Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz daeyvd44 #136886 üzenetére

    Szia,

    Szolgáltatója válogatja, a Telekom például minden készüléket függetlenül ad régóta, viszont gyártója is válogatja, hogy attól eltekintve, azokon szolgáltatói szoftver van, vagy sem - nem minden gyártó enged belenyúlni a szoftverbe a szolgáltatóknak.
    Az is változó, hogy a nem szolgáltatós vagy a szolgáltatós készülék kap előbb frissítést, nem törvényszerű és a gyakorlat is sokszor igazolja, hogy a nem szolgáltatós hamarabb kapjon, nem ritka, hogy egyik vagy másik szolgáltató hamarabb kiadja a frissítést, mint a gyártó a nem szolgáltatós készülékre.
    Ha olyan szolgáltatónál vásárolsz, ahol függő a készülék és feloldatod a hálózati zárat, akkor ahogy előttem is írták, attól még a szoftver és a készülék identitása nem változik meg és utána is a szolgáltató alapján kapja a frissítést, hacsak fel nem húzol arra egy nem szolgáltatós firmware verziót - már ha van rá lehetőség, illetve a régiókód megfelelően változik is akkor, ami érinti a későbbi frissítést is.

    trebrona: Bár gyártója is válogatja, de az a jellemző, hogy - amelyik gyártónál és készüléknél lehetséges -, ha függetlenül is adja a szolgáltató, saját szoftverét és/vagy (régió)kódját adja hozzá.
    Ellenpélda is van persze, mert sok gyártó és szolgáltató másként áll hozzá, illetve vannak kivételes esetek és egyedi megállapodások is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák