Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DoItYourself

    addikt

    válasz havri1 #2629 üzenetére

    Kösz, hogy leírtad a tapasztalatodat az LPE csöves barkács vízmelegítőről, gondolkoztam rajta én is, de inkább ejtem a projektet.
    ---------------
    Múltkor elfogyott a kombi tablettám, és egy kicsit lazára vettem a vízkezelést (csak mini klór tablettákat használtam), meg is lett az eredménye a 36 fokban: szép algásodás. Először egy normál klórsokkal, és 1 dl algásodás gátlóval próbálkoztam. Kiporszívóztam az egész medencét, oldalfalakat-alját, mert ott már zöld volt. Visszaöblítettem a homokszűrőt, zöld lé folyt ki belőle, még jó, hogy átlátszó a gégecső, amit tettem rá.
    Ezután 3-4 napig úgy tűnt minden rendben, de megint algásodott az oldala, alja, zöld volt mindenhol, de a víz átlátszó maradt. Most már mindenből 2x annyit tettem bele, vettem kombi tablettát, egyet az előszűrőbe, egyet az úszó adagolóba tettem, pH-t beállítottam. Kiporszívóztam ismét, közben 2x visszamostam a homokszűrőt, most úgy néz ki jó lett.
    --------------
    Porszívó témához: 3m-es gégecsövet használok, ami a medence szívócsonkra van kötve, az ehhez szükséges adaptert a szkimmerhez adták. A gégecső másik végére egy porszívó kárpitisztító fejet applikáltam, meg egy nyelet, majd rakok be róla fotót. Ez így elég jól működik, de nyilván kell hozzá egy homokszűrő.
    ---------------
    Szivattyú témához: nekem 4 m3/órás van, viszont 20 kg homok megy bele, korábban linkeltem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem nem csak a teljesítmény számít, ha szűrési képességről beszélünk.

    Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

Új hozzászólás Aktív témák