- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
válasz Szellem. #73551 üzenetére
Mert a memóriafogyasztás 8 GB is lehet. A Support megoldása, hogy indítsam időnként újra az F-Secure egyik szolgáltatását. Egyébként 16 GB van a gépben.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Szellem.
Topikgazda
-
Thusor
őstag
válasz Szellem. #73553 üzenetére
Nálam 3.5 GB felett nem hagytam menni, újra indítottam inkább. Viszont itt van 9.5 GB is: [link] . Ahogy olvasom a legutolsó support választ, ha minden igaz akkor talán februárban amikor kijön a 19.0 verzió akkor ez javítva lesz. Na de ez október óta ilyen, szóval az nem most volt.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Thusor #73554 üzenetére
Azért ez durva. Annyit fogyaszt mint egy komolyabb játék.
Azért ezt illett volna mihamarabb kijavítani. A 19-es meg nem feltétlen jön ki februárban.
Nem állnak rosszul a fejlesztéssel, de van még még velem komolyabb probléma.Azért az eszem megáll, hogy ennyire megeszi a memóriát és az a válasz, hogy indítsd újra a szolgáltatást.
-
csuzda
aktív tag
Sziasztok! Általános felhasználásra melyik most a legjobb vírusírtó? Elég a defender?
-
Cs1csó
félisten
válasz csuzda #73558 üzenetére
Az ESET továbbra is ajálott (a legegyszerűbb verzió belőle sima AV ha van)
Amúgy elegendő a Defender persze ehhez nem árt RÉTEGES biztonságra törekedni:
- a pótolhatatlan adataidról legyen mentés minimum egy külső HDD-n ami jellemzően offline tehát ne legyen csak a mentés idejére a gépre kötve
- a kritikus oldalalkra belépés kétfaktoros azonosítással legyen pl. telóra jön email stb.
- hébe-hóbe - egy-két hetente - egy külső keresőt ráengedni a rendszerre pl. Emsisoft EK, Mbam Free, AdwCleaner -
Pano
addikt
válasz Szellem. #73557 üzenetére
Mióta arm proci van (m1 és most m2) a macos némely appoknál néha durva memory leaket képes produkálni. Eleinte ez nagy probléma volt, de úgy néz ki nem sikerült teljesen javítani.
Arra már nem emlékszem, hogy natív apple silicon appoknál vagy a rosettával futtatott appok esetében van-e ez, vagy az F-Secure maradt le pár lépéssel.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mikulásbá #73494 üzenetére
Nos, aki esetleg meg akarja próbálni....Tökéletesen teszi a dolgát, nem veszek észre semmi különbséget a Safe után. Mivel itt már saját tűzfal van, a programokra, játékokra első indításkor rákérdez, hogy engedem-e a tűzfalon-már amelyiknek kell a net. Egyszer leokézni és kész. Gépet semennyire sem fogja, és nagyon profi védelem. Marad!
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Windows 10 pro a rendszer. Letitkosították minden fájlom az összes merevlemezen és persze hagytak egy üzit az asztalon
. Jól sejtem hogy ezt nem tudom sehogy visszaállítani? Fizetni biztos nem fogok ilyen férgeknek akkor inkább mindent formázok.
Van lehetőség valahogy visszaállítani mindent? Vagy ha nem is mindent de van egy két fontos dolog. Köszönöm előre is a választ!
Ja persze a Windows saját vírusirtóját kikapcsolták és vissza se lehet kapcsolni! Semmi olyan oldalon nem jártam és ritkán használom a gépet. Igazából letöltő és médiaszerver gépnek használom és 0-24 -ben megy de csak néha újraindítom.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Imi1981 #73580 üzenetére
Ha volt backup, akkor egyszerű visszaállni. Ha nem volt akkor 1-2 oldalon (amit majd a szakibbak linkelnek, vagy keresővel találsz itt) lehet, hogy megvan a visszafejtő kód.
De addigis: ha lehet ne használd a rendszert, és nézd/nézesd át az összes eszközt ami egy hálózaton volt a géppel. És egy olyan gépen aminek nem volt köze sem az aktuális géphez, vagy hálóhoz kezdj el letölteni egy friss windows iso-t (meg egy linuxot ... ha csak egy pendrive-od lenne akkor ajánlom a ventoyos megoldást. Linux a törléshez, fölülíráshoz kellhet csak).
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Imi1981
veterán
válasz ledgeri #73581 üzenetére
Használtam már ventoy-t jó cucc. Ez egy letöltő és médiaszerver gép volt. Mentés volt de csak Windows-ról de persze az is a gépre kötött egyik merevlemezen és persze az is titkosítva lett! Amúgy kikapcsoltam a gépet. Tv-boxokkal volt egy hálózaton de csak a gépen lévő plex szerverre kapcsolódtak. Kb 10 éve egyszer már jártam hasonlóan csak akkor nem titkosítottak hanem töröltek mindent. Elgondolkodtam hogy lehet Linuxot használok inkább csak az meg nem fekszik annyira.
Mindegy várom a szakikat. Csak holnap délután tudok kezdeni vele valamit mert délelőtt dolgozok. -
ledgeri
nagyúr
válasz Imi1981 #73582 üzenetére
Akkor nem a családi fotók lettek oda, ami már nem-kapkodóssá teszi a dolgokat ! (bár a kódolás így is úgy is maradna [ha kapkodnál, ha nem]... szóval nem mondtam semmit.)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Imi1981
veterán
válasz ledgeri #73583 üzenetére
Családi fotó és videó is van sajnos amit sajnálok de jó része fent van Google fotókban és iCloudban meg mega -n . De tutira van olyan is ami nincs fent sehol. Mostantól minden kép és videó felhőben lesz. A többi anyag film és sorozat meg programok ami pótolható de persze annak se örülök hogy elvesznek.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Imi1981 #73584 üzenetére
Ez nem jó hozzáállás: Legyen minden itt IS ott IS nem állandó sync-kel. Így bármelyik is hal, ott a másik!
-
Imi1981
veterán
válasz ledgeri #73585 üzenetére
Szerencse fel a másik pc-m SSD hibás! Azon akartam pendrive-ra kiírni a media Creation tool-al az új Windows 10 telepítőt. Most a vírusos gépen futtatom az eset prémium security (próbaverziót) és utána ezzel kell ki írni pendrive-ra a Windows telepítőt. Mást nem tudok.
-
Imi1981
veterán
válasz Mikulásbá #73587 üzenetére
Arra most nincs lehetőségem. Mit futassak még le mielőtt kiírnám a Windows telepítőt (lehet Linux lesz még gondolkodom .Az biztonságosabb de nem tudom olyan jól kezeli mint a Windowst ) kapserky víruskeresőt ? Melyik hatékony igazán? Nem szeretném a vírust ki írni a Windows telepítőbe . Eset prémium security még keres és talált már pár dolgot de gondoltam mást is lefuttatok biztos ami biztos.
Amúgy ha már itt vagyok. Ingyenes vírusirtó van ajánlott? Vagy azok nem jobbak a Windows defendernél? Néztem az eset prémium security árat de elég durva. Persze mostanában már minden drága de ennyit azért nem szeretnék most fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz Imi1981 #73580 üzenetére
Először is vírusmentesíteni kell a gépet.Aztán próbálkozz dekodoló kikeresésével.
Milyen vírusirtót használsz?Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Imi1981
veterán
válasz gregory91 #73590 üzenetére
Kettő külső meghajtó le lett választva az SSD-t formáztam. Felraktam egy Linuxot hogy azt használom de nem bírtam sokáig és most már telepítem a Windows 10 pro-t. Windows saját vírusirtóját használtam de most mást fogok használni (még nem tudom mit) . A két külső usb hdd-t Linux alatt fogom formázni . Már nincs kedvem ezzel foglalkozni inkább gyalulok mindent. Legközelebb jobban figyelek és rakok fel valami jobb vírusirtót.
Ingyenesek közül melyik a legajánlottabb?
-
Cs1csó
félisten
válasz Imi1981 #73591 üzenetére
Az ingyenesek között szerintem a Defender-en kívül két ajánlható van:
1. Avast Free
2. Kaspersky FreeAz Avast Free-t használom most, persze ne mindegy, hogy telepíti és hogy állítja be:
1. telepítésnél nem kell semmilyen email vagy fiók ez pozitívum
2. telepítésnél érdemes a minimális modulokat választani tehát az alap 3-at: fájl-, web-, viselkedésvédelem modulokat
4. telepítés UTÁN NE indítsd el a felajánlott okos vizsgálatot (baromság sajnos ) elég egy későbbi "gyors" vizsgálat ami kvázi egy RAM vizsgálat. A teljes vizsgálatnak sem látom értelmét mivel REZIDENS védelem ezért ha valamit amúgy is futtatnál később és az nem tetszik neki akkor majd jelez futtatáskor, hozzáféréskor
5. a beállításokban érdemes bekapcsolni azt az opciót, hogy NE döntsön automatikusan hanem KÉRDEZZEN és ha nem jön válasz akkor maximum KARANTÉNOZZON
6. be lehet kapcsolni a "megerősített" módot bár alap beállításokkal is megfelelő védelmet jelent
7. a beállításokban van adatvédelmi rész is itt ki lehet kapcsolni, hogy NE küldjön adatot harmadik félnek, sőt kb. itt minden elől ki lehet venni a hibát még a program használati statisztikáit pl. valamiyen bug stb. küldésést is le lehet tiltani
8 érdemes minden programodat szép sorban elindítani, hogy kiderüljön van e bármelyikkel gondod ha minden okés akkor az Avast beállításaiban be lehet kapcsolni a CSENDES MÓD opicót. Ennek következménye 2 dolog:
1. NEM LESZ felugró reklám, ajánló stb. semmi az ég adta világon
2. ha bármit blokkol - akár a webvédelem - erről nem lesz felugró ablak DE a tálcaikonján (narancssárga korong) meg fog jelenni egy kicsi KÉK pötty ami jelzi, hogy valamit blokkolt (weboldalnál) vagy karanténozott (programnál) nyilván egy weboldalánál ezt észre fogod venni ----> nem nyílik meg a weboldal, vagy program futtatásnál ----> nem indul a program ekkor ránézel a tálcaikonra és ott ha látható a kék pötty akkor az értesítések, események résznél láthatod mi történt, milyen kapcsolatot szakított meg - weboldalnál - vagy mit vágott karanténba amit persze kivételek közé is lehet tenni és vissza lehet állítani ebben elég jó az Avast pl. a Defenderrel ellentében aminek ez nem mindig megy.HA jól tudom van "zsaroló védelem" modulban is bár nem tudom mit tud, esetleg lehet azt is telepíteni bár ezek a megoldások jellemzően ugyanazt csinálják: a figyelt mappákba AZ ÍRÁST, TÖRLÉST szigorúbban veszik tehát a zsarolóvédelem alatt álló mappákban lévő adatokat nehezebb módosítani, erre érdemes odafigyelni. (a Defender is tud ilyet ott is ugyanez a módszer tehát plusz megerősítés kell az íráshoz, törléshez)
Negatívumok:
1.reklámokat dobález ugye már nem releváns a csendes mód miatt
2.sok fölösleges opcióez sem releváns mert a telepítő moduláris és nem kell mindent telepíteni fölöslegesen
3.adatokat, küld, lop, eladelvileg már ez sem releváns sőt mióta az orrukra koppintottak jobban a célkeresztben vannak ezért jobban is odafigyelnek és ahogy fentebb írtam ki lehet kapcsolni több ilyen adatküldéssel kapcsolatos dolgot
4. mennyire fogja a rendszert? Ez egyéni adott hardver+szoftver környezet és a saját szubjektív érzékelésedtől függ, hogy egy korábbi védelmi programhoz képest ez milyen.
A Defenderhez képest pl. a fájlelérés (pl. egy mappában lévő fájlok futtatása, vagy a fájlokat tartalmazó mappa megnyitása) jóval gyorsabb (ez a Defender egyik hátránya)Kaspersky Free:
régen használtam már ezért csak röviden írok róla.
pozitívum:
- rengeteg beállítási lehetőség bőven egy fizetős program szintjét hozza
- erős védelemnegatívum:
- hazánkban elvileg most nem elérhető hivatalos letöltőhelyről hanem nemzetközi oldalról kell a telepítőt, sőt elvileg két ingyenes változat is van a "Cloud Free" és a "sima" "AV Free" talán az előbbi lesz a stenderd idővel, de akkor is zavaros, hogy hivatalosan nem elérhető talán már a magyar nyelv sem elérhető bár volt aki korábban linkelt magyar telepítőt lehet most is elérhető de csak trükkösen.
Én ezt a változatot találtam: Kaspersky Security Cloud Free (érdemes figyelni a lokalizációra maradjon global vagy angol vagy hasonló mert ha jól emlékszem ha magyarra állítod akkor nem fog tetszeni neki)
- a program használatához szükséges a MyKaspersky fiók (fölösleges egy ingyenes védelemhez de elvárja a program)
- telepít egy fizetős VPN modult amit később - ha nem akarod használni - manuálisan a programok és szolgáltatások közül törölni lehet mivel önálló program (VPN-re van azért ennél jobb és talán olcsóbb opció is pl. azok akik ismertebbek pl. NORD VPN stb.)Ezt a három dolgot leszámítva kiváló program.
Remélem lesz aki kiegészíti a listát vagy pontosítja, bővíti a leírást. Van még más ingyenes védelem is de azok nem nagyon rúgnak labdába ezek mellett pl. Avira Security Suite free, vagy az AVG (ami amúgy az Avast Free csak más GUI), vagy a Qihoo, esetleg a Bitdefender Free amit nemrég megszüntettek majd újra felélesztették.
-
Imi1981
veterán
válasz Cs1csó #73592 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Avast használtam régen és kapserky-t is. A kaspersky (nem ingyenest használtam hanem próbaverziót az internet Security-ból) kiváló de fogta a gépet rendesen nem tudom ez változott e azóta. Avast kevésbé fogta de sok volt a téves riasztás de lehet ez is változott azóta mert kb 8 -10 éve használtam. Mindenképpen az Avastot fogom kipróbálni mert tud magyarul biztosan és ha megtetszik elég olcsók a pro verziók. Kaspersky pro verziók szimpik a régi tapasztalatok alapján de az nem olcsó az ingyenes meg ha nem tud magyarul akkor inkább hagyom .
Az AVG már Avast tulajdon vagy miért egyforma csak más felülettel?Eset antivírusból még mindig nincs ingyenes? Az tetszett még mert nem fogta a gépet és elég jó védelem volt (legalábbis régen) de az is elég drága.
Ha fizetős is szóba jöhet akkor melyiket ajánlod? Csak magyar felülettel rendelkező érdekel! Ezek után lehet előfizetek. Ez egy Intel nuc mini pc-re kell ami nem egy erős vas.
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
iPhone telefonom megfertőzte valami kártevő még iOS 15 alatt. Le lett frissítve iOS 16-ra. Ha most készítek egy gyári visszaállítást, akkor rajta marad a kártevő? Az iOS 16 telepítőjébe bele mehetett? Ha igen hogy tudom újratelepíteni, hogy ne maradjon rajta a kártevő?
-
Szellem.
Topikgazda
válasz timelord1987 #73594 üzenetére
Ez inkább IOS topik kérdés, de:
Ilyen esetben, ha nem vagy meggyöződve, hogy tiszta a telefon, akkor csinálj egy tiszta telepítést.
Magyarul, csak a kontaktjaidat mentsd vissza iCloudból és csinálj egy teljesen tiszta telefon visszaállítást. Sem üzenetek, se alkalmazások, semmi, csak a kontaktok, mert nem tudod honnan származik a kártevő. -
Cs1csó
félisten
válasz Imi1981 #73593 üzenetére
Az AVG már Avast tulajdon vagy miért egyforma csak más felülettel?
Pár éve megvásárolta az Avast az AVG-t és a két termék biztonsági összetevőit "összefésülték" és azóta a két program a "motorház alatt" ugyanazt a védelmet tartalmazza csak mivel az AVG-t mint "brand" megtartották megtartották a GUI-t is.
A laboros teszteken rendre ugyanazt az eredményt produkálják.
Ezen a Softpedia letöltőoldalról készített képen látszik, hogy még a kiadási verziószámokat is NAGYJÁBÓL "összefésülték" A FŐ verziószám ugyanaz a 23.1 és a 23.2 beta
HA fizetős (mivel eddig csak az ingyenes vonalról volt szó és abban ahogy írtam (a Defender mellett) az Avast Free és a Kaspersky Free ajánlható) akkor, az előbb is ajánlott (Mikulásbá )
- F-Secure Safe egy könnyű nem agyonbonyolított kis erőforrás igényű program
- az ESET - mint mindig - még most is ajánlható bár talán drága (nincs ingyenes termékvonal)
- Kapsersky is ajánlható de az árát most nem tudomArra is érdemes figyelni, hogy a "hipiszupi" "internet security" stb. verzió helyett lehetőleg - azo amúgy olcsóbb - sima "AV" verziókat érdemes megvásárolni. Egyszerűen nem hoznak annyi pluszt az "IS" verziók.
Az F-Secure-t én is használtam mert volt belőle promó a másik kettő fizetős verzióját azért írtam mert számtalanszor dicsérték, és ajánlották már ebben a topikban, megbízható fórumtársak, és azt én is látom hogy évek óta tartják a színvonalat. Nem Tiszavirág életű programok.
-
Imi1981
veterán
válasz Mikulásbá #73596 üzenetére
Mikulásbá és Cs1csó köszönöm mindkettőtöknek! F-secure használtam jó 10 éve és akkor egész jó volt. Régen én sokat voltam itt a fórumon de aztán gondoltam jó a Windows sajátja is és azt használtam. Amúgy jó is de szerintem az önvédelme nem az igazi. Lehet kipróbálom egymás után 1 hónapos távon a f-secure-t a kaspersky-t és az eset antivírus (még talán az Avastot) és meglátom a kis gépen melyik hogy fut és melyik hogy lassít. Amelyik tetszik előfizetek rá. Igazából jobban megnézve 1 évre 10 -12 ezer és úgy már nem vészes.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Imi1981 #73599 üzenetére
Néha szokott ide járni ForróCucc nevű valaki, jó F-Secure promókat szokott betenni, érdemes lenne rákeresni, hátha van még működő valamelyik a régebbiek közül.
Én meg most néztem rá az én Safe-re, az egyik megromlott, nem tudok bejelentkezni, email-re nem jön semmi jelszóemlékeztető, ilyenkor mi van? Odavan végleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest