Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz borsi #2744 üzenetére

    Ha 50 ezerre teszed a működési taglétszám határt, akkor – az önkéntesekkel együtt – max. 3-4 pénztár maradhat fenn. Azt hiszem, valójában kb. ez lehetett a cél az EU átlag alatti 0,9 % meghatározásával. Minek 20 nyugdíjpénztár? A 3-4 pont megfelelő lenne, de az eddigi 20 is biztosan azért működött, mert annál több ember tudott élősködni belőle.

    "sokkal jobb módszert választ, elkölti 12 év megtakarítását. Ami még mindig nem lenne baj, hisz én is gyűjtök pl kocsira, amikor meglesz a pénz elherdálom. Csak ennek a vagyonkának nem ez volt a célja, nem erre lett begyűjtve, hanem egy későbbi túlélésre. Ehelyett nagyrészéből veszünk egy autót...."

    Az állampapírt mind államadósság csökkentésre "fordítják" majd, és ez közel 70 %. A többi kell az egykulcsos SZJA és gyerekkedvezmény idő előtti bevezetésére, és a hisztérikusan szajkózott 3 %-os hiány eléréséhez. A "veszünk egy autót" tehát túlzás, de a kérdés, hogy miként gondolják a demográfiai problémákat orvosolni a jövőben, egyelőre nyitva marad. Ha van is elképzelésük, talán sose tudjuk meg, mert nincs rá garancia, hogy 2014-től vagy 2018-tól is ők maradnak. Ebben a ciklusban nem hiszem, hogy a tűzoltás mellett reális 20-30-40 éves stratégiai döntéseket várni.

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák