- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ursache
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
ÁdiBá
veterán
Nekem kétszer döglött meg egy éven belül. Mind kétszer a vezérlő azt mondta jó napot.
Használtan tuti nem vásárolnék z5500öt.
Boltban már nem kapni szinte sehol, ahol garanciát is vállalnak rá. Így vagy rizikózol vele hogy hát ha bírja *évekig. Vagy választasz másik terméket.
Én nem akarok senkit lebeszélni a z5500 ről. De még a Logitech is beintett nekem, se javítani se cserélni nem fogja, mert nincs egy darab se a raktárban nála.
Ez van.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
poli27
veterán
1. A Logitechnek nincs szervize, ergo nem javít, ha ezt mondták neked ahol vetted átbaxtak....
2. A Logitechnél ha nincs abból a termékből már, akkor felajánlja az utódját, ha ezt nem fogadod el akkor visszafizetik a lóvét....
3. A Logitechnél korrektebb céget még nem láttam a garancia szempontjából ! -
oPalRx7
aktív tag
én még mindig szeretem a z-t használtan vettem, eddig annyi a bajom hogy időnként villog a kijelző. (jól szól, tehát lerendezem na és felkiáltással)
mivel optikán kötöm a géppel, a legtöbb 5.1 szett nálam kiesik a képből. az új verzió szimplán nem tetszik.
-
ricshard444
veterán
Végre az új hangkártyámmal (X-fi Xtrememusic) jólett a digitális kimenet is.Filmek,hogy hangzanak jobban? DTS-ben digitálison vagy analógon?
Hallok különbséget,de nemtudom eldönteni melyik jobb, akinek van tapasztalata etéren leírhatnáVannak dolgok...
-
Ursache
senior tag
válasz ricshard444 #11361 üzenetére
Digitálison. De a következő kommentek a dacról fognak szólni
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
válasz ricshard444 #11361 üzenetére
Bizony lehetne most tartani egy kissebb fejtágítást hogy melyiken jobb a DAC és miért stb, de a legfüllelhallhatóbb példa egyértelműen is csak az analóg összekötésnél működő basszus frekvencia vágása, szabályzása alatt jön ki igazán, erről digitális esetben le kell mondani, mivel akkor hatástalan !
Nekem majd összdönti a házat ha kicsit is piszkálgatom a subwoofer hangtartományát...
Egyébként is sokkal markánsabb és teltebb a szett hangzása ha az X-Fi diktálja az ütemet...
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Eltelt 3-4 hét mióta Z906 szettem van. Gondoltam megosztom veletek a véleményemet a Z5500 után. Hiszen másfél évig voltam boldog, boldogtalan Z5500 tulajdonos.
Boldog mert eszméletlen szépen szólt, és a méllyel is rendben volt minden.
Boldogtalan mert kétszer kellett garanciáztatnom és utoljára már nem kaptam vissza a szeretett termékemet.Elsőnek ami azonnal feltűnt a Z906 mélynyomója töredéke a Z5500-nek, és ezt nem csak a külalakban hanem teljesítményben is lehet hallani.
Digitális bemenetben használom azonnal feltűnik hogy ha kicsit feltekerem a hangerőt a akkor a mélyt kíméli a cucc, nem ad olyan erőteljes mély hangzást a hangfalszett mint amikor félhangerőn kísérve használod.
FullHangerőn egyáltalán nem lehet a mélyet használni, hiszen nem bírja. Teljesen beremeg torzít szenved.
A z5500 nél ilyet nem tapasztaltam. Inkább letépte a tetőtér tetejét de az dübörgött rendesen.
Persze ezt se mondanám halknak egy 30-40 köbméteres szobába bőven megállja a helyét. (még egy picit nagyobba is szerintem)
A Z5500 nél a tekerő mindig szorult, az valószínűleg gyári hiba. A Z906 teljesen finoman tekerhető a hangerő szabályzó, picit sem szorul. Hosszabb kábele van a vezérlőnek mint a Z5500 esetében. Z906 esetében kicsit soknak érzem a magast, a méllyel eléggé spóroltak.
Így az elhelyezés szempontjából legjobb ha egy sarkot választunk ki a szobában. Úgy tudjuk növelni a mély érzést a ládának.
Véleményem szerint a Z906 jobban sikerült volna ha a Z5500 méltó mély ládával ajándékozza meg a Logitech. Hangzásban nincs különbség.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz ricshard444 #11365 üzenetére
Jó ez egyenlőre. Nem olyan dium disum a mély mint a Z5500-ben.
De nincs okom panaszra. Számomra bőven elengedő.ÁdiBá
-
I. Richard
senior tag
Sziasztok,
Megadta magát a Z5500-am, nem világít a piros LED, nem kapcsol be. Biztosítékot ma cseréltem, de nem használt. Logitech nem szervizel, azt mondták, hogy keressek egy elektroműszerészt (LOL, kösz)... Valaki tud ajánlani olyan szakit, aki tud ezzel a szettel bármit alkotni? Amúgy menjen a picsbe Logitech, ami garis, azt futár cseréli, ami nem garis, az meg kuka?? Mellesleg most veszítenek el egy Logitech márkahű vásárlót...
Szóval ha bárki ismer olyan helyet, ahova érdemes leadni szervízbe, légyszi segítsen ki az infóval!
Köszi
-
ricshard444
veterán
válasz I. Richard #11367 üzenetére
A magyar support egy segg..., legalábbis velem mindig azvoltak, ezért megkerestem az amerikai supportot...1 hónapig tartott,de lett egy új kormányom, ennyi..., a magyar mindenbe csak beleköt
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Ursache
senior tag
-
I. Richard
senior tag
válasz ricshard444 #11368 üzenetére
A problémám az, hogy gari nincs, ilyen okoskodós gariztatás most kilőve. Tudom-tudom, hogy fogyasztói társadalom meg blablabla, de semmi kedvem 25kg veszélyes hulladékot gyártani egy olyan hiba miatt, amit lehet egy hozzáértő két perc alatt kinyomoz...
-
ricshard444
veterán
-
I. Richard
senior tag
válasz ricshard444 #11372 üzenetére
Köszi!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz I. Richard #11373 üzenetére
Szia I. Richard !
Brain75 -nél korrektebb emberrel még egész PH-s pályafutásom alatt nem találkoztam...
Biztan állíthatom hogy a lehető legmegfelelőbb emberhez lettél irányítva !
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sracok. Akinek szorul a Z soundtouch hangfeltekeroje, az jelentkezzen! En konnyen megoldottam ezt a zavaro problemat!
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
válasz ricshard444 #11376 üzenetére
Huh bator vagy ha csak ugy feszitgeted En mas megoldast alkalmaztam
-
ricshard444
veterán
Akkor írd le,úgyis pangás van
Vannak dolgok...
-
Ursache
senior tag
válasz ricshard444 #11378 üzenetére
Így van, írd, engem is érdekel
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Satyricon #11377 üzenetére
Csak nem Te is szétkaptad az ST-d és Neked is a kezedben maradt a pótmétere mint Nekem ?
Én gondoltam ha már odáig eljutottam, lévén hogy kb darabokra kaptam a kezelőszervet, azt láttam hogy valami trutyi kenőanyag van alatta, pusztán kicsit egyenletesebben eloszlattam és voálá...
Megjegyzendő tény persze hogy ez a gélállagú kenőanyag kiszáradhat az idő na és persze a melegedés végett, így ha szükséges ismét megkell "olajozni" !
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Srácok. Nem tudtam írni, mert melóztam, és gondoltam kényelmesebb itthon a gép előtt leírni a megoldást... Szóval... A lényeg az, hogy meg kell nézni, melyik ponton szorul a tekerő(lehet érezni, miközben tekergeted). Ha megvan, azon a ponton megfogod a mutatóujjaddal, és szépen elkezded lehúzni az ST-ről. Ha megvan, akkor ahol a mutató ujjad volt, azon a ponton elkezded/elkezditek farigcsálni éles késsel a tekerőnek azt a vékony kerek részét, ami az ST lyukába( ) megy. Látni fogjátok melyik rész megy oda. Pofon egyszerű mutatvány, kicsit sokat kell faragni, de cseppet sem veszélyes az ST, vagy a tekerő életére, egyszóval nem tudod elb*szni!!! Ha kell, képet is küldök, ha esetleg valakinek nem megy a dolog. Azért a tekerőt kell faragni, mert az ST lyuka, ahová a tekerő megy be, 1000x könnyebben sérül! Én pvc vágó szikével kapirgáltam meg a tekerőt, szerintem ez az egyik legjobb szerszám ehhez a művelethez. Ha kész van, vissza a tekerőt, de előtte abból a fehéres zsírból kenjünk a tekerőnek arra a pontjára, amit farigcsáltunk. Közben érdemes próbálgatni, hogy jobb lett-e. Ha nem, akkor nem jó helyen kapirgálsz/kapirgáltok.
(Am ezt a műveletet pár hónappal ez előtt képpel is illusztrálva bemutattam Nektek... )
Kissé el vagyok fáradva, úgyhogy bocs mindenkitől, ha szájbarágósan, vagy értelmetlenül írtam valamit.
-
soresi
csendes tag
Sziasztok
Ha valakit érdekel egy komplett erősítő egység (tehát ami a mély ládán belül van) az írjon,mert nekem van egy tökéletesen működő,szívesen kiszerelem a ládából,mert én a ládát külső erősítőről táplálom,tehát a gyári így fölösleges nekem.
Privátba írjon akinek esetleg kell,árban meg egyezünk. -
soresi
csendes tag
Ennyire meghalt ez a topik?
-
poli27
veterán
Biztos mindenkinek már z906 van
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Szerintetek melyik a jobb hangfalszett, a Creative Gigaworks S-750 7.1 avagy a Logitech Z-5500 Digital 5.1 ?
Csak mert cserélni tudnám a Logimat egy ilyenre...
Amúgy sztem azért van pangás mert most jó az idő nem melegszik úgy a szett és mindenki rohant filmezni kicst a nagy meleg útán ! xD
-
PrinceHerceg
őstag
válasz poli27 #11396 üzenetére
Sexy rajta a fényes fekete bass-reflex kiömlő nyílás + első díszléc, Unokaöcsém összeszerelt Z-623-án is az fogott meg elsőre a hangja után...
Amúgy ilyen közel tartani a falhoz a hátsójukat, márcsak a melegedés és a nagy kábelrengeteg miatt is, bizony nem túl szerencsés !
[ Szerkesztve ]
-
soresi
csendes tag
válasz PrinceHerceg #11397 üzenetére
Hát azért a z-5500 é kinézetre is brutálisabb darab.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz soresi #11398 üzenetére
Azt Én sem mondtam hogy jobban szólna, de ezt egyszerű lenne eldönteni...
Elvileg a Z-5500 subwoofere 2x75 Watt-ot pumpál ki magából, mivel híd erősítővel dolgozik tehát nem 188 Watt-al, viszont a Z-906 meg 165 Watt-el iparkodik de kissebb membránnal, így a kérdés máris kelleti magát !
Összekellene kötni a Z-906 erősítőjét a Z-5500 mélyével és csókolom, lehetne rengetni + tesztelni !
Én anno a Z-2300-as erősítőjét szerkesztettem egybe Nagybátyámmal és mit ne mondjak elég szépen meghajtotta a Z-5500-ös mélyet a relatíve kissebb erősítővel megáldott 2.1-es 120 Watt-nyi össz kakaó ellenére is...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest