Aktív témák
-
14adam
addikt
válasz elfelejtette #44150 üzenetére
Hát ez olcsó de nem halk
Konair: Sapphire Firepsu 625,Enermax belső és nagyon halk vagy Artic Cooling Fusion 550.Mire elég 400w?! Az 5850 kevesebbet is eszik mint a 4870.Ha csak 2db vga lesz és proci tuning akkor vegyél 600 felett,de még akkor se kell 600w...
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz 14adam #44151 üzenetére
Hát nem is tudom... Sógoromnak is ez van, és nem igazán mondanám hangosnak. Pedig hallottam már halk tápokat.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Dyno
veterán
válasz 14adam #44151 üzenetére
Ezt a Sapphire-t sehol nem lehet kapni, ha valalhol lehet is nem 20K.....
Az a Csifi emg Elfelejtette kolléga jól írta egyáltalán nem mondható hangosnak.
Unokatesóm barátnőjének az öcésnek a gépébe van egy i7 920@3,5ghz, és gtx275trisli, és ezt egy ilyen 750W-os Csifi viszi terhelés nélkül nem hangos, ahhol nem használja ki mind a 3 kártyát a játék még ott se nevezném hangosnak, persze Furmark+prime95 alaltt már lehet hallani, de még akkor is inkább a VGA hűtők nyomják el a hangját.
-
Cramo
tag
hali,
azt mondták nekem az alaplapos kérdések órája topicban, hogy kevés a tápom a konfigomnak, amit belátok, megeshet, tudnátok nekem javasolni valamit helyette? Chieftec-ben (vagy esetleg HKC, ha az jóféle) gondolkozok, mert nem adnék sok pénzt érte mostanában ha lehet.
a konfig:
-e7200-most alig húzva, mert kékrehal
-samsung f3 1Tb
-samsung 160gb régebbi
-hd2900pro
-p5q deluxe
-x-fi extreme gamer
-2gb crucial ballistix tracer (2.2V-on "gyárilag")köszönöm előre is.
üdv[ Szerkesztve ]
Asus P5Q Deluxe, mtech 450w, 2Gb Crucial Ballistix Tracer LED 1066Mhz, E7200@3,6, HD 2900 Pro, X-Fi Extreme Gamer
-
elfelejtette
veterán
Hy!
FSP FSP400-60APN 7.5kHUF
Vagy esetleg kicsit még olcsóbban CHICONY Hipro 380W OEM
Egyébként a hákácé nem ajánlott kategória, a Chifiből is csak a nagyobb, 600W fölöttiek érik meg a CWT belső miatt.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Cramo
tag
köszi, hardveraprón találtam ezeket, nem tudok dönteni:
-Delta 400W (Delta DPS 400) 12cm venti,PCI-E
-FSP 400W (400-60GLN) 12cm venti
--400 W-os Delta (12 cm)-Sata,PCI-e,PFC , TFV. , REV. - 5500 Ft
És biztos elég a 400w? mert azon a pár ft-on ne múljon, de tuningolni szeretném a rendszert.(vga, proci, minden )Asus P5Q Deluxe, mtech 450w, 2Gb Crucial Ballistix Tracer LED 1066Mhz, E7200@3,6, HD 2900 Pro, X-Fi Extreme Gamer
-
-
attila16
csendes tag
Sziasztok
Konfigom: gigabyte ep41-ud3l alaplap, intel dual 2.7ghz-es proci, 2gb ram, ati radeon 4650hd videókari és egy stability power 550w-os táp.
Utólag olvasgatva ez a táp rossz döntés volt, az aquán vettem a gépet és mostmeg folyton leáll egy idő után játék közben.
Ti milyen tápot javasolnátok? A gépen belül ez az a téma amiben nagy nulla vagyok..
Persze olyan kellene amin futnak faján a mostani gamek, de azért ne legyen olyan drága..
A válaszokat előre is köszönöm -
attila16
csendes tag
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
-
paprika
aktív tag
Hali. Adódott egy olyan helyzet hogy rádobok a HX 450 -re 4 ezret és Cooler Master Real M520 lesz belőle(vadi új) Néztem itt a tesztet de nem nagyon győzött + (hang annyira nem lényeg) A szétszedett ágakra gondolok. Tesztben is említették kevéske lehet. Márpedig mindenképpen 2 kártyás rendszerben gondolkodom a jövőre való tekintettel. ( Jelenlegi Quad maradna és tuning is játszik ) Érdemes vagy sem?
-
csabcsi_83
csendes tag
Köszönöm tegnapi tanácsaitokat!
Sajna Corsair 400 csak rendelésre van mindenhol. Mivel sürgősen kellett a táp, végülis megvettem az FSP-400APN-t 8k-ért. Teljesen jó kis táp, alig melegszik és sztem nagyon halk (bár terhelésnél nehéz megállapítani.. az 5770 hangja mellett,-)
Van rajta 80+ matrica, de ezt ellenőrízni sajnos nem tudom műszer híján.. Vki kölcsön ad 1 mérőt? : )
Azt meg tudnátok mondani a 15A illetve 17A teljesítmény mire lenne elég tuningnál?
(a CORSAIR-nél ez ugyebár 30A)
Bár egyelőre nem tartom szükségesnek a tuningot, csak kiváncsiságból kérdem..ASUS M4A785TD-M + Phenom II X4 925 (gyári hűtő)
Kingmax 2GB 1333Mhz (hűtőbordás)
MSI 5770 1GB
2 HDD, 1 ODD[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz csabcsi_83 #44175 üzenetére
204w=17A 15A=180w .Tehát léggel nem bírnád lehűteni a procit vagy vga-t.Vízzel kéne hűteni,hogyha kihasználnád azt a 17A-es ágat.Biztos,hogy 80+ -os a táp, 25%-os terhelésnél 82%-os 50%-nál 85% és 100%-os terhelésnél pedig 82%-os a hatásfoka
[ Szerkesztve ]
-
paprika
aktív tag
köszi (#44173) kfron
14adam neked is akkor vagy VX550 vagy Tx 650 Kitudja mit veszek majd a gépbe még.
-
Zsolt112
tag
Üdv!
Van egy Chieftec GPS-450AA-101A tápom. A táppal nincs is semmi gond viszont a venti ciripelése kezd az agyamra menni. Ilyenkor egyégként ha megbökdösöm a ventit alulról abba hagyja egy ideig .Szóval szeretném lecserélni a ventilátort ebben kérnék egy kis segítséget.
egy yateloon van benne elvileg
http://prohardver.hu/teszt/deltas_chieftec_trio/chieftec_gps-450aa-101a.html
http://www.yateloon.com.tw/ (a D12SH-12)Ehelyett mit ajánlanátok ami megfelelő a táphoz és nem is hangos nagyon
Én a Zalman F3-ra gondoltam itt de várom a javaslatokat.
írjatok többet mert vidéken lakom az egzotikusabb márkákat nem biztos hogy betudom szerezni.
Ja és valaki szedett e már szét ilyen tápot? hogy van csatlakoztatva a ventilátor ???
a nyákra forrasztva vagy venti dugasszal??
ha forrasztva hogy a legjobb megoldani a cserét? kiforrsszam a régit vagy ugyis jó ha elvágom a régi vezetékét és ahhoz forrasztom az új vezetékét?
Előre is köszönöm a segítséget. -
bartucc
addikt
válasz Zsolt112 #44180 üzenetére
Mindenképp egy Yate Loon kellene, vagy valami nagy légszállítású, halkabb nem lesz a táp. Ha halkabb ventit raksz bele, ami valószínűleg kisebb légszállítású, akkor szép lassan megsül a táp. A venti forrasztva lesz, de elvágod a kábelt és a másikat ráforrasztod, vagy szigetelőszalaggal rögzíted.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Zsolt112
tag
válasz bartucc #44183 üzenetére
igen ezért kértem tanácsot
nem a hang a fő szempontom hanem hogy megfelelő legyen a venti a táphoz.
Yateloon-t sztem nem tudok szerezni.
a zalmannak elvileg 72 cfm a légszállítása a yateloonnak 88cfm. nem tudom elég-e de gondolom hogy csak. Egyébként sem hiszem hogy maxon pörögne ami benne van csak a ciripelése megy az agyamra.
A zalman megfelelő lehet? Az a gond hogy a gyártó oldalán nem is írják a légszállítását csak
itt találtam: http://www.quietpc.com/gb-en-gbp/products/casefans/zm-f3
ha van tanács hogy milyen típust akkor várom[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Nah most én kérnék egy kis segítséget.Egy Delta dps 300-as tápot rákötnétek egy Intel celeron-d proci meg egy pro 1950pro vga-ra.Egy kis proci tuning lenne,aztán haverom keveset akar költeni tápra 3k max azt mondta. Vagy lehet felteszek egy hírdetést,hogy 300-as pnf kerestetik
-
Prototype07
csendes tag
Sziasztok, szeretném lecserélni a mostani Lc Power 550-es tápom valami jóval jobbra
csak nem nagyon vagyok otthon a tápok terén nem tudom milyet érdemes egy ilyen géphez:
Samsung 1TB
Zotac Gtx 285 Batman Edition
4Gb Geil Black Dragon 1066mhZ
Amd x2 7750 Black Edition 2,7 Ghz
Msi k9a2 crossfire alaplapNéha alig akarja beindítani a gépet is...
Előre is kösziSikeres üzletelés után illene értékelést adni!!! ennyire azért ne legyünk már lusták.....
-
14adam
addikt
válasz Prototype07 #44186 üzenetére
Artic Cooling Fusion 550r vagy Enermax Cyclops 500 vagy Fsp Everest 500 vagy Corsair vx 450
-
Vidori
tag
Hali,
Akit érdekel egy olcsó mATX ház FSP 300W-os 12cm táp klónnal válassza ezt:
DTK
A kis képről a felirat alapján lehet megismerni az FSP-t.
Akit érdekel nekem van ilyen.[ Szerkesztve ]
-
depmod
aktív tag
Sziasztok!
Új tápegységet kellene vennem konfig bővítés miatt, és kinéztem a GIGABYTE Superb 460W típust.
Mi a véleményetek róla?..., akkor a nyuszi b***hatja!
-
14adam
addikt
válasz depmod #44190 üzenetére
Régebben nagyon jó volt,az Fsp gln bélnek köszönhetően,de mára már van jobb választás,Fsp 400 apn(nincs 6pin-es kábel rajta) vagy ghn
Vidori: pnf vagy pontosan melyik típusú táp az?
Az 1950pro 153w-t rántott ki konnektorból,tudom,hogy még hatásfokot is kell számolni.Namármost ha erre ráengednénk egy furmarkot meg prime-ot egyből megnő még a fogyasztás,tehát inkább maradunk a pnf-nél úgy döntöttünk[ Szerkesztve ]
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Prototype07 #44194 üzenetére
Valószínűleg igen, nekem a 6000+ os kevés volt hozzá nagyon... 7750 es meg közel azonos teljesítményű azzal. De könnyen kiderítheted, indítasz egy feladatkezelőt, és ráindítod a játékot, játszol, leteszed alt tabbal a tálcára és megnézed a feladatkezelőbe a grafikont, ha mindkét mag 90% feletti kihasználás mellett volt mikor játszottál akkor kevés....
Én vettem egy 620 as 4 magos-t, 3185 re van felhúzva, ezt már nem tudja teljesen leterhelni, most a videókártya a kevés.. Viszont majdnem max grafikán fut, de csak patchelve, ami ha nem eredeti a játékod nem biztos hogy jól sikerül. Nvidiákat nem nagyon csípem így nem tudom hogy a 8600GTS pontosan milyen teljesítményű, de megnéztem most röptébe pár grafikont és úgy nézem hogy az én kártyámnak a fele teljesítményét sem hozza ha ez igaz akkor az is gyenge hozzá, egy 8800GT minimum, vagy egy 4830 kell amin elfut tuti fut esetleg 5750[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Prototype07 #44194 üzenetére
Egyrészt a tápnak semmi köze a játékokban elért fps-hez. Csak áramot ad. Másrészt a GTA4 egy erősen 3-4 magot támogató játék, tehát két magos procival csak akkor fut jól, ha nagyon magas órajelet tudsz kicsikarni belőle.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dyno
veterán
válasz 14adam #44191 üzenetére
Egész konfig rántott annyit ki a konnektorból.
(#44194) Prototype07: Hát édes kevés a CPU-d......probálj egy kicsit húzni rajta.
(#44193) 14adam : APN kicsit fura lesz a 4870 ellé főleg hogy ahhoz két darab 6pines kell.....tehát inkább GHN.
(#44192) depmod : FSP-400GHN-t vegyél,gigabyte emg nem gigabyte hanem FSP-400GLN, de ez egy régebbi tipus már nem éri emg az árát.
(#44195) ---Lasali---: GTX285-hez kért tápot.
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan tápot, amelyik moduláris és a max. teljesítménye 350, de inkább 300 W alatt van?
Egy Asus N4L-VM DH-t + laptop Core Duo/Core 2 Duo CPU-t, 2/4 GB RAM-ot (az alaplap hivatalosan 2 GB-ot kezel, nem hivatalosan 4-et, de ezt ki kell majd próbálni), egy HD4670-et, 2 db vinyót + esetleg egy rendszer SSD-t, egy DVD-írót, PCI-s tunert, PCI-E-s hangkártyát, belső USB-n VFD kijelzős távirányítót és kártyaolvasót kellene kiszolgálnia.
A jelenlegi konfigomnak, amelyiknek lényegesen nagyobb lehet fogyasztása és ehhez képest az alaplap-CPU-RAM-VGA négyes cserélődne csak (+ SSD), bőven elégnek bizonyult az FSP 350PNF, viszont a kábeldzsungelt egyre kevésbé szívlelem.
Előre is köszönöm.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dyno
veterán
válasz depmod #44198 üzenetére
Igen aGHN-en van 6 pines csati, viszont az APN-nek elméletileg nagyobb a hatásfoka, viszont a GHN erősebb valamivel.
(#44199) Tim82: Hát 300W alatti moduláris táp nem igazán van. Legkisebb moduk amik kishazánkban beszerezhetők az az FSP Everst 400W, Corsair HX450, Enermax Modu82+ 425W, meg még Thermaltakeból azt hiszem van 400W körüli moduláris, de nem tudom a típusát.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest