Aktív témák
-
Dyno
veterán
válasz paprika #43695 üzenetére
Jó az az Enermax illetve Corsair amit megemlítettél.De a GTX470 fogyasztásáról még fogalmunk sincsen, könyörgök ameddig nincs teszt se semmi kézzelfogható, csak a találgatások addig nem tudjuk megmondani.
Persze mennek a vészjósló vélekedések, főleg az atifanoktól hogy hú majd mennyit fog fogyasztani meg egyebek, 5870-ről is ez ment végül kiderült beéri kevesebbel mint a 4870(teljesítménnyel nem nő arányosan a fogyasztás, csak ezt rengetegen képtelenek megérteni)...tehát ameddig nincs kézzelfogható addig passzolom a dolgot.(#43698) jeni: Ennyi pénzért Cooler Master,Corsair, Enermax, Chieftec,stb...
Nos, kár ennyire radikálisan általánosítani, mert amit linkelt Ss beles, tehát alapjába véve jó táp(igaz linkeltek tesztet, amin furán viselkedett), de azért megemlítettél itt 4 márkát, amiből egyedül az Enermax használ saját elektronikát.Chieftec, Corsair CWT belet is veszik, ami által akár csak kinézetbe térhetnek el egymástól, természetesen Corsair veszi az SS-től, a Chieftec pedig a Deltától,Enhancetól, Sirtectől, Cooler Master, az Enhancetól, illetve az AcBeltől, szóval kár így általánosítani, mikor két vagy akár több különböző márkát is ugyan azzal az elektronikával kapod meg, csak más küllemmel és más ráírt névlegesteljesítménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Üdv!
Én a Corsair VX450-t ajánlanám.
a 400-as már lehet meg lenne terhelve bár még elvinné.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
paprika
aktív tag
Találtam egy boltot ahol forgalmaznak Silverstone tápokat. Az egyik agyar tuningcsapat ezzel a táppal csinált Extrém teszteket és azt mondták h nagyon jó tápok.
Sok olvasgatás után szerintem szűkítem a kört 2 versenyzőre Silverstone - Corsair. Bár a silver valamivel borsosabb áron van mint a többi .
-
grimmer
csendes tag
sziasztok!
ezt a kedves tápot szeretném megvenni:
FSP FSP400-60GHN - http://ipon.hu/?product_id=111523400 wattos aktív PFC-s táp 1 darab 12centis ventillátorral, OEM kiszerelés.
Írta, vki a megjegyzésekbe, hogy ez azt jelenti, hogy nincs hozzá kábel :S, de vki meg azt, hogy rá van szerelve, így van. Vki fel tud világosítani? :S
köszi a segítségeteket!
Üdv
grimmer -
grimmer
csendes tag
válasz szakalistvan #43709 üzenetére
230as tápkábel? Arra nekem nincs szükségem ugye?
-
carrot
tag
Most olyan dolog áll fenn, h nincs tápom odaajándékoztam. Helyben szeretnék vásárolni ezért 3 lehetséges kiválasztott van, ami megfelel egy jó tápnak, az adott üzletben:
1. cx400 kb 45euró
2. CoolerMaster EP500 kb 65euró
3. OCZ modxstream pro 500 kb 64euró
esetleg xigmatek go green 400w kb 50 euró
Mondom ezek közül kellene választanom a körülményekre tekintettel. Köszi -
dances
tag
Szia!
Én is egy Corsair CX400-ast néztem ki magamnak, de meglepődve olvastam, hogy csak 350-es belső van benne?!
Azt nem tudod esetleg, hogy a VX450-esben hány W-os a belső??És még egy kérdés:
A CX400-assal nagyjából szerinted "egy szinten" vannak hatásfokban, megbízhatóságban és védelmek terén a következők:1. FSP400-60GHN
2. Chieftec GPS-450A?Ha Neked ezen tápok közül kellene választanod, melyiket vennéd?
Válaszodat előre is köszönöm.
Only the Good die young.
-
elfelejtette
veterán
válasz dances #43716 üzenetére
Hy!
Hol olvastad, hogy 350W-os belső van benne? A CX400 a 12V-os ágon 360W-ot tud leadni, emellé jön még a 3.3V-os, és az 5V-os ágon leadható teljesítmény, tehát ténleg 400W-os.
Az a Chifi pedig elavult, régi, akkor inkább az FSP400-60GHN.(#43717) AndrewTdi: Te ismered az említett két tápot, vagy csak írkálod a hülyeségeid, mert a Chifi név valahonnan ismerős?
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Nashaba
tag
Nos, lenne egy olyan kérdésem, hogy az én vasamba milyen tápegységet ajánlotok?
ASUS P5KPL-AM
ASUS EAH4850 1GB
2GB CSX RAM
CoolerMaster Silent (OEM)
Intel Pentium Dual-Core 2.6 GHz
Windows Vista és Kubuntu 9.10
120 GB Seagate HDD
Sony Optiarc 16x DVD Rom
CoolerMaster Elite 335
M-Tech(Mercury) 450WNem igazán bízok a Mercury-ban, ezért egy viszonylag jó, ár-érték arányban lévő tápegységet szeretnék venni, ha muszáj lecserélni persze. Igazából most azért gyanakszom rá, mert pl. a Mass Effect néha eléggé beszaggat, és a konfigom elvileg bőven megfelel az adottnak. A másik amire talán még gyanakszom, hogy a 800Mhz-s CSX (2.0 V) memória talán nem elég jó, vagy legrosszabb esetben a procim, ami jelenleg teljesen stabilan megy 2.8Ghz-n, 1,4 V-on. Előre is köszönöm a választ.
-
-
AndrewTdi
addikt
válasz elfelejtette #43718 üzenetére
Eddig csak chieftek tápjaim voltak (konkrétan 3-szor), és sosem csalódtam bennük.
Bár a kérdést nem nekem szólt, válaszoltam Rá.
Gondolom nem arra volt kiváncsi, hogy melyikben miféle relék, kondik, milyen gyártású cuccok vannak.
A kérdésre válaszoltam. -
IdiotElf
csendes tag
Hello all... 10.000ftból milyen tápot lehet venni így hirtelenjében 450w
Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyű és szép termeted?
-
Nashaba
tag
Most hogy mondtad, erre is rátaláltam az előbb: http://prohardver.hu/teszt/fsp_saga_tapegyseg/teszteles_ertekeles.html
A 450-es sagára gondoltam hogy megveszem. Azt szeretném kérdezni, hogy ez akkor dobhat egy kicsit a teljesítményemen, vagy csak a biztonságérzetemet növeli? -
lsc
nagyúr
válasz Nashaba #43729 üzenetére
A saga-kal volt valami nyűg, használd a keresőt. Az említett tápok valóban leadják a ráírt teljesítményt, a hatásfokuk is magas emiatt csökken a hőtermelés és a fogyasztás, illetve van bennük kellő védelem, ha gond van csak a táp megy tönkre, nem viszi a gépet is magával.
Az élet kegyetlen .
-
Nashaba
tag
Köszönöm a segítséget. Most vettem észre, hogy a tápomra combined powerre 430W-ot írtak, ami szerintem nem nyerő, szóval meglesz a csere.
-
IdiotElf
csendes tag
Mercury 400w tápom van most és egy sapphire hd5770 vapor-x mikor gépet inditom kattog aaztán elkezd sipolni egy kisebb vgaval 4670nel minden simán megy valszek a táp kicsi? mert ezt a 6pin dolgot nem szereti vagy alapból a táp rossz errre?
Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyű és szép termeted?
-
T 1000
aktív tag
Hogy egy kicsit konkrétabbat kérdezzek: hang és hatásfok alapján FSP 400 GHN Vs. Gigabyte Superb 460 ?
-
dances
tag
válasz elfelejtette #43718 üzenetére
Szia!
Dyno írta ebben a hozzászólásában.
Only the Good die young.
-
aktív tag
Helló,Torrentezös géphez tépegység kellene mert mostni már 5 éves 15 000óra üzem idövel .
A mostni ami benne van 350W os ,és 350w osat szeretnék venni , jó lenne ha nagyon halk lenne várom válaszaitokat -
Dyno
veterán
válasz AndrewTdi #43717 üzenetére
Pont ne!
(#43718) elfelejtette; (#43719) Qru: MEgnézed pár teszt oldalon láthatod hogy az SS350ET Seasonic van a CX400-ban a vx450-ben pedig az SS400ET.450W-os nehezen lehetne mert nem is létezik 450-es SS bél, az SS400ET-t adják el mint ugymond "retail" táp(FSP-nél a BS,Epsilon,Everest) az S/M12 430W-os ként, de az OEM bél amire épülnek az az SS400ET. szint úgy mint az FSP-nél a GLN belső vagy a GHN, a THN.
Ezeket mind kép alapján mondom, illetve kondik alapján, lehet tévedek, de továbbra is csak annyi hogy nincs 450-es SS.
Ez hasonló dolog mint a GB Superb 460W, 400-as GLN bélre épül.(#43737) XP NINJA : Meg kell probálni hátha elviszi, ha enm akkor Corsair VX550.
(#43721) Nashaba: FSP400GHN, bőven elég lesz.
(#43726) Blaze71 : Már bőven job választás egy FSP-400GHN, ujabb erősebb magasabb hatásfokú és még halkabb is jóval.
[ Szerkesztve ]
-
Fenyak1979
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném:
Asrock M3A770DE
Amd Phenom IIX4 955 3,2 Ghz AM3 Black Edition
Kingston 2gb DDR3 1333 Mhz
Samsung Spin Point 500Gb 7200 RPM 16Mb Sata2 HD502 HJ
Sapphire Hd5770 1GB ddr5 HDMI
Ház: HKC 7041 NS ATX 430W
Erre a konfigra gondoltam. A házat sajna már megvettem, mint utólag kiderült, nem kellett volna. Kaptam hozzá tápot is, mondták a srácok, hogy az kuka.
Szerintetek milyen tápot vegyek ehhez a házhoz? A táp ebben felül van.
Tuning nem lesz, nem értek hozzá, minden alapon fog menni.
Túl sok zsém már nem maradt, úgyhogy erre gondoltam: FSP 400-60 GHN 11k[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Fenyak1979 #43744 üzenetére
Szia!
Nagyon jó táp az FSP 400-60GHN, ennyi pénzért nem kapsz jobbat. De ehhez a táphoz még venned kell egy hálózati tápkábelt (~1k).
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MMIX
addikt
válasz Fenyak1979 #43746 üzenetére
A gyári hálózati kábel is jó lesz.
-
Teasüti
nagyúr
És kaphatnék egy kis felvilágosítást erről a tápról?
Mert vhogy az ilyen szakmai dolgokat mindig elhallgatjátok és még azóta sem kaptam választ a kérdéseimre (réges régóta).A két ágra lennék kíváncsi. Konkrétan, h mely aljzatok melyik ágra vannak kötve.
Ha esetleg vki jártas ebben.A CPU 12V és az alaplapi 24 tűs csati az külön ágakon van?
És akkor gondolom a PCIe tápcsatik - az a kettő darab - is külön-külön ágakon vannak.
A molexek milyen leosztásban lehetnek? -
Dyno
veterán
válasz Teasüti #43749 üzenetére
általában egy 12V-os ág tisztán megy a CPU-nak, a másik pedig alaplap,vga, molex-sata csatik.De általában nem a ráírt teljesítménynél kapcsol be a túláram védelem, főleg nem egy SS-nél, 25A körül bőven kitud magából sajtolni egy ágon.
Mert vhogy az ilyen szakmai dolgokat mindig elhallgatjátok
Akkor kicsit nyomatékosabban olvasgass.......
A másik emg kérdezősködsz, de megkaptad a választ nem is csak tőlem.Ha nem hiszed el akkor is elég lesz a tápod ahhoz amit tervezel, ha meg ennyire nem bírod elhinni vegyél másikat.
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25