- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooney8
aktív tag
király most már el se indul a gép, ezért nem akartam én a bios-t piszkálni
először win7en ráraktam a 0406 bios-t... oké azt írja siker, újraindítom a gépet, belépek bios-ba, látom végre ki lehet választani az ahci-t, mondom ezaz siker
aztán be iboot, de ahol ellenőrzi a gép az összetevőket lefagy az egész. oké vissza ide-re mindent, szépen tovább is megy, aztán kiír egy ilyen hibát a gép: "checking NVRAM. Not enough space in Runtime area. SMBIOS data will not be available. Press F1 to resume."
nyomogatom f1-et, semmi... mondom oké, az ez flash cuccossal felrakom a legújabb bios-t. meg is csinálom, de a végén valami hibaüzenetett írt ki, de felrakta magát az új bios-t... indítom, megin ugyan az a szöveg és már ahci mód sincs felraktam újra az új bios-t, most kiírta hogy sikeresen frissítettem, de még mindig ezt írja. olvasgattam neten, írtak pár dolgot, de eddig semmi...az asus saját cuccát, a crashfree-t se tudom futtatni, mert ugye maga a bios bejön, és az csak akkor működne, ha semmilyen bios nem (vagy hibásan) lenne rajta. (meg elvileg sata meghajtó kell hozzá, de az olvasóm az ide)
[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
válasz rooney8 #7803 üzenetére
fejlemény: na végre elindul a masina bár nem tudom, mi baja, mert még mindig kiírja a szöveget, de ha nyomok egy f1-et, akkor tovább lép.
szval. megint elkezdtem frissíteni a legújabb bios-ra de mikor már majdnem kész volt nyomtam egy reset-et (hogy "aktiváljam" a chrasfree-t), kiírta h nem talált működő bios-t, betettem a laphoz kapott cd-t és rárakta az eredeti bios-t. még most is kiírja a "Not enough space in Runtime area. SMBIOS data will not be available. Press F1 to resume." szövewget, de mint írtam f1-re továbbmegy... hál isten működik, már azt hittem hogy kuka lesz
már csak arra kéne rájönnöm, hogyan tüntethetném el azt a szöveget (mert nagyon nem tetszik, hogy nem tetszik vmi a gépnek ) -
ko9
addikt
Szvsz herélt szar lemezről akarod felrakni, Retail telepitő NINCS 10.8.0-s kernellel és EvOReboot-tal... Amúgy meg ACPI okozza nálad a KP-t...
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Valaki próbált már SSD-re Macet rakni nem is rég... Nem jut eszembe ki volt, még az alignálás is volt téma... Keress vissza a topikban, biztos megleled.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Kommy
veterán
Letölötttem a GM Lion-t az lenne a kérdésem, hogy nehéz felrakni?
Arra rátaláltam, hogyan lehetne kiírni kirakni usb-re (én mondjuk egy külön partícióra szeretném) nincs ekkora pendrive-om.Le tudod írni te hogy csináltad?
Vagy van értelme próbálkoznom, gép adatai: Gigabyte GA-EP45-DS3 | Intel Q9300 Scythe Ninja 2 | 4x1 GB Geil Black Dragon 1066MHz | Gigabyte GTX 260 |Supertalent ssd + 500GB Western Digital HDD | Enermax Liberty ELT400AWT[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
Nem csak a hang és a net a probléma, hanem hogy IDE-s a vinyó és az optika is. Nekem is ilyen alaplap duruzsol a második gépemben, Tiger tán menne rajta, SnowLeo tuti nem.
-
ko9
addikt
Most nézem Vmware-es vagy. Mi sem egyszerűbb, felrakod Vmware-re az OSX-et (iAntaresben ha jól emlékszem van hozzá kükön driver, de megnézem, addig ne keresd), és az alól rázúzod pendrivera a telepitőt. Kb 1óra alatt megvan a mű.
-
ko9
addikt
Én nemes egyszerűséggel szakitottam 2 10gigás particiót, egyikre felraktam a telepitőt (ez volt kicsit mókolós) majd a fennt lévő Chimera-val rábootoltam a telepitős particióra, és a másik 10gigásra felraktam. Pendrive se kellett.
Ha van fenn Maced akkor leirom mi merre.[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
Na akkor.
1.: Létrehozol 2 particiót. Egyik a telepitő (10GB elég neki), a másik ahova a Liont akarod rakni. Disk Utility megcsinálja, de csak óvatosan. Kiválasztod a vinyód - + jel, fenn 10GB
2.: Beszerzed a Lion GM-et. Saját forrás nem nyilatkozom
3.: Elvileg egy Install Mac OS X Lion.app lesz. Jobb klikk rá -- /Contents/SharedSupport, és mountolod a InstallESD.dmg-t. Ha nem találod, akkor keresned kell egy ShowAllFiles.app-ot, ami a rejtett fájlokat teszi láthatóvá. Google It.
4.: Nyiss egy Terminal-t:
open /Volumes/Mac\ OS\ X\ Install\ ESD/BaseSystem.dmg
5.: Vissza a Disk Utilitybe, a 10gigás particiónál fenn Restore -- Source-hoz a Mac OS X Base System-et behúzod balról, Destination-hoz a 10gigás particiót. Végül klikk a Restore gombra. Lesz egy párperc melója.
6.: Ha kész, akkor nyisd meg a visszaállitott particiót, menj a System/Installation-ba, és töröld a Packages aliast. Ha megvan csinálj egy Packages mappát.
7.: Vissza Terminal:
open /Volumes/Mac\ OS\ X\ Install\ ESD/Packages
Másold át az egész mappa tartalmát az előzőleg kreált Packages mappába.
8.: Ezt letöltöd, és telepited a telepitő-particióra.
9.: Restart - Telepit (nyelveknél a lista legalján van magyar! )
10.: Telepités után a /Extra mappád a SnowLeo alól ajánlott átmásolni! Sőt, ezt is lefuttatni, persze a configodnak megfelelő opciót kiválasztva.Ajánlott felrakni a legújabb Chimera-t a művelet előtt.
-
Kommy
veterán
Megcsináltam minden úgy ahogy írtad.
Amikor indlua gép ugye alapból bejöna chameleon, ott kiválszatottama telepítő partíciót, majd ránymota, és can't found match kernel hibaüzenetet kaptam.
Lehet rosszul csináltam valamit?Megvan a hiba nem futott le rendesen amit le kellett tölteni
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
Az másolja fel a mach_kernel-t is, ergo tényleg lehet ott hiba. Amúgy ird ha van valami, fejből irtam, előfordulhat
-
rooney8
aktív tag
hát sikeresen elbarmoltam véglegesen -.-
ráraktam a p5kr bios-át, most is ugyanaz a hibaüzenet,és most már f1-re se megy tovább, bootmenü nem jön be, ez flash tool-al nem tudok frissíteni, mert bármelyik rom-ot választom vagy azt írja, hogy régebbi, vagy azt hogy nem kompatibilis. valahogy le kéne törölni a bios-t és közben megszakítani, hogy legalább a crashfree visszarakja az eredetit. várom az ötleteket, hogy boot nélkül, magában a bios-ban hogy töröljem le magát a bios-t? vagy hogyan barmoljam szét, hogy megnyitni se lehessen?
ja és ráadásként azért tettem rá ezt a bios-t, mert ebben át lehet állítani ahci-ra, és természetesen ebben a verzióban persze, hogy magát a hdd-t se látja... fuu elegem van a mac-ből -
ko9
addikt
Pontosan, nekem is angolul van minden rendszer fenn
Amúgy rájöttem, hogy hülyeség átmásolni, mert a /Extra mappát a Bootloader használja, ergo ugyanazt tölti be SnowLeonak is mint Lionnak[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
Köszönök minden segítséget, csak úgy hasít, és úgy néz ki működik minden. Most már net is van éppen Lion alól írok.
De furcsa a görgetés , hogy fordítva megy.
És igen még a Time capsule-t is látja, így most már tudom, hoyg a Snow Leommal van valami baj, hogy nem látja a Time Capsule-t : hiba
Az is fura, hogy iPhone-t csatlakoztatva egyből bejönnek aképek, nem kell programot indítani, hogy le tudjam őket tölteni.
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
Azon én is meglepődtem, biztos át lehet valahol állitani, én nem kerestem Szerintem is ez egy bug lesz inkább, mint Feature
-
ko9
addikt
iPhoneom nincs, erről nem tudok nyilatkozni Viszont az látom, hogy sok új okos megoldás és hasznos feature van benne (fullképernyős Safari tetszik? ) Viszont vagy 5percig kerestem a Dashboardot mire meglett
-
Máté94
addikt
ko, már írni akartam, de Chimera nem látja a Win-es HDD-met. Amikor Bootkor felvillan nincsenek benne, mit lehet vele tenni?
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
Ugyanezzel a problémával jöttem ebbe a topikba (pontosabban a Linuxos particiomat nem látta)
Van egy módszer, amivel hozzálehet adni... Amúgy próbáld újra felrakni, hátha.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
rooney8
aktív tag
igen, bejön az ez-flash, próbáltam a p5k régebbi, újabbi, közepesen új bios-át, ezekre azt írta, hogy nem lehet felrakni, mert nem egyezik a bios id. aztán próbáltam a p5kr régebbi, újabb és a jelenleg rajta lévő biosát, de ezekre meg mind azt írta, hogy nem frissíthetem, mert régebbi verziójú mint ami jelenleg van... fogalmam sincs mi tévő legyek :s
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest