- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
feketeibiza
tag
Meg azért kicsit szerintem félő,hogy az amúgy is ingatag Logi erölködője tutira lefedi az 5x nagyobb teljesítményre képes sat hangszórókat?
mert még a gyáriakat se veri sz@rrá..
Amugy meg X2 ben egész szép,és erős hangokat lehet kicsavarni a gyáriakból egy jó hangkártyával ha rátoljuk a sorrunndra egy kis erőtDe persze engem is mint írtam érdekelne a dolog hogy mi fán terem az alma..
Ha már irok elvárom hogy visszairj! Köszönöm!
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Hol tudnék új Z5500-t venni? Nem árulják már Magyarországon?Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
poli27
veterán
válasz lordjancso #12554 üzenetére
már sehol se árulják sztem!
-
aktív tag
válasz bzoley #12548 üzenetére
van olyan is, hogy üzleti titok! pláne ha fél évig kereste.
amúgy nem hiszem, hogy a jbl scs178-nál találhat akárki jobbat. az eredeti kis műanyag valamikbe hiába rak akárki akármit, nem fog igazán jól szólni.
ramachandra csinált nekem egy podot. ez a mod sajnos legalább annyit jelent hangzásban, mint az összes többi együtt véve. pedig nagyon hiányzik a pod néha, de ezt a hangot már nem adom!
(#12553) feketeibiza: biztos lehetsz benne, hogy ki lehetne nyiratni vele még az 50w-os hangszórókat is. a jbl-eket is félteni kell tőle!
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion...
-
bzoley
veterán
válasz Narasim #12556 üzenetére
Egy hangszóró ne legyen már üzleti titok! Vagy ha mégis, akkor tartsa meg magának, ne jöjjön ide vele dicsekedni. Ebben a formában - főleg egy fórumon - ez tisztességtelen, ízléstelen. Az rendben, hogy segít másnak a beszerzésben, átépítésben, de az, hogy jó pénzért elárulom a titkot, azt nem üzletnek hívják.
-
Henker2
addikt
A hangfalkábel vastagsága számit egyébként?
Mert ha a szatokat lecserélem nagyobb 100W-os-okra akkor is maradhat a gyári 5500-hoz kapott? Vagy nem árt vastagabb minőségibbekre cserélni?Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Henker2
addikt
válasz ricshard444 #12561 üzenetére
Rendben! És mégis hogy kell elképzelni, a "vékony" és "vastag" hangfalkábel szerepét? Vagyis miben van köztük a legnagyobb különbség?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
törölt tag
Sziasztok
Logitech z5500 xonar d2x javasoljátok vagy elég egy D1 kártya is? Azért kérdezem mert nem tudom hogy a rendszerem kihasználná-e a d2x-et? -
kisninja
őstag
W helyett főleg az érzékenységet nézzétek.
Azért nem hiszem, hogy 12w-os lenne a gyári benne, eléggé sok leégés lett volna.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
feketeibiza
tag
válasz Henker2 #12562 üzenetére
A Z5500 erösítöje a satokra nem ad szinte még közép tartomány aljából is keveset a hangszórókra,hiába raksz másmien hangszórót bele attól még semmivel sem fog lejjebb menni a hangszínt.. Ezzel csak azt akarom mondani,hogy a kábel vastagság nem fog dobni semmit,hisz a mélyebb tartományoknál van szükség vastagabb kábelre..
Ha már irok elvárom hogy visszairj! Köszönöm!
-
tajcsi
őstag
válasz tajcsi #12567 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő...egyébként...mennyire komolyabb a jbl scs178 rendszer? Csak mert mondjuk elgondolkodtam, hogy ugye z5500 tuning meg esetleg hangkártyatuning felér e a jbl scs178 rendszerrel.../ahhoz kell külön erősítő?/ a z5500 podja nélkül nem tudnék élni...
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
aktív tag
válasz tajcsi #12568 üzenetére
tuning nélkül is jobb a hangja a jbl-ekkel. tuningolva ég és föld a különbség a jbl javára.
pod nélkül én sem akartam élni egész addig, míg meg nem hallgattam a rendszer hangját nélküle. pedig nekem a pod is szénné van tuningolva.
z5500 erősítője simán ki tudná nyírni a jbl-eket!
[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
válasz Narasim #12569 üzenetére
Uh, elértettük egymást. Szóval engem az érdekel, hogy a jbl rendszer önmagában jobb e mint a szénné tuningolt hangkártya+z5500+tuning pod.
Gondolom, egy ilyen komplett jbl rendszert nem kötnék össze semmilyen logi cuccal, függetlenül attól, hogy a z5500 mennyire jó. jbl-től már csak egy lépés és bose-m lesz
Azt számolom, hogy ha pl sikerülne megvenni a jbl rendszert, az mennyivel lenne jobb mint a tuning z5500 rendszer. Jah, a jbl-hez ugye nem kell erősítő?
-
aktív tag
válasz tajcsi #12570 üzenetére
de, jbl-hez külön erősítő kell. a mélye aktív, de azt eladtam.
ne gondold, hogy normális áron kapsz olyan erősítőt ami jobban, szebben szólaltatja meg a jbl-eket, mint a tuningolt, podmentesített z5500-maradék (nem is tudom, hogy érdemes-e még z5500-nak hívni)!!
próbáltam nad 325bee-vel (ez 90e ft volt) és egy pioneer 15 kilós házimozi erősítővel, ami annak idején majd 1 milla volt. a tulaja, ramachandra és én is egyértelműen a tuningolt z5500-ra szavaztunk.Peace is a lie, there is only passion...
-
feketeibiza
tag
válasz tajcsi #12570 üzenetére
jbl scs178 csak a mély aktív,ami közel sem tud annyit mint a Z5500 mélye.. szóval hogy hallgathasd házimozi erőlködőt is kell venned..
Én személy szerint Z5500 plusz egy onkyo erősítővel meghajtott pár frontot használok a logi frontok hangjának feltöltésére mivel a Z Podját simán viheted tovább egy Jack 3,5mm el tovább bármien erősítőre..Ha már irok elvárom hogy visszairj! Köszönöm!
-
tajcsi
őstag
válasz feketeibiza #12572 üzenetére
Bazzeg ezt most nem ertem...podbol megy meg erositobe drot, hogy a szatelitok hangosabbak legyenek?
-
aktív tag
válasz feketeibiza #12572 üzenetére
na ezt én sem tudom egyelőre elképzelni, hogy, hogy nézhet ki!
-
tajcsi
őstag
Inkabb talaljatok ki valamit a PODba, es akkor megtartom a rendszert
[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
válasz Darko_addict #12577 üzenetére
Ezt miből gondolod vagy hol mondtam én ilyet?
-
tajcsi
őstag
válasz Darko_addict #12579 üzenetére
Elég hangosak a szatok, csak nem elég jók...
-
Papa18
tag
Üdv.
Nálatok hogy van beállítva a rendszer?
Arra lennék kíváncsi, ha minden sat egyenlő távolságra van tőlem, hogy lőjem be.
Most a basszus 3 kocka, a center 6, és a hátsók is 6.
Hangkártya xfi extreme gamer, cmss3d pont középen, azaz 50%. -
Papa18
tag
válasz ricshard444 #12582 üzenetére
Értem.
Azért kockákban kérdeztem, mert 9 kocka van a kijelzőn, nem 10.
Nálam sarokba van a mély, és már 3 kockán is sok néha, feljebb nem szoktam venni, lejjebb meg minek.
5 kockán már csak a basszust hallom. -
ricshard444
veterán
válasz Papa18 #12583 üzenetére
Nagyon relatív a sok mély, attól függ mi a teszt és mid volt elötte + milyen hangkártyával hajtod.
Látom X-Fi-d van, azzal meg aztán nem csoda ha sok a mély, túlzottan sok és nem kiegyensúlyozott, hanem durván brummog, persze ez az én véleményem, nekem is volt egy XtremeMusic-m, ami hangzásban ugyanaz.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Papa18
tag
válasz ricshard444 #12584 üzenetére
Azért annyira nem sok, mert házibulinál fel szoktam tolni maxra, és nem torzít még ottse a mély.
Ha kevesebb lenne az se lenne jó, mert bulinál kevés szokott lenni a fél mély.
A fő hangerő bulinál 3/4-ed szokott lenni, mély max.
Tovább nem hajtom, mert nem akarom hogy elfüstöljön.
Anno az előző 5500-at hajtottam maxon is, persze boost nélkül, de már szaga volt a rendszernek fél perc után.
Szerencsére kiégett led miatt visszajött az egész ára annak.
Erre már jobban vigyázok, nem hajtom ki a belét.
Agyalok énis asus kártyán, de havernak volt, és játék/film/mozi mindig állítgatni kellett, nem volt jó egy beállítás, ezért váltott vissza xfi-re. Én a mélyben sem hallottam változást, annyit hogy gyengébb volt jóval.
Lehet szerzek majd egy kölcsön kártyát, te melyik xonart ajánlanád?
Ne legyen túl drága, de hajtsa meg rendesen az 5500-at, analógon.
Teljesítményben 5500-hoz legjobban passzoló kellene.[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz Papa18 #12585 üzenetére
DX ha PCI-E kéne, PCI-s pedig D1
Sokkal kiegyensúlyozottabb és szebb az összhatás, nem különül egymástól a szatelit és a mély, hanem egy szép egész lesz.
Ez most így komolytalannak tűnhet, mert látom meg vagy elégedve a X-Fi-vel, de a mély is sokkal feszesebb és izmosabb nagy hangerőn Xonar-ral.
Xonar alap driverével kevesebb a mély és nem olyan izmos, de a Uni driverrel kijön a kártya tudása, és sokkal jobban szól, ami vicces.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
törölt tag
válasz ricshard444 #12586 üzenetére
Xonar D1 is elég a z-5500-hoz? Vagy jobban megérné a rendszerhez egy xonar D2x esetlet D2?
Vélemény? -
törölt tag
válasz ricshard444 #12588 üzenetére
vagyis a D1?
-
tajcsi
őstag
válasz ricshard444 #12590 üzenetére
Valami olyat mondj neki, amit szenne lehet tuningolni!
-
Papa18
tag
válasz ricshard444 #12586 üzenetére
Értem, végülis mindegy hogy pci vagy pci-e, mert van hely.
A két kártya közül melyik a jobb?
Mert azt választanám.
DX pci-e már 10-ért van aprón.
Illetve kábelcserét érdemes eszközölni az 5500-nál?
Mert nekem a gyári kábelekkel megy.
Azt észrevettem xfi-nél hogy a basszus nem elég feszes, mert szól mint állat, de lehetne tisztább.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ricshard444 #12593 üzenetére
viszont a PCI-s verziónak nem kell külön táp! Vagy rosszul tudom?
-
Papa18
tag
válasz ricshard444 #12595 üzenetére
A táppal nem lesz gond, kivéve ha valami extra csatlakozó.
A plusz kábel érdekel a legkevésbé.[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz Darko_addict #12597 üzenetére
De kell, mert sír és hajlamos elmenni nélküle a hang, PCI x1-n nem megy olyan sok kakaó, gondolom nem hülyeségből van rajta.
Papa18: Az oké, de a kontakt felület csak x1
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Papa18
tag
válasz ricshard444 #12598 üzenetére
Bele lehet azt dugni x16-ba is nem?
Bár biztos ami biztos rádugom a kábelt is majd. -
Darko_addict
őstag
válasz ricshard444 #12598 üzenetére
Nem mondom, hogy nem hiszem el, de még képet is néztem, hogy magabiztosabban állíthassam, nem kell rá. Mutatnál egy olyan képet, ahol látszik, hová lehet csatlakoztatni a tápcsatit?
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest