- Házimozi belépő szinten
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
Aktív témák
-
Krisinto
őstag
Annyira nagy terhelést nem kap,mert cf/sli nem lesz!
Ami biztos:
Gigabyte Ma 770 UD3 lap
4 giga ram
ami majd cserére kerül:
4670->4870
AMD Athlon X2 6000->AMD Phenom X4
Asus TA-98(ház)-> CoolerMaster 690(majd nyáron) -
-
Krisinto
őstag
CX400-at azért nem szeretnék,mert alsó tápos házba lenn,és úgy akarom majd megcsinálni a gépet,hogy ne sok kábel látsszon ki belőle,ezért kell a modularitás
Mondjuk azt nem tudom,hogy melyiknek hosszabbak a kábelei[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Na megoldódott, sikerült beszerzem egy FSP ZEN 300W-osat. Na ennél halkabbat nem találtam volna soha.
[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz D4rkAv3ng3r #44805 üzenetére
Ja ez a javított változat természetesen, elindult a nem túl nagy fogyasztású gépem.
[ Szerkesztve ]
-
Krisinto
őstag
Halii
Nem abba lesz!
Nyáron veszem majd a CoolerMaster 690-et,és abba lesz majd -
-KP-
addikt
szoktam avikat is kódolni, de akkor értelemszerűen nem használom a vga-t mellette...
csupán arra akartam utalni hogy ezek a tesztprogramok többnyire nagyságrendekkel jobban leizzasztják a hardvert, mint egy sima játék, semmi rossz szándék nem volt, úgyhogy nem kell felkapni a vizet
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Segítsetek kérlek dilemmámban: JAVÍTTATNI VAGY ÚJAT VENNI?
FSP Blue Storm II-es 500W-os tápom némi cicergés után levágta a lakásban a biztosítékot, és nem megy többé.
Levettem a fedelét, és a klasszikus, sokat emlegetett hibát látom, a kissé púpos CapXon nagy kondit (tetején 060929 dátummal).
Érdemes lehet ezt még javítani? Milyen tippelt összegért, kb?
És van aki bevállalná?Vagy inkább a javítás árából vegyek egy egyszerű, kisebb újat?
Szerintem a konfigurációm nem feltétlenül 500W tápigényű: Core2 duo E6600, VGA: Ati 1650pro, 2GB ram, 3 vinyó, 2 dvd író, hangkártya.
Azon gondolkodom, hogy javítás legyen, vagy egyszerűen vegyek inkább pl. egy Corsair CX400-ast...Köszi minden tanácsot.
-
Dyno
veterán
Rendben csak ami már az alatt lekapcsol de a játék alatt nem az már rég rossz, a másik gondolom korosabb táp ami azt jelenti hogy a kondikse tudják már azt a töltést biztosítani, tehát lehet hogya ráírt értékeket már nem tudja stabilan leadni.
A másik gondolom a cpu-t húzod majd, mert alapórajelen elég sovány, és ott bizony elfogyhat a táp, sőt el is fog.(#44811) tlala: Didyman, Csaba_20 és Stol vállalnak javítást, az ország különböző részeiben, ha javítható a táp 3-4k-ból felvan újítva és 3-4évet biztosan elmegy, tehát érdemesebb javítatni.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Ami gépet nem bír el teszt progi alatt, azt én nem használnám huzamosabb ideig, mert kb 90%on van hajtva. Teszt progi alatt pedig nincs használatban a gép többi alkatrésze, ami mondjuk játék alatt előfurdulhat. Pl CD felpörög, mind2-3 winyó leterhelődik, tvtuner, ezek összesen tudnak 20-30Wot cuppantani. De kijöhet olyan játék ami esetenként pont annyira meg tudja hajtani a gépet és akkor megintcsak elszáll. Lényeg, hogy kell tartalék. Mindig.
-
-KP-
addikt
Nem is tervezem huzamosabb ideig. Max 1-2 hét(vagy annyise). Feltéve ha egyáltalán bírja, ha újraindulgat, akkor visszarakom addig a régi vga-t, amíg nincs jobb táp.
Vettem volna fsp 350 pnf tápot, de nem látok sehol. 400pnf sincs, ami újabb típus meg van helyettük, az meg 3-4ezer forinttal drágább úgyhogy perpill apróról próbálok vadászni egy példányt. Pont most így húsvét előtt nem tudom mi fog kisülni belőle...
A procit meg addig húzom csak, amit alapfeszen bír.
[ Szerkesztve ]
-
wep
tag
Sziasztok,
szeretném átköltöztetni a gépem egy slim mATX házba, és jó lenne tudnom, hogy a benne lévő Lite-On 90W-os táp mit szólna hozzá
A gép: Asus P5N73-CM alaplap, Celeron dualcore3200, VGA: 8400GS, 2Giga DDR2, 1HDD, 1ODD,TV tuner.
Véleményetek szerint elbírná ezt a kis tápocska? Fogyasztásmérő szerint boot alatt a konektorból 120 W, idle 65W a fogyasztás jelenleg egy GlacialPower 450-es táppal. -
wep
tag
Igen, ezt én is tudom, de jelenleg ez az egy SFX tápom van, ami belemegy az adott slim házba.Később majd kicserélem, de normális SFX tápot elég nehéz jutányos áron szerezni.350-es FSP-m nekem is van, meg 450-es GlacialPowerem is, de ezek ATX-es tápok, nagyobbak a szükségesnél.
-
sarkadifeca
tag
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
a leendő konfigom
lap - GIGABYTE GA-P55-UD3 vagy GA-H55M-S2H még nem döntöttem
cpu - core i3-530
mem - 2gb kingston ddr3
vga - radeon hd 48xx - valamelyik típusa(csak 1 db vga lesz semmi tuning)
hdd - 1db 500 gb samsung
iro - 1 db pioneer dvd-rwEhhez a konfigurációhoz megfelelő lenne a következő tápok valamelyike:
CORSAIR VX450W 17k
GIGABYTE Superb 460W 10k
CHIEFTEC GPS-500AB 500Wvagy esetleg ti mit ajánlanátok??
a válaszokat előre is köszönöm.
régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
Scholes9
nagyúr
-
Dyno
veterán
-
pottyantós
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom melyik tápot vegyem! 5770 CF-et szeretnék, melyik lenne hozzá az ideális választás?
CM Real Power M520
CM Silent Pro 500W!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
14adam
addikt
válasz pottyantós #44826 üzenetére
Inkább a Silent pro,abba Enhance bél van, jobb mint a Real power-ben található Acbelnél.Mind a kettő 408w-t tud leadni 12v-n.
Egy 5770 Cf és egy megrántott quad proci evett 390 körül konnektor felől,ebből még hatásfokot számolunk ami legyen 85% 331-re kijön a fogyasztás.Tehát mind a kettő táp vinné,de Silent pro-t ajánlanám
Dyno: Ghn-t még sajnos nem hallotam,csak teszt alapján próbáltam behatárolni,hogy milyen halk lehet
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
őstag
ki, milyen tapasztalattal rendelkezik, silverstone által gyártott tápokkal?
jöhet hideg és meleg isVGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
-
-KP-
addikt
Nos úgytűnik sikerült találnom egy FSP 400PNF-et az aprón, ha minden igaz, holnap délután veszem át személyesen. 5k HUF, szerintem teljesen korrekt ár.
Ugyan kíváncsi vagyok hőn szeretett Chieftec tápom mit alkotna, de annyira nem, hogy ha már megvan az FSP, akkoris ráerőltessem
Úgyhogy proci is szépen vissza lesz rakva 2,66ghz-re, és a vga-t is megtesztelem mit bír, félnivalóm nincs
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
egy Cooler Master Real Power M520 szerintetek megbírkózik egy 4890 CF-fel?
konfig:
Phenom II 965 (C2)
Asus M4A79XTD Evo
2x2 giga Mushkin DDR3 1600
Sapphire 4890 Vapor-x 1gb (870/1050)
500gb vinyó sata II
+optikai meghajtónem merem megvenni a 2. vaport, nem szeretnék pórul járni
-
Dyno
veterán
válasz #01913600 #44836 üzenetére
Ha a Cpu-d nem húzod meg talán megbirkózik vele, de én nem erőltetném, furmark+prime95 alatt tuti lekapcsolna és ha már ott lekapcsolna nem 100 hogy komolyabb játékok alatt is megtenné.Tápod ha esetleg olyan adottságokkal rendelkezne mint a Corsair HX520 hogy 40A-t tud a 12V-os ágán ami 480W akkor azt mondom rendben, de sajnso a m520-as cm "csak" 34A-t tud ami 408W-nak felel meg ami több mint valószínű hogy kevés lesz, mivel a cpud alapórajelen is zabál rendesen, a 4890 ref. órajeles is zabál a vapor-x-ről nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz #01913600 #44836 üzenetére
Ez a táp tuti nem bírná el. Pár hónapja írt ide egy tag arról, hogy a core i 750+GTX285 is széthajtotta ezt a tápot. Az i5 750 kevesebbet fogyaszt, mint a Phenom II 965, a GTX285 meg hasonlóan nagy étvágyú, mint a HD4890. Ebből kiindulva, ha rádobsz még egy 4890-et, akkor a táp már lehet be se kapcsol, vagy terhelés alatt leáll.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
DV
senior tag
Segitsegeteket szeretnem kerni tap vasarlas ugyben.
Baratnom szuleinel vagyok Eger kozeleben es az asztali gepben meghalt az Enermax Liberty 400w-os tap. Egerben tudnek is venni egyet, de nem tudom, hogy melyik bolt megbizhato, es milyen tapot erdemes vennem.
A konfig:
Asus A8N32-SLI, X1800XL VGA, AMD X2 200MHz CPU-nincs huzva, 1db HDD, 1db ODD.Mar az is sok segitseg lenne, hogyha tudnatok ajanlani tapokat. Arban kb. 15000Ft korulire gondoltam. Nem ragaszkodom modularis taphoz, sztem eleg lenne egy olcsobb minosegi is.
Koszi szepen!
-
GandC
tag
Sziasztok!
Olyan szabvány méretű tápegység -lehetőleg valami normális márkával- létezik, amelyiken a SATA tápkábelek pipás végűek?
Valami Phenom II 955 + 5770 kombó féle konfighoz kéne.
Köszönöm: GandC[ Szerkesztve ]
-
rtom
senior tag
Nézegetem a tápokat, mert csendesíteni kéne az aktuális low end konfigomat, hogy videózás közben ne zavarjon be a ventik hangja, erre szembejön ez: [link]
Ehhez képest nálunk csak csillagászati áron van passzív táp (FSP ZEN-t néztem, 35k), ez hogyan lehet ilyen hihetetlenül olcsó? Hozzáteszem, a SilenX-ről sok infót nem találtam, lehet, hogy a nem ajánlottak közé kerülne?
-
14adam
addikt
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Kicsit OFF lesz,de az a videó nagyon fájt a szememnek,gondoltam megosztom azokkal,akik hisznek az LC Power és hasonló tápjukban:
táp teszt by Hardwaresecrets[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs