Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • oPalRx7

    tag

    válasz TXT #11540 üzenetére

    hangkártyáktól kicsit függenek a beállítások de a '"no digital data" oka a következő:

    a digátális hangkimenetek minden sample-t külön küldenek ki a hangkártyának (z-5500 ez esetben hangkártyaként működik), és ha nem játszol le sample-t akkor nem érkezik meg a hang.

    a rendszer egyik hibája, hogy 0.2-0.3 sec kell neki, hogy inicializáljon a sample alapján, és utána már fogod hallani a hangot. viszont túl rövid hang nem fogja életre kelteni a rendszered.

    megoldás 1 - realtek hangchippel és optikai kimenettel:

    van egy virtuális optikai bemenet is a rendesen feltelepített realtek szoftverben, amit be kell kapcsolni "figyelésre" a win recording beállításaiban > ezzel azt éred el, hogy a sose érkező hangsapmle-t továbbítja a kimenetre, és folyamatosan bekapcsolva tartja azt. pl dolby digitalban ha alc890a vagy efféle felsőbb kat chip van a lapodra integrálva

    megoldás 2 - rendesebb hangkártyák virtuálisan forwardolják a beállított hangzásképet az spdif-re (spdif passtorough) és azok is folyamatosan inicializálva tartják a kimenetet.

    szerencsétlen eset: a VIA hangchipjeivel nem mentem eddig semmire, más hnagkártyát kellett magamnak vásárolnom (én egy asus Xonar D1-et választottam)

    kiegészítés: rendes hangfilter kell a filmek lejátszásához hogy stereo esetén is kaphass egy upscale dd5.1 hangot (pl ac3filter), de a DTS hangsávokat mindig passtorough-ra érdemes álítani :)

Új hozzászólás Aktív témák