- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ursache
senior tag
válasz feketeibiza #12250 üzenetére
Utolso reszmondatod nagyon fedi a valosagot
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
kaboska
aktív tag
válasz feketeibiza #12250 üzenetére
Sok ennyi éves rendszert már rég bedaráltak
Úgy hogy nem vettél szart
Kívánom hogy még ennyit kibírjon"Fej vagy gyomor"
-
Ursache
senior tag
válasz feketeibiza #12252 üzenetére
De komolyan mondom, követem ezt a totyikot is, mit sem sejtve beírsz ide, hátha majd az okosok, erre kapod a savat Ez megérintett engem. Hát perpill a piacteren is fellelhető a paripa, de senki nem akarja megnyergelni, bajom nincs vele, csak az igényeim változtak. Köszönöm jól vagyok, megvagyok
Amúgy ha teheted, akkor tényleg keress egy frissebb szériásat minimum R9XX. Nekem itthon 2db van (hogy nyugodtan aludjak), van egy élesítve az R104-es, a másik pedig dobozban van, talán R944-es. Egyikkel sincs semmi bajom. R104 már közel 1,5 éve megvan (vagy 2,5?), és megérte rájuk beruházni. Ha látsz egy "friss" szériásat eladót, akkor csapj le rá, mert egyre ritkábban keringenek ez a jószágok. A Z906 meg élőben nevetséget, odatekerve még nem hallottam (eMeM-ben láttam), de írták itt, hogy nem egy kategória.
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
feketeibiza
tag
válasz Ursache #12254 üzenetére
Hát aki tényleg ért hozzá az rávágja mi van Figyelek majd én is ide hátha lessz valami használható ötlet
2 Z vel még jó hogy nyugodtan alszól Én most váltottam úgymond csalódás mentesen egy "kompakt" cuccra!
Z906 van ismerősömek,szerintem azzal sincs baj,de szerintem a mély dinamikálya nem jön át annyira mint a z5500 nél..
Ha már irok elvárom hogy visszairj! Köszönöm!
-
kisninja
őstag
válasz feketeibiza #12255 üzenetére
Nem vettél szart az a búgás azért van mert az erősítő része megy folyamatosan csak némítva van. Mint sok erősítőnek van némi alapzaja. Ezt okozhatja a táp puffer kondijának elöregedése. Szerintem mindenkinek búg sustorog kicsit, csak oda kéne tenni a füleket és hallanák.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
tajcsi
őstag
Szerencse, hogy éjjel amikor hazajöttem nem küldtem el a posztot aminek itt nekikezdtem...mert tuti kidobtak volna innen
Hát gyerekek, anno volt egy jó ATP 3 szettem, meg egy két altec cuccom...a logi bizony csak tanulni tudna tőlük...igaz nem olyan hangosak de az a hang, ami az altec hangfalakon kijön...mindig elvarázsol...MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
kisninja
őstag
-
Ramachandra
csendes tag
válasz feketeibiza #12261 üzenetére
Új kondenzátorokkal a rendszernek még mindig marad zaja és kb. 10-20% ami az erősítőből jön, igaz az eredetiektől jobbakat használok de lehet erre nem sok hatással van. A maradék a toroid trafóból jön, ami közel van a mélynyomóhoz ezért nehéz megállapítani mi a pontos forrás. Beállításokon is függ, ha nem szól épp semmi erősítők sok része 2/3 hangerő körül már feltűnően zajosabb.
Lenne értelme egy teljes újrakondenzátorozásnak, mert ahol egynek baja van ott lehet a többinek is hamarosan egy 10 éves rendszerben. Egy nap csak azt veszed észre elszáll egy TDA erősítő, vagy a feszültségszabályozó és viszi magával a cimboráit is. A két 18V-os feszültségszabályozó talán a legrosszabb mert 11 műveleti erősítőt látnak el, ebből 6 a pod-ban van.हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे
-
bzoley
veterán
Most, hogy olvasgatom itt a szerviz szakkört, rászántam magam, hogy újra megpiszkálom az erősítőt.
2007-es, R740-es, szóval a világítás már egy hónap után elfáradt benne. Sokáig úgy használtam, aztán elszállt benne egy egyenirányító, akkor barkácsoltam bele két ledet. Valamennyire világított, de két méterről már olvashatatlan volt. Első lépésben sikeresen leamortizáltam, az lcd-hez vezető szalagkábelt, így azt is forraszthattam újra. Ledszalagból műtöttem ki két-két ledet, hozzávágtam hasraütésből egy 200Ohm-os ellenállást, és most egész jól világít. Kérdés, meddig bírják a kínai ledek.
Amúgy az egyenirányító elszállása óta néha búg, mint a fene, szerencsére csak analógon, a fény még nem zárlatos. Szóval szerencsére még bőven használható a szerkezet. -
feketeibiza
tag
válasz Ramachandra #12262 üzenetére
Hát ennek tényleg minimális a búgása,szinte észre sem veszed
Kondikra ránézek hátha már cserélve voltak vagy látszik rajta az elhasználat nyoma..Ha már irok elvárom hogy visszairj! Köszönöm!
-
kisninja
őstag
válasz feketeibiza #12264 üzenetére
Akkor szerintem annak nincs semmi baja.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Ramachandra
csendes tag
válasz bzoley #12263 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb kicserélni a diódahidat? Nem sokba telik és a feszültségszabályozóknak se kellene böjtölniük. Volt ilyen panelem és megvolt a +8V de csak terhelés nélkül, utána leeset a feszültség töredékére. Konkrétan 1 dióda szált el és elég volt hogy ne működjön ezért csodálkozom a tiéd mégis. Ha netán a másik különálló diódahíddal lenne gond azt rendesen gyerekjáték cserélni, ha kell van nekem néhány eredeti.
हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे
-
Ramachandra
csendes tag
válasz feketeibiza #12264 üzenetére
Általában be vannak rögzítve valami ragaccsal és nem ritkán a kék filmbevonat megszakad rajtuk, aztán elkezdődik a baj. Egy elég új panelen már a 4700uF-os is kapott rendes ragasztást amit a korábbiakon nem láttam. Csak ragasztópisztojjal szokták rögzíteni hébe-hóba és gyakran a bajok forrása.
-
Papa18
tag
Üdv.
A bordát a pod melegedő cuccaira hogy a legjobb rögzíteni?
Öntapadós cuccal, vagy paszta + kis pillanatragasztó a szélekre? -
Papa18
tag
válasz kisninja #12269 üzenetére
De nincs
Viszont bordám van itthon hosszúkás, mx2 meg pillanatragasztó is.
Csak nem tudom milyen magasságú borda fér be, vga hűtőbordamaradvány van itthon kb 1 centi magas.
Bár a legjobb az a ventis lenne amit linkelt egy kolléga kicsit hátrébb, mert így h borda van attól még beszorul a meleg. -
bzoley
veterán
válasz Ramachandra #12266 üzenetére
Lehet, hogy egyszerűbb lenne, de veled ellentétben én nem értek ahhoz, amit csinálok
Csoda, hogy anno az erősítőben megtaláltam a hibát, és úgy, ahogy helyre is tudtam pofozni.
Nem tudom, mi az a diódahíd. Egyik, másik led néha derengett kicsit mindig, mintha a forrasztással lett volna gond. Megmozgatva kicsit világosabban, néha egyáltalán nem. A szalagkábelen a 8v másra nem is kell, csak a világításra, így arra használtam fel, viszont van rendes vfény. -
pucz
senior tag
Üdv nektek!
Bocs a pofátlan, és nem ide való kérdésért. De valaki nem tud valaki egy eladó ilyen rendszert? Régóta érdekel, hogy mit szólhat egy ilyen. De úgy vettem észre nem nagyon akarnak megválni tőle.
Válaszotokat előre is köszönöm, és többet privátba, ha kérhetem. Az OFF, s a nem ide való téma miatt!
-
Henker2
addikt
Üdv!
Most ezt az irást néztem, a Z-5500 felturbózásáról. Szerintetek van értelme? Illetve mennyiből lehet ezt kihozni?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
ricshard444
veterán
válasz kaboska #12279 üzenetére
Hát, háttérvilágítás bajos, akkor meg nem lehet újabb darab.
Úgy tudom "széria" specifikus volt ez a világítás gond is, de már lehet rosszul emlékszem.
Durvának durva, de ha nincs máshol a neten... Feltehetően van már vagy 6-7 éves, és 75k...vicc.
Biztos látta, hogy "újon" 100k+ és berakta occsóér.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Henker2
addikt
válasz ricshard444 #12280 üzenetére
Nekem is gondom volt vele. Kb vagy 1,5 -2 évet világitás nélkül ment. Most a héten egyik ismerősömmel megcsináltuk új ledekkel.
-
Papa18
tag
válasz Henker2 #12277 üzenetére
Gyártották azt még 2011-ben is.
Nekem 2011 36. heti van.
70-ért vettem bontatlanul.
Úgy tudom a 2008-as széria volt az utolsó kiégős, nekem is volt olyanom, el is ment a világítás.
Szerintem ez már van vagy 5 éves, én 40-nél többet nem adnék érte még bontatlan állapotban sem.
Nehogy már egy 2008-as kiégős használtat többért vegyen valaki mint egy 2011-es bontatlant.
2010-es előttit nem is nagyon szabad venni, ha bontatlan, max 70 az újabbakért, 2010-es bontatlanért max 50-60. Használtat ellenőrizni, elmenni, megszaglászni[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
válasz ricshard444 #12284 üzenetére
Sajnos smd ledek hiányában ilyen nagyobbacskák kerültek bele, de szerintem is jó lett!
-
feketeibiza
tag
válasz Ramachandra #12267 üzenetére
Na nemsokára szétborítom,hátha látszik valami külsérelmi nyom,meg persze hogy mien kondik is dolgoznak benne..
Köszi az infót,mostmár vannak gondolataimHa ráveszem magam egy kis "tuningra" akkor képeket is hozok hogy mi ujság
Háttérvilágítás nálam hófehér,azt lehet tudni hogy változgattak e rajta évenként vagy ez már akkor egy cserélt dolog? láttam zöldet,kéket mindenfélét,de fehéret nem..
[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
válasz Papa18 #12288 üzenetére
Mondjuk magát a gombot nem használom, egy Logitech távirányító kapcsolja ki, és be a gépet, tévét, erősítőt, azt meg nem tudom hogy működnek az újabb z5500-ak, távirányítóval ki lehet-e kapcsolni, de a szabályozásnak nem látom sok értelmét. Vajon hányan battyognak állandóan oda a ládához kikapcsolgatni? Az erősítőn kívül minden más fogyaszt, ami be van dugva, de ki van kapcsolva. Bár pontosan kéne ismerni az előírásokat.
-
feketeibiza
tag
válasz Ramachandra #12267 üzenetére
Hát ebben a kondik cserélve voltak,méghozzá profi módon (Denon) kondikra,komoly alátámasztással!
A hibám (búgás) meg orvosolva lett egy 230V tápkábel cserével mostmár újra hangtalan a kicsike,én meg bóódog vagyok így most a 9 éves kakimmal ha csak a felét teljesíti nálam,akkor már boldog leszek
Valaki esetleg tudja hogy a kijelzőm (fóhehér) de én szerintem ez is gyárilag kék volt? mert ilyet nem látok sehol neten..
-
Ramachandra
csendes tag
válasz feketeibiza #12291 üzenetére
Ezek szerin neked egy módosított rendszered van, azért kíváncsi lennék rá hogyan oldották meg a rögzítését. Habár már én is feljöttem egy jobb megoldással mint kezdetben. Ha szerencséd van a tulajdonosa kicserélte a maradék alkatrészt is.
-
feketeibiza
tag
válasz Ramachandra #12293 üzenetére
Holnap elutazom,de jövőre tuti feldobok pár képet róla neked he gondolod!
-
kaboska
aktív tag
Na közbe válaszolt az eladó PID : R808 Tehát 2008-as
[ITT] a kép is hozzá"Fej vagy gyomor"
-
Papa18
tag
A 010-esért max 50-et adnék, a 7xx-esért max 40, az 5xx-esért meg max 30.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest