-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek melyiket válasszam?
Kaspersky Internet Security 2014
vagy
Bitdefender Total Security 2014.Esetleg Avira IS Premium?
Még van 3 hónapom eldönteni, de szeretnék előre felkészülni
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
micafighter
nagyúr
Kasperskyvel az a gond, hogy vagy müködni fog, vagy nem. Nekem nem akart müködni, de van akinek gond nélkül (ezt úgy kell érteni, hogy a szokásos apróbb hibákkal) megy. Ha más av-ről van szó, azt mondanám, hogy próbált ki a trialt, de kasperskynél én trialt is csak akkor mernék kipróbálni most, ha van az egész gépről biztonsági mentés.
itt a 180napos webroot trial : anywhere.webrootcloudav.com/zerol/wsafbmpav.exe
tényleg jó egyébként a webroot, nekem nagyon bejön. Írta szaki26a hogy a minél kisebb gépterhelés miatt annyira fapados a felülete
[ Szerkesztve ]
-
májkiy
tag
-
őstag
Nálam is fent volt a Kaspersky is ugyanúgy 3 gépen Trial-ban teszteltem mint a Bitdefendert. De az a 3 hónap a Kaspersky-vel elég volt. A Bitdefender se semmi, mert igényli a helyes beállítást, de utána jól működik. Már azon is gondolkodtam hogy ennyiért ( 20 éró ) lehet megérné az irodai gépekre is megvegyem.
Sokan panaszkodnak, hogy nem jó,fagyasztja a gépet,stb. De a jó beállítás a titka. És sokat számít a-BitDefender Safepay - ami a biztonságos internetes vásárlást, bankolást és fizetést segíti elő.
-MyBitDefender Dashboard - egy felületről érhetjük el és kezelhetjük az összes BitDefender licencünket.
-Security Widget - Az asztalon lévő widget-re ráhúzva azonnali, gyors ellenőrzést tudunk végezni a kiválasztott elemen.
-USB Immunizer - A csatlakoztatás pillanatában ellenőrzi az USB eszközöket, megtalálja és hatástalanítja a kártékony tartalmakat.
-Device Anti-Theft - Lezárja és/vagy törli az összes információt az ellopott notebook-ról, bármely internet képes eszköz segítségével (akár okostelefonról is).
-Game/Laptop mód...
-Tűzfal
-Safebox....-stbPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
májkiy
tag
válasz micafighter #22715 üzenetére
És milyen krék tud még ilyet okozni? Bármelyik?
-
Black Plague
tag
válasz VANESSZA1 #22714 üzenetére
TE Bitdefender promo ember vagy hogy ennyire tolod ???
Még a Nodos beírásodhoz annyit hogy kérdezzd már meg Csizmazia István nevezetú uriembert a Sicontact-nál hogy ugyan mesélje már el az ilyen antinod embereknek hogy miért is jó a nod..Igaz gusztustalanul nyomultak egy időben de semmivel sem rosszabbak mint pl a többi cucc..Szerintem felhasználófüggő hogy ki mit használ és elég ellenszenves ahogy nyomod a BD cuccot..Félre ne érts jó az is..de ha mondjuk az ingyenes CIS-t használnád akkor azt nyomnád ????[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Black Plague #22720 üzenetére
És Te számomra mit javasolnál?
-
szaki26a
aktív tag
Én próbálom visszafogni magam, hiszen elismerem, hogy elfogult vagyok, de ez már csak így megy, ha valaki belefolyik a fejlesztésbe is. Egyébként micafighter jól írta, Webroot ablakát mentsd le képben, és nagyobb lesz a jpg, mint az egész program. 2014 es kicsit más lesz, de az is csak elemi rajzoló utasításokkal dolgozik majd remélem, ha választani kell barom gyors, vagy szép legyen te melyiket választanád?
[ Szerkesztve ]
-
májkiy
tag
és azt honnan a fenéből szereztem be?
-
micafighter
nagyúr
-
korlat
csendes tag
segítség!!!!pár nappal ezelőtt bluetooth-on jött egy képküldési értesítés egy nokia e63 vagy 64 ről, már nem igazán emlékszem, persze elfogadtam (kezdek rájönni hiba volt), azóta kb óránként a chrome böngészőben felnyilik 4 lap (tab), látszólag nem tölt be semmilyen tartalmat, de az bíztos hogy valami vírusom van. Windows 8at használok, mcafee próbaidős, teljes védelem aktív, full scan nem talált semmit. Valaki valamilyen ötlet, hasonló élmény, orecedens????
-
nagyúr
Bejött neki a BitDefender, na.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
májkiy
tag
válasz májkiy #22719 üzenetére
Hát ez sem segített!! Malwerbytes mégegyszer lefuttatva, nem talál már semmit sem. AVG továbbra is érzékeli a két rejtett alkalmazást és nem törli újraindításkor sem. Amit linkeltél, AVG-s oldal, a daemon tools-nál megadott "al887uj6.sys" fájl nem létezik, tehát még a kivételek közé se tudom berakni. Nem az a hiba. Marad a Kaspersky rescue disc? Legalább AVG kiírná, hogy az a fertőzött fájl, vagy könyvtár hol található! Elő lehet azt valahonnan varázsolni?
-
mrszitya
senior tag
-
LógaGéza
veterán
Kaptam egy indokolatlanul vírusos gépet, MBAM 634 kártékony objektumok talált első körben.
Le akarok futtatni rajta egy Kaspersky Rescue cuccot is, megcsináltam a pendriveot a hivatalos eszközzel, de sajna nem bootol róla. Ez egy Samsung laptop, Win8-al, gyanítom, hogy a SecureBoothoz lenne köze. BIOSban kikapcsoltam a Fastbootot, bootsorrend elejére tettem a pendriveot, és bootmenüből is azt választom ki, de mégse arról bootol...
Valaki találkozott már ilyennel?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
őstag
Nem vagyok Bitdefenderes emberke kispofám !
Csak a tapasztalatomat írtam le és ajánlottam tapasztalataimat másnak is. Ha te egy olyan Antivirus vagy IS programot akar ami magyar, és nem jelez szinte semmire, azaz nem "zavarja" annak tökéletes lesz a Nod32 .
Aki védelmet szeretne az inkább választ mást. Én a Bitdefendert.Te a CIS-t vagy AVG-t vagy amit akarsz. nem érdekel.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
addikt
válasz LógaGéza #22733 üzenetére
Esetleg így? Disable UEFI and Enable Legacy Boot mert a fast boot szerintem nem a secure boot. Amúgy az lehet a gond Secure boot prevents “unauthorized” operating systems and software from loading during the startup process.
Egy fórumon azt olvastam, hogy főleg a samsungok gázosak (mármint ami 8 előtelepített) és van olyan amelyikbe nem is lehet sehogy kikapcsolni.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
szabeska
addikt
Nekem a Bitdefenderrel egyetlen bajom volt: Laggolt vele a League of Legends Kikapcsolt tűzfal mellett pedig semmi értelme. (nem, nem találtam megoldást, és a több száz fórumozó sem, világszerte )
F1
-
L7wy
őstag
válasz VANESSZA1 #22735 üzenetére
-BitDefender Safepay - ami a biztonságos internetes vásárlást, bankolást és fizetést segíti elő.
-MyBitDefender Dashboard - egy felületről érhetjük el és kezelhetjük az összes BitDefender licencünket.
-Security Widget - Az asztalon lévő widget-re ráhúzva azonnali, gyors ellenőrzést tudunk végezni a kiválasztott elemen.
-USB Immunizer - A csatlakoztatás pillanatában ellenőrzi az USB eszközöket, megtalálja és hatástalanítja a kártékony tartalmakat.
-Device Anti-Theft - Lezárja és/vagy törli az összes információt az ellopott notebook-ról, bármely internet képes eszköz segítségével (akár okostelefonról is).
-Game/Laptop mód...
-Tűzfal
-Safebox....-stbSemmi személyeskedés, csak kérdezni szeretném, hogy ennek melyik része a saját tapasztalat? Ez termékbemutatás inkább, szerintem.
Sokan panaszkodnak, hogy nem jó,fagyasztja a gépet,stb. De a jó beállítás a titka.
Amúgy meg hidd el, hogy sok emberél (majdnem mindnél), ahol valami komolyabb baj adódik, ott nem a beállítás az ami a probléma, hanem hogy bugos a program, vagy az adott rendszeren egy bug jelentkezett.Az ember ha ír valamit, akkor azt jó mindig átgondolni, ez az írásnak az előnye, van idő átgondolni mindent, nem kell rögtönözni.
[ Szerkesztve ]
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
félisten
válasz LógaGéza #22733 üzenetére
1. Pendrive FAT32-re legyen formázva és csak azt követően hozd létre a Kaspersky Rescue-t
2. USB 2-es port kösd a pendrive-t, ne USB 3-ra (ha van a laposon egyáltalán)
3. a BIOS-ban az alábbi opciókat (ebben a sorrendben) állítsd be átmenetileg (jegyezd meg mi mire volt állítva, mert a víruskeresés után vissza kell állítanod az eredeti értékekre)
OS Mode Selection -> CSM OS
Fast BIOS Mode -> Disabled
SecureBoot -> DisabledNem kell bootsorrendben kotorászni(tedd vissza a HDD-t az első helyre), használd a lapos boot menüjét.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
w.miki
veterán
AVAST-ot használ valaki?
Tényleg alig fogja meg a gyenge gépet, viszont netből sokat eszik.
Fél hónap alatt 275MB-ot töltött le... Ez egy mobilnetes gépnél nagyon sok.
Ki lehet valahogy kapcsolni az automatikus frissítést, vagy beállítani, hogy csak manuálisan frissítse magát, vagy mondjuk csak havonta 1*?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
félisten
válasz w.miki #22740 üzenetére
Az adatforgalom egy részéért (és adott esetben jelentős részéért) nem az adatbázis frissítések a felelősek, hanem bizonyos bekapcsolt/telepített szolgáltatások. Ezek egy része már telepítéskor eldől(nextnextnextfinish userek minden xart felpakolnak...), szóval azzal semmivel sem leszel előrébb, ha az automatikus frissítéseket letiltod, mert csak annyit érsz el, hogy nem naponta, hanem havonta egyszer frissítesz, de akkor az egész hónapra valót...
Számtalanszor telepítek Avast-ot, ezekkel a beállításokkal tégy egy próbát, vélhetően kevesebb lesz az adatforgalom.
Egyéni telepítés | Beállítás 1 | Beállítás 2 | Beállítás 3 | Beállítás 4UI: bizonyos szolgáltatások tiltása valamelyest csökkentik a védelmet(pl Cloud kikapcsolása), de ez nem jelentős csökkenés (ha valaki agytalanul netezik, annak teljesen mindegy, hogy pl a Cloud ki- vagy be van-e kapcsolva...)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
w.miki
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #22741 üzenetére
köszi, ezeket kipróbálom
ezek szerint szerinted is jó az AVASTOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Orlin
addikt
válasz VANESSZA1 #22735 üzenetére
Amúgy az túlzás,hogy nem jelez semmire és nem ér semmit!A hazai support tényleg nagyon jó és készségesek.
Vírusirtóknál is szerintem jelen van ami a Windows 8,7 XP esetében.Sok esetben az emberek megszokták,hogy Avast-ot ,Nod-ot használnak sok éve és önállóan nem váltanak.Akkor kb ezt is írhatnám én meg a Nod védelmében!
ESET Smart Security v6
Optimalizált indítási sebesség - Továbbfejlesztett adathalászat elleni védelem
Felhő alapú védelem - ESET Social Media Scanner
Továbbfejlesztett médiahozzáférés-ellenőrzés - Üresjárat idején történő ellenőrzés
Játékos üzemmód - Visszaállítható adatbázis frissítés
Behatolásmegelőző-rendszer (HIPS) - Alacsony erőforrásigény
Egyszerűbb felület a haladó beállításokhoz - Optimalizált működés hordozható eszközökön
Szülői felügyelet - Lopásvédelmi modul
Továbbfejlesztett levélszemétszűrő - Továbbfejlesztett intelligens személyi tűzfal[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
LógaGéza
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #22739 üzenetére
Köszönöm, a CSM OS maradt ki
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
őstag
Nem szeretnék senki oldalára állni ebben a parttalan vitába, mivel én is sokáig Kaspersky rajongó voltam, csak aztán megjött az eszem. Egyébként VANESSA1 pont azt sorolta fel, hogy az egyes modulok mire jók, te pedig csal listáztad a programmodulokat magyarázat nélkül. Közvetlen összevetésben volt idő, hogy a NOD32 látszólag nem ért a BD közelébe, de ezek sem elfogulatlan tesztek eredményei voltak. Személyes tapasztalatom alapján, mivel a munkahelyen ezt használják a kollégák (én nem... ), a detektálással általában nincsen gond, az eltávolításban viszont gyenge (talán a 7-es jobb lesz). Ez a vélemény egyébként fél tucat esetre értendők, tehát közel sem egzaktak.
Ha pedig választanom kell, akkor azokat a cégeket részesítem előnyben, akik nem csak a marketing maszlagot tolják le az ember torkán, hanem erőforrásaikhoz mérten szépen fejlesztgetnek. Ebbe a kategóriába nálam hirtelen legfeljebb a Comodo, és a Webroot tartozik. Amint megoldják a Windows-sok mai tudás szerinti vírusmentességét, akkor leszek a legboldogabb. Imádom, hogy a Windows Phone 8-ban nem kell semmiféle külső védelmi programmal terhelnem az oprendszert és nem rizikóztatom a stabilitást, ill. az akadásmentes futtatást...
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
racerx
őstag
A Webroot hol áll ma védelem tekintetében? Normál felhasználás, semmi sötét oldal, max. torrent
-
nagyúr
Remélem azért Redmond-ban nem megy el az eszük teljesen és nem a WP 8 korlátoltsága lesz a példa. Az lenne az asztali Windows halála.
Hogy van az, hogy én akármilyen vírusirtóval elvagyok, még csak találat se volt már nagyon régóta, nemhogy fertőzés pedig mindenféle oldalt megnézek ami érdekel. Nincs lekorlátozva a böngészésem facebookra, prohardverre meg indexre.
Nem csak a vírusirtót kell fejleszteni hanem az emberi hozzáállást a dolgokhoz.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
micafighter
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #22739 üzenetére
Köszi szépen Nem volt még szerencsére erre szükségem, de jól jöhet, nagyon hasznos infó
(#22741) Fire/SOUL/CD : Érdekes egyébként, hogy azokban az antivirusokban, amiket én próbáltam mostanában (comodo, webroot, bitdefender, gdata) nem láttam valami "offroad" szerü lehetőséget, vagyis egy olyan üzemmódot, ami szolgálná, hogy az adatforgalmat csökkenti a védelem legkisebb mértékü kompromittálása mellett.
Ez hasznos lenne a laptop + mobilnet használóknak.
Megjegyzés: azt tudom, hogy a webroot egyébként elég kevés adatforgalmat használ, ha jól emlékszem, havi szinten 100 MB alatt. Postoltam is 1-2 hete erről egy webroot forumos linket.
A bitdefendernél pedig van egy mód, azthiszem "laptop mode" a neve, arra vált, hogy ha akkumlátorról megy a laptop, de ez nagy valószinűséggel csak a keresési beállításokat módosítja, hogy kevesebb processzort használjon a BD, így kevesebb energiát. Ez is mindenképpen egy hasznos trükk, de a bitdefender nekem a PC-n kifejezetten nagyokat szokott auto updatelni, pedig minden nap fut. Több 10 MB-okat. Most eszembe jutott, hogy részben ezért kezdtem el próbálgatni a többi av-t a laptopomra. Egyelőre most megálltam a webrootnál
(#22745) TFSi : a második bekezdéssel egy az egyben egyet értek.
(#22746) borix : Kiment a fejemből az AVG promót említeni Jim74 kolegának De egyébként AVG 365 napos promója tudtommal egész évben elérhető (és 365 napos trial telepítőről van szó, ami kettő dolgot jelent: 1, majd ugatni fog, hogy vedd meg a teljeset 2, bármikor telepíti az ember az évben, 365 napról fog ketyegni, mivel előre aktivált, nem promó kódot kell megadni, ami már ketyeg
(#22747) racerx én a webrootot használom most, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Az igaz, hogy a jobb gombos keresésre a detektálása nem a legjobb (75% körül) de a védelme ennél jóval több dologra épül, tehát emiatt felesleges aggódni És még annyit, hogy a független laborok jelenleg nem nagyon tesztelik a webrootot, mivel kicsit máshogy müködik, mint a többi av (például a rollback funkció teljesen egyedi), és még nem sikerült olyan tesztet kitalálni, ami valósan tükrözi a védelmi képességeit. (de ha jól tudom, már dolgoznak ilyen teszteken)
(Egyébként a torrentezés az már sötét oldalnak számit szerintem arra értem, hogy egy zárt közösségben is kerülhet megosztásra vírusos adat, ugyhogy csak ésszel meg ha lehet, a kerekkelt dolgokat kerülni )
(#22748) Narxis ,,Nem csak a vírusirtót kell fejleszteni hanem az emberi hozzáállást a dolgokhoz" Szerintem az első védelmi vonal maga az ember. Ha odafigyel az ember, az sokkal többet ér, mint akármelyik virusírtó. Ettől persze szerintem kötelező a vírusírtó használata, csak arra gondolok, hogy az emberi hülyeségtől semilyen vírusirtó nem véd meg.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Narxis #22748 üzenetére
Ha jól tudom, bárki fejleszthet WP8-ra, csak erősebb a szűrő, és felvet bizonyos részlehajlásos aggályokat az MS részéről. Alapvetően én nem érzem korlátolnak a WP-t, de ezek kizárólag az egyéni szokásaimat tükrözik, másnál mások a preferenciák.
Szerencsés vagy, hogy elvagy akármelyik irtóval, én sokat szívtam, mire megtaláltam azt a stabil és biztonságos környezetet, amely a sebességet sem fogja érezhetően vissza. Találattal nekem sincsen gondom, jó irtó és jó add-onok a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest