- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
ƵøŁĭ
veterán
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
törölt tag
Mi a véleményetek a Free verziós AV programokról? Érdemes Avira Free vagy AVG Free-t feltenni?
-
sz.j
nagyúr
válasz #68216320 #35255 üzenetére
Én több éve használok valamelyik gépemen (most épp kettőn) AVG AV-t vagy IS-t és nincs gondom velük, csak minimálisan fogja/lassítja a régi gépet és "végzik a dolgukat".
Az időközönként lefuttatott MBAM és Kaspersky Rescue sem talál utánuk semmit[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Cs1csó
félisten
Üdv, szerintem, hozzáértőbb felhasználónak simán elég lehet, (hozzáértő: nem kattingat össze vissza mindnre és mindenhova, naprakészen tartott rendszer stb) Vagy ha kevésbé hozzáértő, de van valaki a környezetében aki kvázi rendszergarázdálkodik a gépén ha van valami.
Általában két irányban szoktak vékonyítani a fizetőshöz képest - nem mindegyikre igaz -
- megvágott szolgáltatás pl. ritkábban frissít -
- hiányzó szolgáltatás pl. szülői felügyelet, vpn stb.
- támogatás hiánya - telefon távsegítség, email ezekhez nem járJelenleg 3 olyan megoldást tudok amik ÖNMAGUKBAN is tesztelve vannak azaz nem csak a PRO verziójuk ergo amelyeknek az ingyenes verziója nincs tesztelve - hivatalos nagy laborok által - kérdésesesbb a biztonsági erővel bírnak.
- Avast Free
- Panda Free
- AVG Free
talán még a Baidu és a Qihoo megoldásait is ide lehet venni
A Bitdefender free, Avira free, ezeknek csak a fizetős verzió vannak tesztelve.
Talán kakukktojás a Comodo IS ami ingyenes, nem tolja az orrunk alá a fizetőst (mint pl. az avira free), támogatás is van ha jól tudom stb. de nemigazán erölteti magát hogy nagy hivatalos laboroknál mindig legyen aktuális eredménye + ehhez a programhoz - legalábbis a kezdeti beállításaihoz hozzáértő ember ajánlott.Zárszó: mindig vannak PROMÓK azaz kb. ezeket váltgatva ki lehet húzni a végtelenségig. Most pl. a BITDEFENDER IS 6 hónapos promója dúl. A teszteken a "legjobb" progi. + az AVG IS egy éves promó
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
Aki a #35256-os törölt HSZ-t írta, küldje már el priviben a linket, légyszi.
Leregisztráltam valami rootkit@ransomware.com e-mail címmel!
Akkarok még kísérletezni (oldal forráskódja -> sima HTML stb.).
Talán a régi, jó 'Furkó Antivírus' írójának, újabb hatalmas 10 tippje van, hogy hogyan lehet védekezni?
WARNING: Aki nem tudná, a 'Furkó Antivírus' egy nagy kamu volt, mint az említett oldal is!!!Üdv:
UserX
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
AVG az AV teszteken nem brillirozik annyira, mint a Bitdefender, Avira peldaul. Igazabol van egy 1eves AVG IS licenszem, de szerintem megfogta a gepemet. A boot lassabb lett. Ssd eseten erezheto 2mp is. Pedig nem regi gep. Lehet akkor megis visszateszem a teljes csomagot (kiveve optimizer)
Kiprobaltam mar a Bitdefender ISt (180 napos) es az avira free-t. Utobbi lazan atengedte a remelhetoleg egyetlen virusos fajlomat.
-
daimonion
senior tag
Saját privát véleményemet írnám le..Teljesen feleslegesek a fizetős AV progik az átlag usereknek..Ugyanis majd mindent meglehet ingyen is "kapni"
Pár példa..Pl van Parental control a fizetös AV/IS ben ?
Helyette ott a Forticlient egy szenzációs Patental Controllal meg web szűrővel / de pl a Microsoft családbiztonság is teljesen ingyenes és baromi jól lehet konfigurálni..
A Fizetős AV/ IS ben van tüzfal? Ott van helyette a Comodo Firewall vagy a privat firewall.
De pl AV-k esetében is ott vannak az igen kiváló free AV-k mint pl Quihoo / Comodo AV / Forticlient / ezek az AV-k tuti nincsenek lebutítva ugyanis vagy nincs pro változat / Quihoo vagy ha van az abban merül ki mint pl a Comodonál ahol 500 dolláros vírusgaranciát vállalnak vagy van 24/7 es support.
Ergo véleményem szerint a fizetős AV-k IS -ek nem biztos, hogy annyival többet adnának mint amibe kerülnek..természetesen ez csal az ÉN privát véleményem és lehet sok dologban sántít vagy rosszul gondolom és az is lehet,hogy tévedek.
-
pmheros
őstag
Aki ismeri az avtest.org oldalt, az segítsen legyen szíves értelmezni a "táblázatot" !
A performance -nál a legtöbb fehér pötty azt jelenti hogy a leggyorsabb, vagy azt hogy a legnagyobb erőforrás igénye van ? Sorrendbe raktam védelmi képesség szerint és a legjobbakból választanám ki a legkisebb igényűt
A választ előre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
Kelvin
őstag
válasz pmheros #35262 üzenetére
Igen a a teljesítmény címszó itt azt jelenti, hogy melyik program terheli legkevésbé a gépet a használat alatt.
Performance: "Average influence of the product on computer speed in daily usage"[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
daimonion
senior tag
válasz pmheros #35262 üzenetére
Aztán szépen fogod Magdat és felrakod a tesztlabor által legjobbnak ítélt első három progi bármelyik próbaváltozatát azt csodát fogsz látni ha megnyitod a cntr+alt+del kombinációval előhozott feladatkezelőben, hogy a Te konfigodon TÉNYLEGESEN mi is lesz a helyzet..Az a nagy büdös helyzet, hogy ezek a tesztlaboroknál is általában azok a legjobbak amelyek a legtöbbet költenek Nálunk reklámra..
Ugyanis egy egyszerű példa BD IS 2015 Nálam lazán megeszik 150 mbyte-ot is a memóriából plusz az indítást egy Kingston SSD-nél LÁTHATÓAN lelassítja..De a Kaspersky IS sem arról volt sosem híres, hogy takarékoskodott volna az erőforrásokkal pláne ha az összes ficsörje be van kapcsolva../ Ha bár a 2015-ös verziókat nem ismerem / De pl ha az avastnál is be van kapcsolva a webfilter akkor ott is látható némi lassulás az oldalak betöltésénél..Szóval ha csak egy ilyen teszt alapján választasz akkor könnyen érhet bazi nagy meglepetés és csalódás mert ezek a tesztek baromira csak a tájékoztató jellegű rovatot szaporítják..Jó példa erre a VB 100 és a RAP teszt..Ott pl az utolsó 6 hónap átlaga alajpján a kasperky a " futottak még " kategória -
Turbolada II
őstag
Cryptovírusra tud valaki megoldást? Szeretném visszaállítani a fájlokat amit "titkosított". Szakember tud segíteni ezen?
Sok adatot még kiírtam DVD-re, de sajnos nem mindent. Aktív vírusvédelem mellet is szívhat az ember sajnos. A teljes biztonság csak illúzió.
[ Szerkesztve ]
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
lck
senior tag
válasz Turbolada II #35267 üzenetére
Most írhatnám azt , hogy nem kell elindítani ismeretlen feladótól érkezett ismeretlen e-mailek ismeretlen mellékleteit, meg hogy kb. 80 % - felhasználón, 20 % vírusirtón múlik, meg hogy most már fújhatod - nincs visszaállítási lehetőség, de erre azt válaszolod hogy nem ezt kérdezted, ezért inkább nem írok semmit.
-
-
sz.j
nagyúr
"Most írhatnám azt , hogy nem kell elindítani ismeretlen feladótól érkezett ismeretlen e-mailek ismeretlen mellékleteit,..."
Egy "magánember" esetében lehet, hogy így lenne a helyes, de mit csináljon az a vállalkozó akinek nettről jelentkeznek a leendő ismeretlen érdeklődők/üzleti partnerei (napi 15-20 levél) és olykor a mellékletben küldik el az igényeiket, adataikat?
Nagy "luxus" lenne nem megnyitni őket ...[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Semplar
őstag
-
t72killer
titán
válasz quailstorm #35275 üzenetére
Ezért is volt nekem gyanús. Ha annyira tutira akar menni az ember, akkor esetleg a BIOS-ban talál winyónyúzót, ami többször felülírja a szektorokat, ha vmi nagyon bujkálós cuccot akar az ember lepucolni.
#35267: "a teljes biztonság csak illúzió" -> ez így van. A kritikus adatokat backupolni kell (nem feltétlen a kriptovírusok, hanem inkább a HDD/SSD elhalálozás esélye miatt). Az "aktív védelem" csak egy dolog, manapság egy ütős védelem nagyon sok komponensből áll, aminek pl az is része lehet, hogy a netezés virtualizálva megy. Ha jól volt megírva a kriptovírus, akkor csak az tud rajtad segíteni, aki megadta a kulcsot. A titkosítást feltörni nem sok esély van.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz quailstorm #35277 üzenetére
Nálam egyelőre "all quiet on the western front". Kecske beszerzése helyett azon gondolkoztam, érdemes-e az Avirát a comodo tűzfallal párosítani? Két éve volt egy hasonló kísérletem Trustport + CFW párossal, ez eléggé fogta a gépet, főleg a cfw miatt. Azóta jópár verzió lecsorgott a Dunán-Rajnán-Mississippi-n. Laptopra menne a cuccos, nem szeretném, ha extra akksipusztítás lenne az eredmény .
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz t72killer #35274 üzenetére
Parancssorból, Diskpart--List Disk--Select Disk X( x helyére beírni a formatálásra kijelölt partició számát) Format FS=NTFS enter és kilép,így emlékszem,már csináltam,nem most az igaz kb 1 éve,de nem hiszem hogy változott volna.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
t72killer
titán
válasz quailstorm #35280 üzenetére
Akkor asszem ebből a körből is kimaradok. A hárombetűsök CFW ide vagy oda, úgyis megszerzik a macska uzsireceptjét a gépről, a rosszfiúkra meg épeszű géphasználat mellett sztem megelégszem a win tűzfallal.
-
Dévacsen
senior tag
válasz t72killer #35274 üzenetére
Kipróbáltam(win8.1) a biztonság kedvéért élesben,2 sort kihagytam tehát a fenti leírás nem jó,a windows 7 lassú formatálási módszerét használtam a 8 nál és a 8.1 nél is működik,2 percig hagytam futni,most raktam ujra mentésből a rendszert,ha valakinek szüksége van rá,annak idején a win7 topikból írtam ki ott megtalálható,azt hiszem(Fire írta le).Egyébként olvastam már olyan fertőzésről ami gyors format után meg maradt,érdemes utána olvasni.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
t72killer
titán
válasz Dévacsen #35282 üzenetére
Elhiszem, hogy van ilyesmi, kézenfekvőnek ötletnek tűnik, ha egy malware törlés után - legyen az format vagy vírusirtó általi halál - fel akarná támasztani magát. Én így járnék el: rescue-disk-kel az összes meghajtót végignézném, és mindről, ami fertőzött, kimenteném az adatokat a rescue disk linux rendszerében vagy egy másik LiveCD alatt, és az érintett meghajtókat wipe-olnám.
-
Kiskokó
veterán
Hali
Adott egy laptop. vírusos lett pár hete.Microsoft security essential-al törölve minden gyanús elem, Spy hunterrel csökkentet módban törölve minden gyanús elem. Mozzilából törölve a beépült férgek stb...
ez volt pár hete nos azóta ugyan ez a virus vagy spy vagy mindegy minek nevezem másodszor jön vissza.
A gép Üzleti gép nincs rajta semmi olyan oldal nézve...
első vissza fertőződéskor én magam néztem youtubot rajta miközben összeomlott az egész aztán már virusossan indult el a mozilla.
csak a mozzilla fertőzödik meg.Ma visszatért ugyan az másodszorra is.
Mitől lehet ez mikor teljesen tiszta a gép elvileg... ötletek?
Köszönöm| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Turbolada II
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #50 üzenetére
Mikulásbá
"Először AdwCleaner-t ajánlanám,aztán(mindenképp)futtass le egy Kaspersky Rescue Disc-et is!" Ez nem a Crypowall 3.0-án sajnos.
[ Szerkesztve ]
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
t72killer
titán
válasz Kiskokó #35284 üzenetére
Bármitől. Fertőzött doksi valahonnan, fertőzött csatolmány, vírusos facebook-link, vagy csak egy ál-vírusirtós reklám, crack.
Ahogy a kolléga javasolta, egy tiszta gépen készíteni kell egy Kaspersky rescue disk-et és kipucolni vele a kártevőt. A későbbiekben pedig kicsit szigorúbb keretek között használni a gépet. Az MSE-vel kb sikerült a leggyengébb megoldást kifognod, minimum egy Avira Free-t kéne tenni a gépre.
-
netpeti98
addikt
válasz Turbolada II #35286 üzenetére
A crypto vírusok esetében is kiirthatod a kártevőt, de a fájljaidnak nagy esélyes búcsút mondhatsz jó eséllyel így is úgy is..
Régebben volt kísérletezés 1-2 kiszivárgott visszafejtőkulccsal, de azóta elcsendesedett a dolog. -
Kiskokó
veterán
válasz t72killer #35287 üzenetére
Eddig megvoltam elégedve a MSE-vel anno egy itt lévő fórumos tag mondta, mikor kérdeztem hogy mit ajánl WIN7 64 Bitre.
Mivel XP-n 32Biten Zone Alarm mániás voltam ami mellett nem is használtam vírusirtót.
Na ezt nem tudtam/akartam továbbvinni WIN7re ezért egy fórumos itt a Windows Tűzfalat és a MSE-t ajánlotta.
Öszintén szólva 1 gépen és 2 laptopon megy igy Win7 nagyjából 3-4 éve Vírusmentesen,
kivéve most ezt az egy esetet ami sajnos visszatérő.
Érdekes, hogy csak a Mozillát fertőzi és mindig ugyan az.
De akkor letöltök valami komolyabbat (régen a Pandával megvoltam elégedve csak nagyon ette a ramot meg a procit)| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Semplar
őstag
válasz t72killer #35283 üzenetére
"kimenteném az adatokat a rescue disk linux rendszerében vagy egy másik LiveCD alatt"
Fújhatod, ha már megfertőzte valami az adatokat. A linux rendszer zokszó nélkül lementi a win-re írt kártevőket. Legfeljebb lesz egy mentésed a háború sújtotta övezetről, persze az aknamezőkkel együtt.
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
lacoka007
tag
válasz Turbolada II #35269 üzenetére
Üdv ha annyira szakembert akarsz van egy barátom, nagy cégeknél rendszergazda, neveket nem írnék. Ha akarod szólok neki, de gondolom nem olcsó.
[ Szerkesztve ]
Ha rövid a karod, akkor dobd el a francba!
-
daimonion
senior tag
válasz quailstorm #35280 üzenetére
Comodo még most is eléggé fogja a gépet. Viszont jelen pillanatban saját tapasztalatom nincs róla.
Akkor miért is írod azt amit írsz ? A Comodo jelen pillanatban baromira NEM FOGJA a gépet / saját tapasztalat / minden összetevőjével együtt is max 45 mbyte-ot eszik de az már a csúcs csúcsa..Szemben pl egy Bd motort használó virgával ami símán benyel akár 150 mbyte-ot is akár.
-
blattida
nagyúr
válasz daimonion #35294 üzenetére
Szerintem ez nem a ram fogyasztásra vonatkozik, hanem a processzor használatra, amiben még vannak Nála jobbak, de az is igaz, hogy ezen a téren is sokat javult. Összességében már a lájtosabb védelmek közé tartozik.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
peterez
csendes tag
Sziasztok, mi lehet annak a hátterében, hogy Win 8.1 alatt egy ideje folyamatosan kapom a jelzést a Műveletközpontból, hogy az automatikus Windows Update ki van kapcsolva?
Én mindig bekapcsolom ilyenkor automatikusra, de egy idő után vagy új indításkor mindig átvált arra, hogy ne figyelje a frissítéseket. És ekkor megjelenik a Műveletközpont üzenete is.
Jogtiszta win 8.1, és Bitdefender Total Security 2015 van a gépen.
Mi lehet a gond szerintetek? Attól tartok, hogy valami kártevő lehet.
-
t72killer
titán
válasz quailstorm #35297 üzenetére
Nekem ugyan jó procim van, viszont nem szeretném, ha feleslegesen leszívná az akksit, ha akksiról netezek. Elvben a netezés a leginkább védelemigényes tevékenység (ergo menne a CIS->proci abajgatása rendesen), de ha a CIS-nek az az ára, hogy 6 helyett csak 5 órát megy akksiról a gépem, akkor köszönöm nem kell.
-
törölt tag
Sziasztok! hamarosan lejár a KIS icenszem és ezt néztem az e-digitalon Link: http://www.edigital.hu/biztonsagi-szoftver/kaspersky-internet-security-2014-multi-device-virusirto-magyar-2015-re-ingyenes-frissitessel-p419003.html Kérdésem hogy ez a licensz működik a 2015-ös verzióval is? 15.0.2.361 van jelenleg a gépen előre is köszi a válaszotokat.szerintem ennyiért ez bestbuy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok