Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tom1939

    őstag

    Nu kis összefoglaló az usa családlátogatós/nyaralós 3 hétről autó szempontból.

    Röviden senki nem tart karban semmit szerintem. Sixt sem hiába a nagy mellény. Még arra is tesznek magasról ami a műszerfalon világít (meg alul sérült autó cserére pont jó lásd később).

    15 napig béreltem, JFK, előre kifizetve, mazda CX5 or similar:
    - megérkezem, sorry nincs ekkora kapsz felár nélkül nissan pathfindert (kb toyota highlander), plusz 300 dolcsi teljes biztosítás, autóelszállítós cseréset (nu ezt beszopták lásd később)
    - mondom nem már még vissza kell mennem városba hotelbe családért (a rav4-nél kisebb x1 cipőskanállal fért ki a parkolójuk kihajtóján)
    - no problem tessék x1 28i plusz 700 dollárért (mondom a jó édes, végén 370 dollár az x1 plusz a korábban felajánlott 300 dolcsis biztosítás, semmin önrész, ingyen autócsere)
    - x1-ben nincs ablakmosó (felkiáltójel műszerfalon), guminyomás jelző 2 nap múlva felugrik (felfújtatom, 3 nap múlva újra, nem nyúlhatok hozzá, ok akkor autócsere pls, fél nap jön x4 30i)
    - x4-et csak 4 napig használtam helyben csak akkor tűnt fel egy nyiszogásra hogy alján behajolva a védő/hővédő lemez, maradt 5 centi hasmagasság (csere, itt már könyörgök hogy bmw-t ne)
    - majd 1 nap múlva x3 30i. Guminyomás kijelző világít (felfújom, 3 napig kibírta), hátsó ajtó gumitömítés 30 centin majd kiesik (nem gond, visszarakom, azt az ajtót nem használjuk).

    Szóval vagy pechem volt, vagy óvatosan az ami autókölcsönzéssel. Ja X4-nél még piszkálnak hogy írjak damage reportot hogy lett ilyen az alja (úgy hogy így adtátok, észre sem vetéttek az autótokon...).

    Magák az autók:

    - általában a belső szép, bőr elég gyengus minőségű, infotaiment szép kijelzős borzalom az összesen (Carplay vezeték nélküli ha működik, de minden harmadikra nem, és motorállítás után sincs ám reset, érzi ha bent vagy, egészséges életre nevel, mindenkinek ki kell szállni és elsétálni, ha kulcs nélkül marad valaki akkor szirénázik hogy éppen csecsemőt ölsz...)
    - az x1 váltó/motorja borzalmas volt, gázadásra hatalmas tétova utána lő ki téged a megváltozott forgalmi helyzetbe
    - x3/x4 ülései jók voltak és gázadásra is szépen indultak

    Összességében kb körbecsókolgatam a rav4-em hazaérés után.

    Többi vezet az úton: a döntő többség kedves, türelmes és előzékeny. Az ámokfutóik viszont durvábbak mint itthon. Éppen utolsó nap egy Genesis 2 sávon keresztül hagyta el a pályát kb 1 másodperc alatt. Csak közben éppen közte és a kijárat között voltam... X3 fékjei jók, reflexvizsgán átmentem..

Új hozzászólás Aktív témák