Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz ledgeri #72992 üzenetére

    A httpS ugye végpont titkosítást jelent, ezért nem gond ha akár nyilvános wifin ilyen kapcsolaton kommunikálsz mert ugye titkosított, nem láthatják az adatokat. Maximum annyit, hogy valaki netezik.
    A "stream jellegű oldal"-on mit értesz, pl. egy Netflix? Mert az, hogy valaki látja, hogy épp egy filmet nézel szerintem megint nem túl értékes, vagy izgalmas adat.
    Még a házi wifi-s biztonsági kamerák (amikor a telódról tudod nézni az otthoni webkamera képét forgathatod, zoomolhatsz akár még beszélhetsz is mert van hangszóró) ott is alap a HTTPS hiszen akár személyes dolgokat is láthatsz.

    Böngészőben egyre kevesebb a "sima" http oldal, és úgy tudom van már olyan böngészőbővítmény pl. "https everywhere" ami - ha jól tudom - "kényszeríti" a forgalmat titkosított adatfolyamra (gőzöm sincs hogy működik, igazán már szükség sem lenne ilyen bővítményre mert egy magára valamit is adó oldal már régóta biztonságos kapcsolaton keresztül kommunikál, amelyik MÉG MINDIG NEM az az oldal kb. annyit is ér. nekem ez olyan mint azok a lineáris tévécsatornák amelyek még mindig nem álltak át HD adásra)

    Amúgy jellemzően a KIMENŐ forgalom az amire mindig jobban oda kell figyelni ami inkább "para"

Új hozzászólás Aktív témák