ezért nemtudom melyiket válasszam.Vagy ha esetleg tudtok valami jobb gépet ebben az árkategóriában (20-30e HUF körül), szívesen hallom a véleményeket!Előre is köszi... -
DeathZombie
csendes tag
Üdv!
Én egyértelműen a Canon-t ajánlom neked, ha kicsit is akarsz komolyabban fényképezni. A Fujin ugyanis semmilyen beállítási lehetőséged nincs. Canonon viszton be tudsz állitani mindent: blendet, zársebességet, fehéregyensúlyt...
Attól, hogy kezdő vagy, ez ne zavarjon, mert ezen is van automata mód, aztán idővel úgyis rájösz, hogy az automata akadályoz a jó kép készítésében. -
c3llux
csendes tag
válasz DeathZombie #7931 üzenetére
Köszi a választ!
Hát igen kezdő vagyok, de nem akarok az maradni mindíg.A gép nem arra kell, hogy a nyaralást vagy a kutyát fotózzam, hanem hát..."komolyabb" célok érdekében.És hallottam, hogy ez, hogy manuális beállítás, ez fontos az ilyen célú képekért.Meg az optikai képstabilizátor is, de olyat nem találtam ebben az árkategóriában.Szóval azért ha tudtok esetleg más gépet, amit jobb lehet ezeknél ilyen áron akkor szóljatok -
Szten Márs
nagyúr
Ilyen áron nem nagyon lesz. Mondjuk az A560 (és A550) beállításilehetőségei pont igencsak beszűkültek az A5xx sorozat többi tagjához képest, képminőségben azonban így is elég jó. Én a helyedben spórolnék még egy kicsit egy Canon Powershot A570IS-re, ott tényleg van fullmanuális mód, blende- és záridő-előválasztásos mód, optikai képstabilizátor, tehát minden, ami kell. És gondolom nem két hónapra veszed a gépet, hanem x évre, szóval igencsak megéri a többletpénzt.
-
c3llux
csendes tag
válasz Szten Márs #7933 üzenetére
Igen néztem azt is.De az már 40 ropi.Annyiért már ezt is megvehetem:
[link]
És gondolom 40-ért ez a lehető legjobb gép amit kapni lehet... -
bajnokpityu
félisten
sziasztok!
van egy pana 6x optikai zoomos 4megapiceles kompakt gépem,nagyon szeretem,főleg mert autómata módban nem nagyon téved el, és gyors. látszik, hogy melóm dokumentálásához használom,semmi pényképész igény nincs bennem.
namost ma szerencsétlen egy homokbányában kellett használnom,és túl sok homokot kapott az optika. recsegett,ropogott, blendét sem volt képes zárni. aztán szépen bevittem szervizbe, ahol megállapitották, hogy a zoom fogaskerekek között anyi homok van,hogy szét kell szedni.node, a téma eredménye az is, hogy kapok a cégtől uj gépet,viszont nem tudom, hogy melyik tipus legyen. lényeg: beépitett akármikor készen álló akármennyit töltögethető akksi, fényerős optika,bolondbiztos autómatika, minél ellenállóbb legyen porral szemben, és hangjegyzet.
első körben erre gondoltam : DMC-TZ 2. minden jónak tűnik, kivéve a por birása.
létezik a céljaimra jobb gép?eladó topping dac
-
DeathZombie
csendes tag
válasz Szten Márs #7935 üzenetére
Hát nem tom. Én azért azt mondanám kinek mire kell. Optikai képstabilizátor egy szép dolog lehet, sajna mikor még én régen gépet vettem, akkor ez százezres árú gép alatt nem volt. Csak bizonyos témák fotózásánál szükséges, nekem mondjuk éjszakai képeknél hiányzik leginkább. Dehát ott a pad, rá kell tenni.
4 mp-nél hosszabb záridő még sose, 1/1000-ednél kisebb záridőt is csak a Forma-1 en hiányoltam nagy zoomnál, de ez évente 1 X van, ráadásul a Canon 4X optikájával esélytelen lett volna a dombokról képet készíteni. Most a nagylátószög se rossz dolog, de sztem a másik oldala, a zoom sokkal fontosabb.
A Canon kisebb, könyebb, szóval egyszerűbb magaddal hurcolni, de táj képek fotózásához sztem sokkal fontosabb a 10-es optika, szóval emiatt én az S5700-asra szavazok, de tényleg döntsön az kinek mire kell. -
Teng
aktív tag
válasz bajnokpityu #7936 üzenetére
Hello Vegyél a panának még egy víz alatti tokot és akkor tuttira nem megy bele se a homok se az esső
-
Dare2Live
félisten
válasz DeathZombie #7937 üzenetére
ha egy gyak uannyiba kerülő másik gépben vs Fuji ilyen:
"-5700 7mps: Tuti szarabb: zajosabb, mosottabb a képe mint egy 5mps kodaknak.
-Fuji 38rol indul: Gyak nincs széleslátod, Kodak 35röl van. Rengeteget számít az a 3mm.
-Fujiban nincs benne stabi: Kodakban van. ez k* nagy előny egy kompaktnál ahol lényegében nem emelhetsz ISOt.
-Fujinka 3.5röl indul az obija: Kodaknak 2.8rol. "Picit" nemmind1.
-Fujiban max záridő 4mp. Nem igen lakalmashosszú expos képekre. Kodaknál 15mp: Lehet vele hosszú expos képet csinálni.
-Fuji sorozatfelvétele: 1,4 kép/mp 3 képig. Kodaké 2 kép/mp 8képig.
-Fujiban nincs mpeg4 a video zabálja a helyet. Kodakban van."egyébként ez tetszett: stabi "Csak bizonyos témák fotózásánál szükséges..." ja ha nincs reciprokszabálynyi fény azaz egy átlagfotósnál az esetek kb jó 60%+ban: ha nincs vírító fény, vagy nem/szarul lehet vakuzni(direkt pl)
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz DeathZombie #7937 üzenetére
Mondjuk tipikusan az éjszakai képek azok, ahol nincs értelme a képstabinak, szal oda ne hiányold
A záridő tényleg felhasználásfüggő, nekem pl. a nem buli célzatú képeim kb. 10%-a készült 4mp felett, azért az elég jelentős -
Real_Gabe
tag
Sziasztok!
Szeretnék gépet venni, de a sok tesztfotő és fórum hozzászólások után teljesen tanácstalan lettem.
Olyan gépet szeretnék, amin minimum 10X-es optikai zoom van és van benne stabilizátor.
A géppel minden félét fényképeznék és a manuális beállítások sem tántorítanak el.
Az ár nagyom max. 100 000Ft.Ha tudnátok egy jó gépet ajánlani akkor megköszönném!
sáríála
-
DeathZombie
csendes tag
válasz Szten Márs #7941 üzenetére
Sajnos nekem még sosem volt szerencsém használni képstabilizátort, csak olvastam róla, hogy a kéz remegését ellensúlyozza, és az éjszakai képek nekem pont emiatt szoktak elmozdulni, mert remeg a kezem, pedig nem is kávézok.
Csak kíváncsiságból, mire szoktál 4 mp feletti záridőt használni ? Én párszor megpróbáltam poénból, de nagyon zajos lett, hagytam is a fenébe. -
Dare2Live
félisten
válasz DeathZombie #7944 üzenetére
villámfotózás vagy fénycsíkos képek északa, vagy évek óta tervezem, hogy rárakok a gépre pár erős szürőt és napfényben fogok fénycsikos képeket csinálni, de sokan pl azt fotozzák ahogy forog a föld és ahogy énycsíkot húznak a csillagok az égen, vagy vizfelületnél "mesés" hatást tudsz adni a víznek (északa vagy soksok szürővel) vagyha csillagokat akarsz fotózni 4mpn az "semmi" vagy....
ha nem lenne ennyi bajom most gyorsan föllönék pár képet netre.... de van elég ilyen mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz DeathZombie #7944 üzenetére
Egy éjszakai kép nálam alapból másodperc felett keződdik, hisz éjszaka vagy vakuzol, vagy olyan sötét van, hogy az az abszolút minimum. Annyit meg már nem segít a képstabilizátor, hogy másodperc feletti záridőt kitarts. Egyébként meg teljesen normális témák, csak éjszakaiban, városkép, ilyen-olyan tárgyfotók, bármi ami jön. Egyrészt éjszaka van időm fotózni, másrészt meg amúgy is szeretem az éjszakát és a képeken is jó hangulata van. Pl. itt egy adag képem: [link]
Az első kivételével mind éjszakai. -
DeathZombie
csendes tag
-
ottkar
addikt
válasz DeathZombie #7947 üzenetére
Több másodperces vagy több tíz másodperces időt akkor kell használni ha másképp nem leht kiexponálni az adott témát.
-
Dare2Live
félisten
válasz DeathZombie #7947 üzenetére
én csilalgokat nem B idövel fotozok hanem jópár max 30seces fényképet dolgozok össze. Ettöl függetlenül a 4sec nagyon kevés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest