Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztianAMG
senior tag
válasz davidsone #13100 üzenetére
magas hang ficsőrt meg hagyd meg a vájt fülűeknek...
Félig-meddig az volnék.
Végül visszamondtam, mert mint utóbb kiderült, nincs is meg neki már mind az 5 hangszóró, csak a center és a hátsók. Zenét nem fogok rajta hallgatni, csak házimozizáshoz lesz. De azért bújni fogom még az aprót, hátha jön még valami jó ajánlat.
-
davidsone
addikt
válasz krisztianAMG #13101 üzenetére
Én is csak a frontokat meg a centert cseréltem de tény h. 5.0-val egységesebb lenne a hangkép, mondjuk ezen a szinten mit sem számít...
Ha találsz jóféle megérős dobozokat mindenképp javulni fog a hangzás...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
ontheground
tag
Sziasztok. Ha esetleg érdekel valakit, van az ontopik zajkeltőbe való toroid trafóm, bontva. Egyik ismerősöm hozott egy mélyet külföldről, minden más nélkül, neki meg passzívnak kellet kocsiba. Az erősítőrészt csak azért nem mentettem meg belőle, mert nem volt megfelelő anyagom egy rendes hátlapnak.
-
Hooper
őstag
Sziasztok,
Van esetleg itt aki cserélt z5500at asztali 2.0 monitor hangfalra? vagy tudtok olyanról amire érdemes váltani?
z5500am van és a hátsó 3 front be sincs kötve, főleg csak zenét hallgatok, ezért merült fel a sztereo aktiv hangfal ötlete. Főleg elektronikus zene megy, de beszalad néha minden más is.
Köszi -
ericdrawen74
senior tag
válasz Hooper #13104 üzenetére
foobar2000. Ott beállíthatod, hogy mind szóljon
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
davidsone
addikt
válasz ericdrawen74 #13107 üzenetére
6ch direct-ben is szól az öszzes, nem kell ehhez külön szoftver...
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Hooper
őstag
jajaja de csak 3 satelit van bekötve. a hátsókat nem tudtam elhelyezni, meg tartalmat se hallgatok rajta olyat ami indokolná.
-
WhiteWalker
nagyúr
Milyen csavarokkal lehet rögziteni falra a szatelit (5db) sugárzókat?
-
teko99
tag
válasz WhiteWalker #13110 üzenetére
szerintem egyszerű facsavar megteszi.
A feje akkora méretű legyen hogy ne essen át a hangszóró talpán a lyukon és ennyi.
Na meg ne menjen át a szomszéd szobába azért ne legyen hosszúBAZINGA!
-
Ursache
senior tag
válasz WhiteWalker #13112 üzenetére
Nekem van 2db-om ha erdekel. Fekete es full forgathato.
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
FireShadow
senior tag
válasz harcikoca #13086 üzenetére
Én rendszeresen kapom azt az üzetnetet de szerintem köze nincs túlmelegedéshez, mert akkor csinálja ha kicsit megmozditom a vaskos kábelt ami összeköti a mélynyomóval. Szétszedtem hátha valami forrasztás elengedett de ránézésre teljesen jó. Bár már odáig fajult hogy a kijelzön random karakterek jelentek meg.. Kéne egy új pod Minden baja van már..
A kijelző világítás alig él.
Ha fülhallgatót dugok bele a mélynyomó ugyanúgy szól tovább, csak a szateliteket kacsolja le (wtf).
Kábelmozgatásra elmegy a hang és csak a mélynyomó szól.
Ha optikain nem kap jelet (gép off vagy mute) akkor alapzaj hallatszik.Ilyen problémákat valami hozzáértő tud javitani? Vagy szerezzek valahonnan újat? Ezer éves már de egyelőre nem cserélném le a rendszert. Ennél komolyabb összeállításhoz már kb szoba csere kell (különálló nagy hangfalak, erősítő, anyámkinnya, azokhoz hely is kell nem csak pénz).
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
senior tag
Sziasztok!
A napokban sikerült beszereznem egy z5500-at,már csak a "nosztalgiázás" végett is. Szerencsére nagyon szép állapotú,szinte karcmentes mindene.
Van egy z906-om is,így összevetve a kettőt,a z5500 mélyei nagyon szépek,nem rezeg és küzd annyira nagyobb hangerőn mint a z906 subja,és még mélyebbre is le tud menni mint a z906,viszont a magasak és a középhangok lényegesen tisztábbak a z906-on.
A z5500 szett PID010-es,pukkanások sajnos hallhatók ha az effektek között váltogatok,de ez anno 10éve levő szettemnél is így volt sajnos. Ez egy 7éves szettnél mennyire számít? Mire lehet számítani szerintetek meghibásodás tekintetében?
Ami még fura,hogy nem lehet igazából kikapcsolni,mert a Pod-on a kikapcsolásgomb helyett egy fejhallgató gomb van. Ez úgy hallottam egy újítás,nekem annyira ez nem jött be benne... -
teko99
tag
válasz Howkeddlee #13115 üzenetére
Hát az enyémnél nincs semmi hang amikor váltogatok közöttük.
Hmm ezt jó tudni hogy nem lehet kikapcsolni az újakat,az enyém mind2 kikapcs gombos,de haver épp most akar majd venni egyet,mondom majd neki hogy akkor olyat nézzen amin nem a fejhallgató ikon van.BAZINGA!
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Howkeddlee #13115 üzenetére
A cimborámnak anno ezt gariba cserélték.
Kapott egy full újat , a masikat vissza kellett küldenie.Nálam szerencsére nem hallható és szintén van ki/be kapcsoló.
-
senior tag
válasz teko99 #13116 üzenetére
A pár napos használat után már észrevettem,hogy ezek a "pukkanásos" hangok teljesen random mód vannak,néha csinálja,néha nem. Fogalmam sincs hogy ez mitől függ,de ez legyen a legnagyobb gondom a szettel. A kijelző tökéletes éles és nem halványul,a hangja pedig ezt az apróságot leszámítva még mindig lenyűgöző.
A fejhallgató gomb csere egy elég hülyeség sztem,mert azzal csak a kijelző fényét lehet kikapcsolni,magát a kijelzőt nem, és a szettet sem lehet kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
Gomi_Wilde
csendes tag
Sziasztok! Ha esetleg valaki keres egy jó állapotú szettet, én megválnék tőle. A háttérvilágítása nem működik, minden más hibátlan.
-
RazorF4
újonc
Helo
Ma vettem közeli ismeretségből egy ilyet 6 éve vette.(pid030) És az lenne a kérdésem hogy a subot lehet vagy kell valahogy takarítani? A satokat megtorolgettem. Amugy nagyon jo allapotu keveset volt hasznalva, viszont ma veletlen full hangra tekerve rainditottam egy zenet ez tehet benne kart? -
RazorF4
újonc
válasz davidsone #13123 üzenetére
Az a helyzet hogy közeli ismerőstől vettem aki mondta hogy recseg a center. Ezzel nem is volt bajom mert ugy is stereo x2.on hallgatok zenét így hát nem vágok eret. Kipróbáltuk ott fullra tekerve a hangot centert meg utána én is itthon (prologic musicba) és ma kezdett el nekem is recsegni kicsit csak a center. Ezt hogy tudom orvosolni ha akarom? vagy mitől van? Laptoprol megy jackről. Holnap beszerzek egy optikait kábelt és ráteszem apple tv-re. Fog dobni rajta?
-
RazorF4
újonc
helo. Ha valakinek vannak eladó satelitjei irjon legyen kedves
-
Kleroo
veterán
Ahoy!
Gáz van.Egyik nap nem indult a kis cucc.
Biztosítéka tippeltem, el is volt pukkanva. kicseréltem egy elvileg jóra, de úgyanúgy meg se mukkan:
Control egység nem világít, próbáltam más tápkábellel, más konnektorból. SZétszedtem a ládát, nem láttam semmi problémát.
Mi lehet még? :Sezt a biztosítékot vettem, lassú, minden stimmel elvileg, de más hibát nem látok... plz help
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, lassan de biztosan össze áll a rendszerem. Adott egy imádott szeretett z5500as ill egy Popcornhour A410 ami DAC 24 bites kimenettel rendelkezik. Szeretnék a közeljövöben valami JBL 5.1 hozzá kötni, mély maradna egyedül a sateliteket cserélném valami hasonlóra:
Kérdésem az lenne, van e valakinek tapasztalata az alábbi mod-dal? Képes e normálisan meghajtani a satelit kimenet egy ekkora ládát? Ill hány ohm-os kimenete van?[ Szerkesztve ]
-
davidsone
addikt
Ilyen dobozokhoz már egy "rendes" erős dukál. Én is így voltam ezzel aztán eladtam a Z-ét és lassan összeraktam a jelenlegi szettet igaz rá kellett fizetni de megérte ég és a föld a különbség! Főleg filmeknél meg játéknál jön ki...
...de akkor rendesen...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Ursache
senior tag
válasz davidsone #13130 üzenetére
+1. En sokaig istenitettem a Z-5500-at, mert tenyleg egy remek szett, de egy erositos nagyobb nevu hangfalak ellen nem tud labdaba rugni. Par hete vettem egy Z-5500-t, hogy majd jo lesz csak ugy muzsikalni, de hat nem hittem el, hogy ilyen a hangja. Egymas mellett volt a hazimozim es a Z, kapcsolgattam film alatt oket, nagyon durva... igaz, arkategoriaban egy nagysagrenddel feljebb van a HM-em. De meglepodtem.
-
Sakab
senior tag
Tudom a következő az ez lenne, viszont most első körben csak a szateliteket cserélném. Majd egy félév múlva kb pedig jönne egy mély meg egy HarmonKardon ha eladom a Z-t + kipótolnám. Kérdés, hogy addig tudom e használni, azt se tudom, hogy a gyári satelitek hány ohm osak. Nem akarok házat bontani csak pár filmet megnézni meg zene normális hang erőn.
-
ricshard444
veterán
Én megúsztam annyival, hogy panelba költöztem és sehogy nem tudom kihasználni még ezt sem. Zenére pocsék, de arra van egy sima sztereó fülesem. Játékra meg ott a Tiamat 7.1-m, de azért nem hasonlítható a hangfalas minőséghez az biztos.
Mikor legutóbb voltak horrort nézni nálam, akkor a mély igen szépen ütött a szomszédban is. Viszont a sok év alatt tapasztaltam, hogy ezek a szatelitek komolyabb mozizáshoz nagyon gyengék minden téren. Azért még mindig nem bánom, hogy anno megvettem, remélem még sokáig fog ugyanígy futni.
Az a legnagyobb gond, ha egyszer meghallasz egy igazi házimozit. Ott jössz rá, hogy egy sima kis vackod van és elkezd terjedni ez az érzés.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Ursache
senior tag
válasz ricshard444 #13135 üzenetére
Emlekszem meg korabbi commentjeidre, te is bele voltal a Z-be, de ugy latszik te is raeszmeltel amire en, nagyon jo szett, tenyleg, en imadtam, a melye tenyleg ut, de abbol is jobban szeretem a zart velot. Ha valaki ennyiert ilyet szettet keres, ajanlom neki!
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Audigy 2 zs hangkártyám van,Logitech z5500 hangfallal.
Olyan gondom van, hogy a hátsó két hangfal nem szól bizonyos esetekben (hangfal direct 6ch beállítás esetén).
Tehát, ha filmet nézek (potplayer) akkor nincs gond.
Játékoknál viszont nem szól a hátsó két hangfal, viszont a középső hangfal szól.
Korábban nem volt ilyen gondom, az az érdekes. Kb 2 játék van feltelepítve évek óta (cod4, farcry3)
tehát azt se lehet mondani, hogy biztos egy új játék, ami nem támogatott.
Ahol csak tudom 5.1 van beállítva, tehát nem tudom, mi lehet a probléma.
Remélem valaki tud valami jó tippet adni!
Köszönöm!XP
-
SanyaGTI
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Z-5500-as gyári szett. Az a tapasztalat,hogy a centeren egész jók a közép és magas hangok a szatelitekkel szemben, nagyon durva a különbség. Felcseréltem egy szatelitet és a centert és akkor is a ugyan ez volt a jelenség így kizártam,hogy valamelyik hangszóróval lenne baj. Másnak is van ilyen tapasztalata vagy ez valami hiba lenne? Köszönöm!
-
kazan23
aktív tag
válasz Salvador20 #5718 üzenetére
Sziasztok,
Lehet módosítani a hangerő alapbeállításokon (sub/center/surround +/-), hogy teljes áramtalanítás után is a megszokottal induljon? Vagy itt, vagy külföldiül olvastam valahol, vagy tévedek...
Köszönöm! -
Zé777
tag
Sziasztok! (remélem jár még erre valaki)
Tegnap hirtelen elnémult a rendszer és erős égett szagot árasztott magából. Gondoltam megnézem a biztosítékot hátha annyi baja van. Az szép kormos is volt belülről. Vettem ma másikat, beleraktam, egyből elfüstölt az is. Valaki járt már így? Miért csinálhatja ezt?
Köszi!
-
FireShadow
senior tag
Lehet zárlatos valami? Probald ki hogy mindent kihuzol a mélynyomóból (control podot is), és csak ugy simán rákapcsolod egy uj biztositékkal a fekete fökapcsolot. Akkor is elfüstöl? Ha nem, akkor a control podban vagy a kábelében lehet a baki. Én nekem csak annak szétszedésében van némi tapasztalatom, elég nehéz összerakni hogy a kábel elférjen a burkolat alatt, de nekem kontakthibás volt az egész mindenség. Remélhetőleg valami nagyon olcsó és nagyon kiadós biztositék(ok)at vettél
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok! [Ez] lehet ne az utódja szerintetek a jó öreg Z 5500-nak?
"Fej vagy gyomor"
-
Gery555
csendes tag
Üdv.
Lehet ,hogy félig off de olyan problémám van ,hogy egy logi z-680as szettem van és egy z-5500as POD-om és ezt a kettőt szeretném valahogyan összehozni.A csatlakozójuk elvileg ugyanaz de minden oldalon azt írják ,hogy nem p&p.Valakinek esetleg valami ötlet\tapasztalat?Esetleg valakinek eladó z-680 POD?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest