- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Mini PC
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate0314
aktív tag
Tehát ha fel akarok raki egy retailos osx-et, akkor cd-re kiírom az iboot-ot, berakom majd kéri az osx lemezt, berakom neki, felrakja, és ha újraindult, és megy stb, akkor lehet a MultiBeast-el játszani? jól értelmezem?
[ Szerkesztve ]
-
nemerei
tag
Sziaszok
Valaki tudna küldeni asus p5ql pro hoz egy enthernet kext et?
Vagy valakinek müködik ezzel az alaplappal az osx ? Mert elvileg látja a hálókártyát, legalábbbis a rooteron ég a led, amig em volt fenn kext addig nem éget. Vagy lehet hogy nem tudom beállítani.Bőveben: Hálózati kártya: Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller
AttansicL1eEthernet et írja hozzá, de ezzel egy a háókártya de nincs net.
HELP?
üdv: nemerei
-
mate0314
aktív tag
Amikor az iBootot le akarom tölteni jön ez a kettő:
Format Tools.zip
iBoot-1.4.zip
Hogy írjam ki ezeket lemezre hogy működjön is? próbáltam már midnenhogy (kicsomagolva mind1 és úgy a cd-re) de nem lát rajta bootolható dolgot :S
-
gotz
tag
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6605 üzenetére
sry nem is azzal vam gondom, hanem a tony félével... ehhez nem találok semmi hasznosat, hogy hogyan tudom usb-ről életre kelteni :S vagy akár cd-ről...
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6611 üzenetére
akk ezek szerint mindenképp ki kell írni, jólvan
Légyszíves nézd meg ezt : bios beállításaim szerinted jók ezek így?
-
mate0314
aktív tag
Végigcsináltam a retail telepítést így annyi az egyetlenm bibi, hogy ha újraindul a gép, elindul a cameleon, elindgíja az osxet de a fehér háttér, előtte alma ott megáll berakom iboot cd-t arról vidáman indul, ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
FuckeR19
senior tag
Szevasztok
Az adatlapomon látható konfigomra próbálom a Snow Leo.-t(10.6.6) rávarázsolni de nem akar menni a dolog. Feltelepítés után nem akar indulni a rendszer. Still waiting for root device hibával megáll. Neten találtam 1-2 hasznos bios beállítás módosítást de azok sem segítenek.
Lenne valami ötletetek?
(80as IDE-s vinyóra próbálom rátenni, sata-s optikával)hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
cadmester
tag
Frissítettem a Movist-ot, friss kodekek, 10.6 build (i386). Lehet tesztelni:
http://dl.dropbox.com/u/844783/OSX/Movist/Movist.zip
Elvileg 10.6-nál alacsonyabb verzión nem megy. PPC támogatás emiatt szintén nincs.
CAD + FEA
-
cadmester
tag
válasz FuckeR19 #6623 üzenetére
Van jobb ötleted? Bagóért pofánvágnak egy sata hdd-vel bármelyik boltban, amivel ki tudnád próbálni, hogy igaz-e a feltételezés, vagy akár kölcsön is kérhetnél a haverjaidtól, de inkább hülyeségeket kérdezgetsz. Azonnal kiderülne, hogy igen vagy sem, hisz lehet, hogy az ICH10R a ludas, de mivel végtelen számú oka lehet, ezért (mivel a legtöbb embernek az a gondja az SL-el, hogy nem ismeri fel az IDE eszközeit, ezért rögtön erre gondoltam. Ha megengeded, nem vásárolok most egy ilyen alaplapot, kipróbálni a feltételezésem helyességét.
CAD + FEA
-
FuckeR19
senior tag
válasz cadmester #6624 üzenetére
Elnézésed kérem hogy kérdéseket mertem feltenni a fórumba, elvégre nem ezt a célt szolgálja. Ha irritál a kérdésem nem kötelező válaszolni, ha pedig veszed a fáradságot hogy válaszolj azt normális hangnemben is meg lehet tenni.
hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
cadmester
tag
Programfüggő Play/Pause scriptem: http://mactippek.wordpress.com/2011/05/08/programfuggo-lejatszasallj-applescript-segitsegevel/
CAD + FEA
-
Máté94
addikt
Sziasztok!
Szeretnék hamarosan összehozni a mostani gépemre egy Mac-et, tonymacx86 iBoot+MultiBeast leírása alapján. Úgy nézne ki, hogy az egyik merevlemezen lenne egy Win7, a másikon egy Mac. Utána olvastam, elvileg semmi gond nem lesz, lehet majd választani boot-nál a két op. rendszer között.
Igazából annyi lenne a kérésem, hogy amikor majd MultiBeast-et kellene futtatni, ott milyen kexteket kellene telepíteni? Easybeast + ethernet, audio, video kellene. Elvileg nem lesz gond semmivel, mindenre van kext, de ha csak ezeket telepítem és mást nem, akkor kell hozzányúlni majd, vagy sem? Tehát csak ezek telepítésével már teljesértékű lesz e a rendszer?
ASUS P5Q
Intel Q8200 2.33 GHz
2 GB RAM
Videokártya most döglött meg, garanciával jön az új valamilyen.
320 GB (majd Mac) + 1TB (majd Win7)Kicsit korai még, de előre fel akarok készülni.
[ Szerkesztve ]
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6642 üzenetére
igen, tony eljárással csináltam, ami cd-t kiírtam, az tökéletesen viszi! Chameleon-t felraktam 20 variációban és semmi...
Mondjuk nekem azis tökéletes megoldás lenne, ha tony iboot-ját, fel lehetne rakni egy pendrive-ra,
(mert belevarázsolok egy pár mb-os pendriveot egy beső usb-re és kész,)
felmegy még egy windows, aztán nem zavar a dolog hogy most honnan bootol...
(a többi iboot-ot amit próbáltam, azzal sem ment, csak a tony félével, ezért szeretném azt)
De természetesen minden megoldásra nyitott vagyok
Rakjak fel videót az indulásról?
[ Szerkesztve ]
-
mate0314
aktív tag
igen, de hogyan? meg, mint mondtam nekem ha pendrivera fel lehet rakni azis tökéletes!
OFF: (igaz, nem tudom mi lesz, mert nem akar bekapcsolni a gépem, vagyis benyomom, felpörög leáll, ezt eljátszom többször egyszercsak elindul, de a kettőnek szerintem semmi köze egymáshoz... meg ez nem is ide tartozik, de ebből azt akartam kihozni h lehet h másik alaplapom lesz.)
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Üdv.
a laptopomra szeretnék OSX-et varázsolni a meglévő gyári win7 mellé.
A gép részletes konfigja itt látható: [link]
Főbb paraméterek:
- Intel® Core™ i5-460M processzor
- ATI Mobility Radeon HD 5650 / Intel HD Graphic
- 4GB RAM
- SATA HDDEz alapján a leírás alapján csinálnám: [link]
korábban már próbáltam ideneb, iatkos és társai féle telepítőkkel, de nem sikerült.Biosban nekem nincs lehetőség a sata-t átállítani achi-re. Ez mekkora probléma? (legfrissebb bios van rajta, mégsincs ilyen lehetőség)
Valaki tud segíteni, hogy mit csináljak, hogy jó is legyen?
-
mate0314
aktív tag
mi akadályoz meg abban hogy nekiállj? csináld! ha problémába ütközöl akkor szólj énis ez alapján csináltam és jólműkxik!
Ahci ha nincs akkor nincs, leírásban ottvan, ha lehet, de ha nem akk nem.-> nem probléma
az ati vga necces lehet, de az új iboot már támogatja, lapkakészlet intel, -> proci is. let's go!
[ Szerkesztve ]
-
mate0314
aktív tag
Nekem úgy sikerült hogy leszedtem egy .dmg-set, azt pedig UltraISO-val kiírtam. Sajnos már nincs meg hogy honnan szedtem le, de azt tudom hogy 10.6-os volt (nem 10.6.3)
Énis próbáltam de ilyen kacatokat el kell felejteni, cadmester felnyitotta a szemem hogy retail a megoldás!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Politika
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Xbox Series X|S
- Láncfűrész topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs