- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenHans
addikt
ClassX=írási sebesség 2=legalább 2MB/s és így tovább egészen Class10=10MB/s-ig (olvasási sebesség nem szabvány szerint van megadva) Viszont a C10 előfordulhat hogy belassul a minimum azaz a 10MB/s alá töredezettségtől függően, a többi viszont hozza a megjelölt minimumot.
Alap SD max 2GB, SDHC max 32GB, SDXC max 2TB és ez elé kerül fizikai mérettől függően a Micro vagy Mini....
Nem venném szolgáltatónál, sem MM-ben mert rablás amennyi hasznot tesznek rá, én inkább aprón keresnék.
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Ájvé
veterán
válasz BenHans #80301 üzenetére
Pedig, igen, minimum írási/olvasási sebességet jelöl egyben, bár általában gyorsabban olvas, mint ír, úgyhogy ha írni tudja adott sebességgel akkor nyilván olvasni szintén.
Nincs töredezettség flash tárolók esetén, nem merevlemez ahol pozicionálnia kell a fejet és sok fájltöredék esetén ugrálni a fejnek az olvasáshoz. Tény, hogy sok kis fájlt nehezebben kezel (igazából csak írásnál, mert olvasás az gyors), mint egy nagyot (gyártók így tudnak játszani a class besorolással, adott nagyságú fájlokat mozgatnak, de kevesebb nagyot mozgatva jobb eredményt kapnak), de itt nem beszélhetünk töredezettségről, nincs értelme.
Nem biztos, hogy aprón venném, nem vertek át de hibásat kaptam, nagyon korrekt volt az eladó és cserélte, persze lehet jobb minőséget választani, én is így tettem, akkor már jó lett.
Megjegyzés, nyugodtan lehet micro SD-t venni, kisebb, de adapterrel használható SD kártyaként, így univerzálisabb, mint egy SD amiből nem lehet microt faragni (persze ki tudja, de nem próbálkoznék személy szerint). -
BenHans
addikt
Előkerestem neked a mindentudó google segítségével, "microsd töredezettség" címszavakkal azt a cikket amit anno olvastam a témáról. Tessék, ráadásul PH-s, rudi írta: [link]
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Ájvé
veterán
válasz BenHans #80303 üzenetére
Jó, de közel sem olyan nagyságrendű ez a töredezettség, mint HDD esetén. Valamivel lassabb, de nem olyan nagy mértékben. Ezt nem is lehet töredezettség mentesíteni, adatvesztéshez is vezethetne. Én erre akartam rávilágítani.
Wikin írás/olvasást írnak, bár azért olvasás mindig nagyobb így tényleg írást van értelme megjelölni. Adatátvitelt jelölnek itt, ami írás, ez alapján igazad van. -
törölt tag
Ezt az oldalt szokták ajánlani, megbízhatónak mondják, olcsó is.
Mivel UK nincs pluszban vám, áfa. -
havelk
csendes tag
Sziasztok,
Alcatel One Touch Idol 2S telefonomat tervezem lecserélni, mivel már meguntam a sorozatos hibákat és problémákat. Emiatt az új telefonnál a megbízhatóság fontos szempont számomra. Középkategóriás telefonok érdekelnek, lényegében mindenre használnám amire egy okostelefont lehet (net, játék, gps, fényképezés, stb...).
Amiken vacillálok:
- Samsung Galaxy A3 (a megbízhatóság, minőség és a jó felhasználói vélemények szólnak mellette, az ár-érték arány ellene, bár már 73-ért ezt is meg lehet szerezni)
- Honor 4c (emellett pedig a kiemelkedő ár-érték arány és a középkategóriához képest ütős hardver szól, ellene pedig hogy viszonylag új, kevés felhasználói véleményt találok és nem szeretnék úgy járni mint az Alcatellel)Minden vélemény érdekel, esetleg más készülékek is max. 70 - 75 ezer forintig, a lényeg hogy megbízható és minőségi készülék legyen.
-
C$abi
aktív tag
Sziasztok!
Az öcsém besokallt az olcsó kis Samusungjától és kellene neki egy új telefon. Telenornál lenne majd megvéve feltöltőkártyás csomagban.
Az elvárásai és amire kell neki:
- Windows Phone
- 8GB belső tárhely és SD-kártya slot
- Néhány casual játék
- Facebook, Messenger
- Zenehallgatás, fotózásAz ajánlatokat előre is köszönöm!
-
BenHans
addikt
Szia
Nem írtál keretet és a WP jól leszűkíti a kört, így kb Lumia 635 1GB-tól a 640/735 pároson keresztül a 930-ig bármi jó lenne.
A 930-ban nincs microSD slot, cserébe 32GB áll rendelkezésre.
-
BenHans
addikt
válasz havelk #80308 üzenetére
Szia,
Az A3 80k. Ennyit nem adnék érte. Inkább ezzel a [kuponnal] elszaladnék a Mammutba egy Honor 6-ért, mert így ki lehet hozni ~80k körül. Ez össze sem hasonlítható az említett készülékekkel.
Ha nem fér bele, akkor nagyon sok telefon van olcsóbban. Honor 4X, 4C(nincs 4G LTE), M1 note, Redmi 2 pro.
Az A3 alternatívája árban (80k) a P8 Lite, na meg most kivételesen az akció keretében a felsőbb osztályban szereplő Honor 6. Ha most lenne szükségem készülékre, tuti vennék egyet ~80-ért.
[ Szerkesztve ]
-
havelk
csendes tag
válasz BenHans #80311 üzenetére
Pest nekem messze van + pár napon belül még nem is áll a rendelkezésemre az összeg, így ez az opció kilőve.
Huawei és a hasonló, jó áron kapható telefonoktól csak azért tartok, mert a konkurenseknél alacsonyabb ár eléréséhez gondolom kevésbé minőségi alkatrészeket használnak, és nem akarok úgy járni mint az említett Alcatellel. De lehet hogy tévedek és feleslegesen ódzkodok. -
törölt tag
válasz monti0222w #80314 üzenetére
Online nem működik, de ott Huawei gépekre sem, végignyomtam a rendelést és azt írta nem érvényes a kupon rá.
A boltban kellene érdeklődni, hátha.[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
Az miért van, hogy ha valaki vásárlási tanácsot kér, akkor itt kínai telefonokat ajánlgatnak neki, ha pedig elmegy az ember egy használt GSM boltba, akkor a kínai telefonokról lebeszélnek. Nem azért, mert nekik nincs, ugyanis be sem vesznek ilyen kínai csodákat. Konkrétan 4 ilyen használt GSM boltban érdeklődtem itt Szegeden, kíváncsi voltam, hogy egy szakboltnak nevezett valamiben, miket mondanak.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Beri78
őstag
Ugyanezt. Személyesen se érvényes a Honor-ra a kód....ott is gépbe ütik a kódot, és a rendszer nem fogadja el....
Dzsana: nem nevezném szakboltnak ezeket....az itt megforduló fórumtársak sokkal jobban értenek a telefonokhoz, illetve használtak is már ilyeneket. A "szakboltban" található "eladók", akik nem adnak számlát, és ha problémád van, akkor elzavarnak (tisztelet a kivételnek), csak profitorientáltak.
[ Szerkesztve ]
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
monti0222w
addikt
válasz Dzsana #80317 üzenetére
Nézd, az a baj Szegeden laksz különben mutatnák pár kínai telefont, vagy itt pesten a [Ping digitál] körbenézhetnél ez ügyben, és elhiheted, az egyik, ha nem a legjobban kinéző bolt Bp-en, és mondom ezt úgy, hogy jártam már jó párban! Ráadásul nem is a Kínai krémnek nevezett márkák vannak náluk kiállítva, és ezek minőségében sem csalódnál. Tudnak ők is nagyon minőségi telefont készíteni akár a külső akár a belsőt vesszük!
ujjobbagya. Ugyanez van nálam is akkor mégsem, külön cégnek veszik.
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz Dzsana #80317 üzenetére
Hát jó kérdés, top tíz telefon gyártóból vagy a fele kínai már (Xiaomi, Lenovo/Motorola, Huawei/Honor, ZTE).
Gondolom megrekedtek 2-3 évvel ezelőtti szinten, pont mint számítástechnikában, bemész valami istenhátamögötti kis boltba és az eladó több éves videókártyákat árulja neked horror áron, mint a világ leggyorsabb kártyáit.
Biztos van néhány pár évvel korábbi negatív tapasztaltuk ami alapján mondják hogy kínait ne, mert stb. (tetejében általánosítanak).
Pedig annak a világnak vége, top 5 gyártóból 3 kínai már, nem igazán van miről beszélni szerintem. -
addikt
válasz monti0222w #80319 üzenetére
S mi a buktató? Furcsa kínai karakterek itt-ott, hibás ékezetkezelés? Mert valami tuti van.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
monti0222w
addikt
válasz Dark Archon #80321 üzenetére
Van de ez megoldott gond! Legalábbis amiknek van topicja, de a legtöbbnek van!
-
Dzsana
senior tag
válasz monti0222w #80319 üzenetére
Azzal én is egyet értek, hogy nem mindegyik szakboltnak nevezett valamiben szakképzett eladók dolgoznak, de nekem az volt a furcsa, hogy sehol nem is ajánlják őket, és sehol nem is árulják őket. Az orrom előtt akart egy fiatalember egy Lenovot beadni, de az eladó még csak rá se nézett, nem adnak érte pénzt. Végül, mint tudjátok, én is a Samsung Galaxy S4-et választottam, nem bántam meg, sokat nyúzom, igaz, nem játszom rajta, abból már kinőttem, de multi taskban sokat használom, és hibátlan a telefon. Pl. az is érdekes, hogy ha valaki 80k körül keres telefont, egyszer nem láttam volna, hogy pl. S4-et ajánlottatok volna. Tényleg nem azért kérdezem, mert nekem ilyenem van, de miért nem? Mellesleg éppen ma vettem még egyet az asszonynak is, innen is az apropója, újra futottam egy kört, hogy mit érdemes venni, de nem találtam más alternatívát, és sikerült rászaladnom egy fél éves példányra, amit nem is használtak, 58k-ért. Makulátlan, új a telefon. Ennyiért nem tudtok kínai vetélytársat ajánlani, 100k-t meg még mindig nem akaródzik kifizetni egy kínai telóért. Szóval csak ezért indult meg bennem a vezérhangya, hogy ha valaki ide téved, csak a kínait toljátok, a GSM boltok meg hallani sem akarnak róla, és furcsa ez a kettősség.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Sógorom anyujának vennénk okostelót születésnapra. Ez lesz az első okostelefonja.
Árban kb 90 a max.
Új, független kellene gyártói garanciával.
Android legyen.Viberezni, fotózni, unokák képeit nézegetni kéne. Először szóba került a oneplus one is de hát az erősen overkill lenne neki, meg a méret szerintem egy nőnek nagyon nagy, még ha táskában is hordja a készüléket. Innen következtettem ki az árat is, hogy kb az a 90 lehet a határ. Viszont nem ártana azért legalább egy 4,5-5 körüli kijelző, ha már képeket nézegetne, ehhez egy HD felbontás azért már legyen. Hosszú távra lenne, de szerintem itt nem számít az android verzió frissessége. Akksi se volna baj, ha kibírna egy 2 napot. Néztem neki a Z1 compactot, de még mindig húzós az ára. Várom az ötleteket, köszi üdv!
-
cidalain
veterán
válasz Dzsana #80323 üzenetére
Lehetséges okok:
1. Nem értenek a szervizeléshez
2. Garit vállalni kell rá, viszont mivel nem ért hozzá, kínába kellene küldeni gariztatni ami macera
3. A kínai gyártóktól nem kap eladási prémiumotMás:
A GSM boltoknak nincs jelentőségük. Régebben a kártyafüggetlenítésből, seftelésből éltek. Ma meg már tokokból, kiegészítőkből minden szarból. Miért vegyek bolti garival valamit valahonnan pár ezressel olcsóbban, ha hivatalosan kétszer annyi garival, gyári terméktámogatással is megvehetem ismert webáruházból. Nem hiszem hogy a mobilra speciaizált boltoknak van jövője. Szerviz szinten sem nagyon: amíg garis egy kütyü addig a gyártó dolga, ha már nem akkor már nem kell javítani úgysem, mert nincs rá igény>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy 4.8 Colos készülékem van. Ezt még rendesen tudom kezelni egy kézzel és tárolni is, mondjuk nadrágban...Átlagosan mennyivel nagyobb telefont vagytok képesek még kényelmesen kezelni,tárolni?Köszönöm.
-
monti0222w
addikt
Szia, pont S4-ről váltottam H6-ra és azt kell mondjam, hogy örömmel történt a váltás és ezt nem azért írom, hogy vita induljon belöle, de így történt! Sőt azt kell mondjam, hogy az S4 előtt egy kis THL W100-m volt még az is jobbat produkált multitaskingban, appok nyitása, meg úgy mindenben. 80 körül az aprón van már H6 is az meg szerintem jobban megéri, újonnan meg 90 valahány ezer, pontosan nem tudom, de nincs 100. Meizu Mx3 meg 50 körül van újonnan az meg ár-értékben veri! A kínait meg azért tolom, mert ár-értékben vannak olyan jók, mint a nevesebb társaik. Itt Mo.-on szegényebb a többség, és minek vegyenek drágábban hasonló tudású telefont, ha van olcsóbbért is. Ezt el is felejtettem írni, nem erőltettek senkire semmit csak ajánlom.
Jumbozorz. ez mindenkinél változó, nekem egy H6 van ez eléggé kompakt telefon, ezt még tudom kezelni, elfér a farmer zsebembe még pediglen az elöl lévőben.
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz pityaa23 #80325 üzenetére
Huawei P8 Lite jó lenne szerintem, pénz is maradna legalább.
((#80323) Dzsana:
Burokba élnek. Mint ebben az országban sokan. Régen Nokia volt a jó, azt vették a GSM boltok meg mindenki más is, most Samsung és Apple megy. Volt egy HTC Herom, el akartam adni, pesten még csak ment volna, persze jóval áron alul, de nyilván ez üzlet nekik, viszont kisebb vidéki üzletbe elég volt kimondanom és máris nem válasz jött. Szerintem túl drága készüléknek számított és nem mertek kockázatni. Samsungot veszik adják, mert ez megy, ezt ismerik. Mivel mindenki ezt veszi adja ezért ebben legkisebb rizikó, nyilván ezt ajánlják. Ilyen szempontból jobb is, mint nekem pl Xiaomi Mi3-at némileg nehezebb eladni, mint neked az S4-et.
56-ért ez is van használtan, szinte mindenben jobb is az S4-nél (kivéve ha újabb S800-as már, akkor már megfontolandó melyik legyen),.
Sokan kérdezik tőlem milyen telefonom van és persze senki nem ismeri, hiába nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
-
Jumbozorz
senior tag
válasz monti0222w #80328 üzenetére
Az 5 col valóban szimpatikus még. Mindenképpen kompaktabb telefont szeretnék. Rosszul gondolom, hogy most már a legjobb kamerával és hardver-vel rendelkező telefonok már közel 6 colosak?Nincs olyan telefon ami még "kézzel" fogható és gyönyörű képeket csinál, a játékok nem okoznak gondot neki?Ártól függetlenül kérdezem, mert "egyszer" kifizetek egy telefonért több pénzt, mint inkább kompromisszumot vállaljak.
[ Szerkesztve ]
-
Keil Walker
aktív tag
Egyszerű a válasz. Akik itt segítenek ingyen teszik. A gsm-boltos pedig olyat ajánl, ami neki a bevételt növelni. Itt a te pénzedet tartják szem előtt, a boltban a boltét.
Vannak azért az ismertebb gyártóknak is jó ár/érték arányú telefonjaik. Pl a snapi 800-as Galaxy S4, lg g2. Az túlzás, hogy csak kínai van ajánlva, de tény hogy általában jobban áraznak. -
fausto
addikt
Sziasztok,
Még csak abszolút gondolatszinten van a dolog, de azt tervezem, hogy a következő telefonomat külföldről, Kínából (vagy szerencsés esetben egy kínai webshop EU raktárából) rendelem. Szétnéznék, egyelőre nem konkrét telefont keresek, csak felmérném, hogy pl. milyen márka az, ami ajánlott, melyik chipset, ilyesmi. Mi alapján érdemes választani?
Eddig annyi elképzelésem van, hogy 5” körül keresek telefont. Nem játszanék vele, de legyen megbízható, ha hívnak fel lehessen venni, ne fagyjon, 1-2 napot (inkább kettőt) bírjon ki, ne fagyjon, ne omoljon össze, ha zenehallgatás mellett nyitok egy böngészőt.
Szóval mit tartsak szem előtt nézelődés közben? Köszi előre is!Szerk: azt nem írtam, hogy Androidos telefont vennék
[ Szerkesztve ]
-
pityaa23
senior tag
válasz monti0222w #80337 üzenetére
Bakker ebből van 600-as meg 800-as is most nézem. Ejj. Úgy már azért nem olcsó.
-
monti0222w
addikt
válasz fausto #80338 üzenetére
Mivel a csúcs kínai telokat írták már pár feltörekvő céget, illetve a nevüket is írnám, hátha ők is bejönnének. Jiayu, Thl, Elephone, Umi, Zoppo. A processzorból általánosan 3-t használnak Qualcoom, Mtk, Kirin, illetve a Meizu a Samsung Exynost is használja, viszont a Kirint csak a Huawei-Honor páros sajátossága mivel a Huawei fejlesztése.
-
TIstvan4
tag
Szép Napot mindenkinek!
30 k körül milyen telefont érdemes ma venni ami ár értékben a legjobb.
Eddig lenovo a328 telefont találtam a legjobbnak. -
Dzsana
senior tag
válasz Keil Walker #80335 üzenetére
A GSM boltokban is lehetne kínai, ha megvennék, de meg sem veszik őket. Ha vennék, akkor ajánlhatnák is.
Persze, Snapdragon 800-as az enyém is, meg anyáé is, épp most örömködik neki. Én nem tudom, de nekem bőven elég, és szerintem minden normál felhasználónak is, aki nem játszik. Nem gondolnám, hogy egy normál felhasználó észre venné, hogy egy Honor 6 alatt erősebb hardver van. Persze, ha valaki gameboynak nézi, akkor biztos kijön a különbség. Szóval szerintem felhasználástól is függ, hogy kell-e az erősebb vas, vagy sem. Mindenesetre, amíg nem lesz általánosan elfogadott a kínai teló, addig fenntartásokkal kezelem.http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
tutuhawer
őstag
Szevasztok, érdeklődnék, melyik telefont érdemes venni 100 000 Ft környékén:
Sony Z1 compact
Sony M4 auqa
vagy ami tetszik még a Lenovo csúcskészüléke (a többi is jó, csak nincs NFC bennük).
A kérdés, hogy el kell-e ájulni a 8 magos M4 auqától vagy szépen hasít a régebbi 4 magos Z1 compact, amihez szintén van új android ugyanúgy, és írták, hogy lehet még egy verzió is. Elvégre az a csúcskategóriás készülék, még ha régi, akkor is egykori top kategória. Tetszik is, de az M4 auqa meg újabb, számít ez valamit? Hasítson szépen, nincs túl nagy igényem, fotóz olyat, amilyet, zenél úgy, ahogy , merül az akksi, leszarom, csak meg ne roggyanjon nekem.
A többi márka telefonjai nem játszanak, rühellem a többi kínai gyártót és a koreaiakat is.
Előre is kösziTegyétek egymás mellé, kérlek, a műszaki adatokat akár itt a mobilarénán , hogy a hardverben van-e nagy különbség az egyik javára, mert az nekem érthetetlen. Nem vágom, milyen processzor meg grafikus kártya micsoda, mit jelent igazán.
Jelenleg zenehallgatás mellett nem tudok még egy emailt se vagy időjárást megnézni anélkül, hogy leállna a zeném.Előre is köszi
NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
törölt tag
válasz tutuhawer #80348 üzenetére
"A kérdés, hogy el kell-e ájulni a 8 magos M4 auqától vagy szépen hasít a régebbi 4 magos Z1 compact, amihez szintén van új android ugyanúgy, és írták, hogy lehet még egy verzió is."
Nem a magok száma számít elsősorban, a Z1-ben lévő Snapdragon 800 erősebb, mint a 615, hiába újabb az utóbbi. Az M4 amúgy enyhén szólva nem hibátlan (kevés memória, melegedés, szoftveres gondok, stb.), de a Z1 topicjában is lehet olvasni panaszokról. Ha mindenképp Sony kell, akkor szerintem tegyél még hozzá egy kicsit és vedd a Z3 Compactot, azzal van a legkevesebb kompromisszum. Valószínűleg én is ezt fogom tenni, nálam is ezek a telefonok játszanak elsősorban.
-
fausto
addikt
válasz monti0222w #80343 üzenetére
Köszi neked és BenHans-nak is!
Proci típusból mi az, ami ajánlott/kerülendő?
Mondjuk a keret legyen 40k és a fentebb felsorolt dolgok lennének a fontosak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest