- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
ƵøŁĭ
veterán
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Cs1csó
félisten
válasz justaview #35745 üzenetére
Üdv, amúgy most BD AV Free Edition-t használok, na ez nem zaklat kb semmivel, ha valami nem tetszik neki azt karanténba teszi onnan pedig lehet visszaállítani és a kivételek közé tenni.
Érdekes a felvetés laborok-vírusírtó gyártók problémát, nehéz dolog, vannak cégek melyek terméke nem mérettetnek meg ezeken a teszteken. A másik ami zavaró, hogy akkor ezek hogyan is tesztelnek pl. a Qihoo-t tesztelhették volna kétféleképp - saját motorjaival + bekapcsolva a két liszenszelt motorral. A Comodo IS-t is ritkán tesztelik, azt jó lenne tudni, hogyan is teszik - most nem tudom hogy van - de korábbi verzióknál telepítés után a defense+ modul nem volt bekapcsolva automatikusan ezt nekünk felhasználóknak kellett megtenni vagy az egyéb finomhangolások.
Persze vannak a különböző egyéb tesztek, fórumok stb.
Szerintem a lényeg hogy érdemes a már ismertebb, bejáratottabb termékeket használni védelemre:
Ingyenes vonalon: Avira, Avast, AVG, Panda, Comodo IS, BD Free, (talán még idevehető újabb de feltörekvő termékek Qihoo, Baidu
Fizetős vonalon nagyobb a merítés értelemszerűen a fentiek fizetős verziói + még egy csomó itt szerintem ami fontos - lehet - ha beüt a gebasz akkor milyen módon van support, vagy pl vpn vagy egyéb funkció. -
justaview
senior tag
válasz Cs1csó #35757 üzenetére
Igazat adok Neked. Én csak végig néztem az AV-Comparatives független tesztlabor Real-World adatsorán.
Ime:
2014. szeptember QiHoo360 az elsők között
2014. október QiHoo360 megelőzi Kaspersky-t és a Bitdefendert
2014. augusztus - november QiHoo360 tartja második helyét a Trend Micro után.2015. március QiHoo eltűnik a grafikonról, helyette megjelenik egy Quick Heal nevű cég, névsorban ugyanott! A Quick Heal azonban már “jól” szerepel, a közép mezőnynél nem megy feljebb.
2015. május A Quick Heal-el helyreállt a rend. A fizetős cégek jó része ismét az élen, és béke van.Na ez volt kicsit érdekes számomra!
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Milyen ingyenes vírusirtót, tűzfalat ajánlanátok nekem? HP laptop, 4 giga ram, első gen. i5 cpu, SSD. Win 8.1. Lehetőleg keveset egyen, "csendesen" dolgozzon, ne toljon mindig mindent a képembe.
Search Protect, mystartsearch, pc speed up meg hasonló szarokat szoktam bekapni. Programok telepítésénél elolvasok mindent, de nem mindig jelzi ezeket az izéket. Pár napja is bekaptam egy csomagot, felrakott egy csomó minden szart, elkezdetem letörölni őket, egytől megszabadultam, közben felrakott egy másikat...
-
t72killer
titán
A HPA-ból létezik még ingyenes verzió? Régebben volt ilyen, de amit legutóbb talátam az csak 30napos trial
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő a próblémám. Win 8.1 alatt az explorer böngészőm kezdőlapja az avg secure search oldal lett, amit semmilyen módon sem sikerül megváltoztatnom, pedig elég sok a neten található megoldást kipróbáltam ezzel kapcsolatban, a hitman pro és a malwarebytes sem talált semmi ráutaló jelet. Tudnátok segíteni valami "csodaszerrel"? Előre is köszönöm a segítséget
-
daimonion
senior tag
válasz Tappancs2001 #35763 üzenetére
Tessék a "csodaszer "
Remove “AVG Secure Search” redirect (Virus Removal Guide) -
KisTücsök
addikt
Köszönöm a tippeke!
"360 TSE Avira motorral"
Azt hogy lehet beállítani, hogy azzal a motorral?
-
Dumi86
senior tag
válasz KisTücsök #35765 üzenetére
Szia. A fő felületen ráhúzod az egeret a kis esernyő ikonra,ezután a felugró kis ablakon a kapcsolót elhúzod. Innentől a plusz Avira motor is működik
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Dumi86
senior tag
válasz KisTücsök #35767 üzenetére
Erre is én válaszolok Szerintem az Ublock a nyerő. Régóta ezt használom,nálam bevált. Kevés memóriahasználata van és a procit se pörgeti úgy mint a többi
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Kaspersky-nél mit jelent, hogy: Más gyártó biztonsági szoftverről való váltás esetén vásárolható, illetve telepíthető. Hogy kell ezt elképzelni? Vagy ez csak valami félre fordítás.
Csomó webshop, ezt a dumát írja a "5060373056979_CUPG" változathoz (gondolom a cupg, valami upgrade, tehát ez már egy egyszer megvásárolt kaspersky licensz meghosszabbítására jogosít?)Ha nekem viszont még nincs kaspersky-m, akkor ezzel járok jól: KL1941OBAFS - (Kaspersky Internet Security 2014 Multi-Device HUN 1 user)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Dumi86
senior tag
válasz KisTücsök #35770 üzenetére
Szívesen ismét Egyszer beállítod és teszi a dolgát
-
Dhampir
félisten
válasz szaki26a #35743 üzenetére
Ezt azért ne nagyon hangoztasd.
Pedig de.
Playstorebol is lehet vírust
Nekem évek során át sem sikerült még Androidon vírust beszedni (korábban Symbianokon sem, WM alatt sem), legalábbis eddig a percig.
Az is igaz, hogy megvannak a bevált alkalmazásaim, mindig ugyanazokat használom és legalábbis eddig nem volt. Az Avast fent van a mobilon is, de eddig még nem sok dolga akadt a rutinellenőrzésen kívül.
Rootolni pedig felesleges vírus kedvéért. Nincsen rá szükségük.
Na, azért úgy több szabadságot kapnának a garázdálkodásra, ha nem tévedek.
Amennyiben Androidon voltak már fertőzéseid, akkor ott a beállításaidat kell átnézned, mert valami nem stimmol.
(#35767) KisTücsök
Például Firefoxon Adblock Edge sem fogja a gépet, különféle hardverkonfigurációkon szerzett tapasztalataim szerint.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Dhampir #35772 üzenetére
Ha mindig csak a megszokott, jól ismert alkalmazásokat, appokat telepíted, akkor nem is fogsz nagyon belefutni ilyenekbe, symbian-ra nem nagyon volt vírus, nem is nagyon lehetett összeszedni rajta, a wm meg egész más rendszer, ott eleve nem fogsz belefutni kártékony alkalmazásokba.
Szerintem se terjeszd ezt a nézeted, mert ez kábé olyan, mintha én azt mondanám, hogy mivel én sok éve már nem tudtam megfertőzni a rendszerem, mindenféle védelem nélkül is, ezért mindenkinek fölösleges ezzel foglalkoznia és mindenki felejtse el a védelmi programokat, ám ezt nem fogom megtenni, mert az igen nagy átlaga a felhasználóknak erre teljesen alkalmatlan.
Egyre több a droidra írt kártevő, egyre többször lehet beléjük futni, van egy jó barátom, aki pont egy ilyen mocsok miatt szívott és fizethetett elég sok pénzt a szolgáltatójának, aztán a tanácsomra fölrakott egy védelmet és megoldódott a gondja, de ő is a saját kárán tanulta meg, hogy szükségesek a védelmi programok az androidra is.Igen, rootolt állapotú telefonon valóban könnyebb dolguk van a kártevőknek, de nincs már rá igazán szükségük, mert anélkül is meg tudják tenni, amit akarnak, illetve, amire programozták őket.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
daimonion
senior tag
válasz KisTücsök #35767 üzenetére
(#35766) Dumi86 válasza KisTücsök (#35765) üzenetére
Dumi86 (tag)Szia. A fő felületen ráhúzod az egeret a kis esernyő ikonra,ezután a felugró kis ablakon a kapcsolót elhúzod. Innentől a plusz Avira motor is működik
Azért ez ebben a formában nem teljesen igaz meg kicsit félre is vezetett a kolléga
Azért jó lenne ha a protection fülre rámennél ott configuration ott custom kiválasztani..Megkeresed ott is az Avira fület és bekapcsolod plusz bekapcsolod ha van a webcam protection és még bekapcsolod scan with file open kapcsolót is..Ugfyanis a 360 Ts alapesetben balanced módban van..Tehát ha a virusscan fülön bekapcsolod az avira engine csak azt csinálod, hogy scannalésnél is müködik az Avira motor de Real time-ban NEM...
-
daimonion
senior tag
válasz Dumi86 #35766 üzenetére
ez azért félrevezető amit írtál..Ezzel a módszerrel csak a virus scannél müködik az avira motor..Full scannél custom scannél quick scannél..
Ha szeretnéd, hogy real time is müködjön akkor a protection fülön a balanced módot át kell állítani securitire és a BD-t kikapcsolni..Nézd csak meg ..Ugyanis a 360 TS és TSE termékeinél alapból balanced módon van a cuccc és ott bizony a két külsö motor ki van kapcsolva.6 perc 14 nél van ez a dolog nézd meg
-
szaki26a
aktív tag
válasz Dhampir #35772 üzenetére
Hát ha nem változott a helyzet gyökeresen, akkor tavaly 180,000 gyanúsan viselkedő vagy biztosan kártékony kódot /alkalmazast találtak a kb 2000000-bol. Ennyi biztosan van. Ha mindig ugyan azt rakod fel és nem keresel appokat akkor persze, hogy tiszta marad a telefonod. Bár igazán jó spywaret csak egyet láttam androidon, annak nem volt szüksége rootolasra. Android olyan mint az ementáli csak az nem jutott még el a felhasználók agyáig. Sokan szidják pl kox ot is, pedig egy jó a rendszernek nagyon hiányzó dolog a Samsungtól. Nem értik, hogy az ő védelmüket szolgálja és a szabadságuk féltik tőle. Android kb ott tart mint Microsoft 10 éve. Vezető platform biztonság nélkül.
-
daimonion
senior tag
válasz justaview #35777 üzenetére
Ezt kérdezték pár sorral feljebb
#35765) KisTücsök 2015-07-04 22:35:56
KisTücsök
(őstag)
Köszönöm a tippeke!"360 TSE Avira motorral"
Azt hogy lehet beállítani, hogy azzal a motorral?
Egyébként meg fakultatív ki milyen motorral használja mert erős a gyanúm, hogy ha csak a qvmII lenne bekapcsolva és a cloud meg a repair úgy sem vallana nagyon szégyent a 360 TS..De így nagyobb a biztonságérzete az usernek .Ha bár így meg megnőhet az FP -k aránya .Több motor több FP lehetséges.
-
justaview
senior tag
válasz daimonion #35780 üzenetére
Ok, ezt benéztem.
Amíg tesztelték a 360TS-t, (gondolom az összes motor bekapcsolva, hisz, ez verte ki a biztosítékot), addig nagyon jó FP-ket produkált -- lásd sárga vonal.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz TomiLi #35769 üzenetére
cupg = competitive upgrade
Sok gyártó kedvezményes árat ad meg abban az esetben, ha bizonyíthatóan a konkurencia egyik termékéről térsz át az övére. Vagyis ez a licenc elvileg pont abban az esetben nem jó, ha korábban Kasperskyt használtál. Az már más kérdés, ezt mennyire és hogyan ellenőrzik, erről nem tudok nyilatkozni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
justaview
senior tag
válasz Dévacsen #35782 üzenetére
Biztos, hogy az egyik legjobb biztonsági cég a Kaspersky, és az is biztos, hogy az első embere is nagyon ért a témához, de hitelesebb lenne amit mond akkor, ha nem abból profitálna, hogy az emberek az ő rendszerüket használják annak kivédésére, amivel éppen riogat.
Régi módszer a "Kelts félelmet, majd Te adj rá megoldást".
-
d3zs0
tag
-
Dumi86
senior tag
válasz daimonion #35776 üzenetére
Elnézést nem szándékosan vezettem félre a kollegát! Jó szándékkal akartam segíteni neki,de valóban nem elég részletesen és pontosan segítettem neki. Valóban te írtad pontosan a beállítást és bocsánat a kollegától.
-
Dhampir
félisten
válasz blattida #35773 üzenetére
symbian-ra nem nagyon volt vírus
Ilyeneket ne nagyon terjessz, mert bőven voltak Symbianos vírusok: Cdropper, Pbstealer, Sendtool, Booton, Lasco stb.
a wm meg egész más rendszer, ott eleve nem fogsz belefutni kártékony alkalmazásokba.
Valószínűleg a WP-re gondolsz, a WM-re (Windows Mobile, a Windows Phone "elődje") sokféle víruskergetőt gyártottak megelőzésképpen.
Ha mindig online lógsz, akkor könnyebben benyalsz majd valamit.
Másrészt ha az adataidat (kapcsolatok, névjegyek) félted, akkor akár a Google, akár pedig a Microsoft, akár az Apple, akár Zuckros bácsi már régen zsebre rakta őket.
(#35786) d3zs0
Adott a környezetemben egy Lumia 630, azt feltörni sem érdemes, mert egy rakás akármi maga telefon (nem a mobil operációs rendszerre értem).
Na, a Firefox OS biztonságára is kíváncsi leszek, mert van egy ilyen mobil a tarsolyomban.
[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
Üdv!
Melyik ingyenes vírusirtót ajánlanátok? Hardver bírja.
-
savior
őstag
Panda 2016-ról mi a véleményetek?
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
blattida
nagyúr
válasz Dhampir #35789 üzenetére
Persze, hogy voltak, senki se írta azt, hogy nem voltak, de androidra sokkal-sokkal több létezett már évekkel ezelőtt is, Magyarul symbianon lényegesen kisebb valószínűséggel nyalhattál be valamit.
Én valóban a wp-re gondoltam, de a wm is sokkal jobb volt biztonsági szempontból, mint most az android.
Ne aggódj, tökéletese tisztában vagyok az Online lét dolgaival és kockázataival, ráadásul a felhasználói szokásaim miatt sem vagyok az írásod biztonsági szempontjából célcsoportja.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
trance89
őstag
pár alkalommal már láttam linkelve ebben a topicban egy orosz oldalt ahonnan lehet vásárolni többféle vírusirtó licenszet 10-15 euróért, meg tudná ezt újra osztani valaki?
-
dqdb
nagyúr
válasz blattida #35795 üzenetére
a wm is sokkal jobb volt biztonsági szempontból, mint most az android
Nem igazán sajnos. Röhögve rá lehetett akaszkodni úgy a devices.exe-re user mode-ban futó programról, hogy azt ember nem vette észre, nem volt semmi macera a root jogosultsággal. És ugyanígy röhögve rá lehetett cuppani a RIL felületre, ott SMS-t küldeni és fogadni úgy, hogy a telefonod nem jelez semmit sem, hasonlóan hívást bonyolítani és fogadni. Persze nem malware miatt hanem enterprise alkalmazás fejlesztéséhez volt szükségem ezen ingoványos terület használatára, azonban ehhez megdöbbentően könnyű volt összeszedni az infót.Aztán ahelyett, hogy tanultak volna az amúgy jól induló, de pályafutását állatorvosi lóként végző WM hibáiból, az Android esetében mások elkövették ugyanazokat csak kicsit másképpen ...
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
blattida
nagyúr
Ezt nem az op rendszer saját védettsége miatt írtam, hanem a kártevők száma miatt. Persze, hogy önmagában a wm ugyanolyan rossz biztonsági megoldásokat használt, mint a droid, ez, önmagában, nem is kérdés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs