- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
válasz mZoleee #82850 üzenetére
A különböző crypto-influenszerek szerint akiket eddig láttam vagy olvastam mind azt mondták, hogy jobb ezt messziről elkerülni mert egy átb@szás az egész. Az a Justin Sun egy scammer.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Laraxior
titán
válasz fireman123 #82851 üzenetére
Nekem az arfolyam a lenyeg, a hash nem erdekel. Nem eri meg nekem banyaszni itteni villanyárakkal. Egy VGAval meg plane nem. Volt ido amikor megerte, de mar joideje nem.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
kwzatz
őstag
válasz fireman123 #82846 üzenetére
Igen, olyan nagy a csend, hogy ha cryptóval kapcsolatban nézelődsz, gyakorlatilag másról sincs szó, meg már lassan nehéz olyan weboldalt találni, ahol nincs egy visszaszámláló.
Szerintem utána még "Merge-tagadók" is lesznek, akik azt vallják majd, hogy csak eljátszották, valójában nem is történt meg. Elhanyagolható esély van arra, hogy késsen/csússzon picit, de azért ezen a ponton már látni kellene, hogy "kicsit" más a helyzet, mint a korábbi ígérgetéseknél.
A cope, struccpolitika és a mindennemű logikát nélkülöző állítások száma a maximum környékén pörög, crypto twitter mellett talán a ph-s cryptós cikkek/topicok a leghasznosabbak az általános pszichológiai állapot felmérésére.Én egyébként reménykedem abban, hogy Frozen nem lesz banolva valami kamu/gerinctelen indokkal (sajnos nem lenne újdonság PH-n) a későbbiekben. Attól függetlenül, hogy rengeteg dologban nem értek vele egyet, és nagyon sok minden szerintem komplexebben működik annál, ahogy ő látja, az általános iránnyal/tendenciákkal kapcsolatban még így is sokkal közelebb van az igazsághoz, mint a cryptós topic-okba írogatók többsége, úgyhogy miután hónapokon át kapta az ívet, igazán megérdemli majd, hogy kiélvezze a következő pár hónapot. Betárazok popcornnal, mert kelleni fog.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Frozen
addikt
válasz Sir Riccio #82845 üzenetére
igen igazad van , senki nem tudja mi lesz a jövő ,viszont az tuti,hogy a mergével megszünik az eth bányászása az,hogy ez a frissités most meglesz pár napon belül vagy nem hamarosan kiderül. Az eth vonalon ami rajta van számítási kapaciát annak a töredéke elég ahoz,hogy tönkretegye a top20 coint . Nemhogy az áram nem fog kijönni ,de még odafizetsz. Oké aláírom igen az eth vonalon is volt olyan ,hogy nem jött ki az áram ,de mégis csak a 2. legnagyobb érme volt és az is. Most mit kezdesz el túrni? honnan tudod majd mi fog felmenni évek múltán? Annyi rig gondolom nincs otthon,hogy mindegyiket beállítsd valamire , és gondolom amit eddig túrtak pénzt(mivel sok rig sokat is eszik) sem akarja senki visszafizetni az áramra és a találomra.Az hogy pár kártya van azokkal meg nem fogsz tudni túrni annyi félét , felteheted az all int 1-1 coinra és ennyi vagy bejön vagy elbuktad a vga árát+az áramszámlát is.És igazából mind1 melyikre állsz át olyan diff lesz ,hogy annyira morzsa fog belöle jutni a bányásznak ,hogy a szeme majd kijön mint a csigának. (elhasznált áramból több érmét veszel mint amit kaparni fog a bánya)
A kártyát mikor megveszed a boltba és kihozod már akkor nem tudod eladni új áron ( max akkor volt így mikor fent volt az eth és a btc és nagyon jövedelmező volt a bányászat) ,viszont ha ez megszűnik vagy nincs akkor azt a vásárolt kártyát nemhogy ugyan annyiért ,de csak veszteséggel fogod tudni eladni az esetek nagyon magas % arányában ,hacsak nem találsz valami balekot. És mivel mindenki tudja hogy a rengeteg kártya honnan jön ergo bányász kártya kimunstrált vasak (gyanítom,hogy sokan a merge előtt a szemét is konyomják a kártyáknak !!!), ezért nem hogy az mspr árát ,de még örülhetnek ha az 50% megkapják érte, de mivel sok lesz a piacon vélhetően ezért ez az ár is valószínű még jobban le fog menni. ergo egy 3080 as kártya mspr ára 720-760 euro ennek durván a fele ,hogy használt és bányász már csak 380 euro ,ha több kerül ki a piacra és nem szívja majd fel a nép ,hiszen miért tenné mikor nem éri meg kaparni vele akkor könnyedén benézhet ez alá bőven még.... Ez az én levezetésem ,de majd látjuk mi lesz. (Európai árat kell nézni és euroban számolni ,nem a saját ország pénznemét , mert az lehet erősebb és gyengébb ergo egy ingadozó deviza ami a kártyák árát adott pénznemre váltva teljesen valótlan képeket festhet)
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
kenwood
veterán
válasz mZoleee #82850 üzenetére
Van hivatalos Eth fork, Ethereum classicnak hivjak. Nem igazan ertem,miert lenne szukseg egy masik,nem hivatalosra.
Voltak kisebb problemak a Bellatrixnel is. Siman lehet, hogy az ETC lesz a 10x coin
Ha a foundationon mulik, eobb lesz revert, mint az ETC halozat preferalasa.
Meg az osszes issue minor volt, szoval kicsi az eselye annak, hogy a merge utan osszeomlik a halozat, vagy csak nem lesz eleg biztonsagos.#82855
Ha vendegsegben vagy,es a hazigazdat gerinctelennek titulalod, az jellemzoen az utolso latogatasod a helyszinen. Itt szerintem nemhogy permbant,de meg figyelmeztetest sem fogsz kapni erte.
Nagyon ritka az a topic-moderator kombinacio ahol a nem tul enyhe moderalas a problema. En 20 ev alatt 1x futottam bele egy ilyenbe,de az egy fizetett hirdetes alatt comment szekcio volt,es nem is teritettem ki minden lapomat.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
nagyúr
válasz Frozen #82857 üzenetére
...szemét is konyomják a kártyáknak !!!...
A bábolnai kisjézus tegye a körülmetélt f....t a füled mögé... ne legyél már ilyen buta!
Még egy 3080 esetén is 1-2 de max 3 MH/s marad benne a kártyákba, egy 3090 estén pedig plafon 5MH/s. Kis kártyáknál még szarabb a szitu. Egy komplett rigre levetítve is 10-15MH /s (azért túl sok 3080 meg 3090-es rig sem sok van, a nagy többség még mindig régebbi kártyákkal bányászik) amit nyerhetne ha szarrá húzná, úgy hogy egyrészt még többet fogyasztana, és kockáztatná azt, hogy instabil lenne. A kutya nem centizgette ezt eddig sem, meg most sem fogja az utolsó (ha utolsó egyáltalán) napokban.Másrészt még mindig MSRP, ami nem "MSPR" meg "MSR" és társai.
De segítek, "Manufacturer's Suggested Retail Price" ha nem menne az angol ami magyarul ajánlott fogyasztói ár lenne.
Ha írsz valamit azt akkor jó lenne ha pontosan tennéd, mert egy kezemen meg tudom amúgy számolni, hogy hányszor írtad helyesen most és korábban is.Ui: Már maga a számolási logikád is eleve bukó, hisz azért mert egy kánya bányászott akár 1 percet, akár 1 hónapot, nem fog ezért fele annyit érni mint egy nem bányászott de szintén használt kártya. Már csak azért is mert az eladón múlik elmondja e, hogy bányásztak vele vagy sem, aki meg normális gazdája volt az takarította is, és odafigyelt rá nem pedig úgy néz ki mint amit most szedtél ki a porszívó porzsákjából.
Eddig se volt bolti ár feléért ugyanaz a kártya tömegesen, és most sem látni hogy a bolti ár feléért lenne a használt kártyák ára. Általában a használt még garis kártyák ára a nagyker nettó árához szokott igazodni.Ui2: Az utolsó európai dologra meg nem is reagálok, mert az meg nettó baromság.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
őstag
válasz Frozen #82857 üzenetére
Előszőr is 700$ ért jelent meg az első 3080 aztán az LHR verzió már 1000$-ért. Ezt továbbra is ÁFA nélküli Founders Edition ár. Az 1000$-os termék tehát 400.000 Ft. Maradjunk a 700$-nál sz 280.000 Ft. Utána növeljük meg az ÁFÁ-val így lesz 355.000 Ft. Ez a Founders Edition. Egy GamingX, FTW3, Strix, stb. még plusz 30-50e Ft. Szóval olyan 385.000 Ft-ban meg is lehet egyezni. Ez akkor még mindig az olcsóbb 700$-os árból kiindulva. Ezen még nincs rajta az évi átlag minimum 10% infláció. De nem számoljuk hozzá, mert közbe avult is a széria.
Szóval nyugodtan lehet 385.000 Ft-al számolni. Jéé, mit ad isten árukereső szerint TUF 384.000, GamingX 390.000.
Ehhez képest aprón 290-től indulnak a normálisabb változatok. Épp ma lett eladva egy GamingX Trió 300-ért épp a bolti ár alatt 90!e Ft-al. Véleményem, hogy ebbe az árban már benne van a túlkínálat. Túl nagy túlkínálat és áresés már nem várható főleg nem EU-s szinten, melynek nagy részében már elég rég nem aktuális a bányászat. -
nagyúr
válasz Kaci84 #82860 üzenetére
Plusz ahogy végigfutottam a kínálatot az aprón, a nagyon olcsó darabok azok vagy kinti garisak, vagy sokhoz már az van írva gari sincs, vagy több darabot árul (6-13 között) amikre szintén nincs gar vagy max gyártói. (gondolom ezek cégre el lettek számolva, aztán nem akar velük foglalkozni az eladó, bevállalja hogy olcsóbb de cserébe nincs gar, vagy csak gyártói de nem neki kell szívni vele)
Annyiban osztom a véleményét, hogy még minimális áresést el tudok képzelni, de semmikép sem olyan számokat amivel ő jött.
Szerintem aki már akarta rég eladta a kártyáit / rigeit, vagy legalábbis a nagyját. Aki meg nem, az nem hiszem, hogy pont most fogja a piacra önteni merge után, vagy ha igen akkor nagyon hülye. De még ha utóbbi is, én nem számítok arra, hogy mondjuk a mostani kínálat megduplázódna vagy hasonló. Lesz persze biztosan némi plusz de nem akkora mennyiség ami felére vinné le az árakat.És persze spekuláció, de ha esetleg lenne mégis bármi ami bányászható a merge után ami nem dollár vagy euro centeket keres naponta vagy havonta, akkor olyan kurva gyorsan fog a jelenlegi kínálat is megcsappanni, hogy azt öröm lesz nézni.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
őstag
válasz Shkiz0 #82861 üzenetére
Persze lehet áresés, de egy most 300-ért futó 3080-at 100-150-ért várni...
Látszik, hogy most 300 körül elviszik a normálisakat. Vagyis ennyiért megéri. PS-hez viszonyítva is megéri már a mostani áron is. Ha nagyobb kínálat lesz némiképp olcsóbban azt felszívja a piac örömmel.185e FT-os konzolok is 208-235-ért mennek. Tavalyi I 13Pro 430-as ára is 460 már. Nem értem miért indul ki mindenki az amúgy is hibásan értelmezett MSRP árból.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz kenwood #82858 üzenetére
"Ha vendegsegben vagy,es a hazigazdat gerinctelennek titulalod, az jellemzoen az utolso latogatasod a helyszinen. Itt szerintem nemhogy permbant,de meg figyelmeztetest sem fogsz kapni erte."
Gondolom az, hogy nem látod, ez miért szalmabáb érvelés nagyjából hasonló tőről fakadhat, mint az, amiért azt gondolod, hogy bull market van, de segítek:
A vendégséges példádban egy konkrét személyt hívnál gerinctelennek, én pedig egyrészt nem neveztem meg személyt, mert még csak arra sem tudsz belőle következtetni, hogy melyik moderátorra/házigazdára/topic-ra/témára gondolok, másrészt kamu/gerinctelen indokot írtam, tehát még csak nem is egy személy jelzője volt.[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Frozen
addikt
válasz Kaci84 #82860 üzenetére
De minek kevered ide a dollárt? és minek kevered ide a forintot? Pont fent írtam le hogy egy euro zonán belüli euro árfolyamot kell alapul venni mivel ez a pénznem viszonylag stabil ,az hogy melyik országban milyen a politika és a saját pénzneme hova süllyed le ez mellékes és más téma.
#82859Shkiz0
Honnan tudod kinél milyen kártya van? Megint abból az országból indulsz ki ahol élsz , világszinvonalat kell nézni ez kb olyan mint aki a kocsiját is 3080 al pakolta tele... De nem sok van aha... biztos a boltokban sem azért volt 3080 és 3090 es széria mert annyira nem vette meg a bányász..
"Már maga a számolási logikád is eleve bukó,,
Ha elárasztja a piacot a kártya akkor nehezen fogod az mondani,hogy ez gamer kártya a kutya nem fogja elhinni , igen az eladó szabja meg az árat ,de mindig lesz olyan aki szabadulni akar a kártyáktól és lefogja vinni az árat ergo a következmény árulhatód annyiért amennyibe akarod csak vevő nem lesz rá nagy eséllyel.
Azért tuti,hogy vannak olyanok akik az elmúlt napokban kicsit még rátekertek és ezt sem tudod kinél milyen beállításon megy, lehet valaki nem szorakozik vele sokat és megy neki 90% on stabilan ,de lehet az utolsó napokban az a 10% ot kitolja mégha instabill a rendszer is, ha megy 1 napot akár és utána van egy újrainditás simán többet hozz már neki.
Mint írtam ,meg kell várni a mergéit és lehet utána még el fog telni pár nap /hét esetleg hónap mire sokan rájönnek ,hogy nem jön annyi coin havonta bármit is túrnak ,na majd onnantól lesz érdemes figyelni a piacot. Én egyébként 3080 as kártyákat kb 150-200 eurora várom . Aztán majd látjuk mi lesz (utolag azt sem szabad elfelejteni lassan 2 éves széria már a 30xx is szóval egy 2 éves kártyáért régi új árát kapni áhh nem tudom hol élnek páran , de sztem bőven jól számoltam ,minden esetre nem sokat kell várni és kiderül)[itt megtalálni a kezdő kártya árait, euroban ami eu-n belüli stabil árat jelképezi] a többit a skalperek és a lehúzos cégek tolták rá és a hiány amit felvásároltak a bányászok.
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
koko52
nagyúr
válasz Frozen #82864 üzenetére
Dollárban számolják a VGA-t. Amíg a csodás és atom stabil euró nem zuhant 20%-ot, addig 1-1-be számolták a kereskedők mire eu-ba ért. Ugyanis ahol gyártják nem foglalkoznak euróval, főleg ezek után. Ha az eu így menetel tovább német főkolomposokkal az élen akkor lesz itt 50% euró bukó is.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Frozen
addikt
válasz koko52 #82865 üzenetére
A mostani helyzetet írod, itt 1-2 éve nem volt semmi ilyesmi , és nem mindenki most szaladt el bányász kártyát venni. Ergo ezek a kártyák közel lassan 2 évesek lesznek sok sok darab belőlük ,de ami még garanciás az is fél éves vagy egy éves minimum.
Nekem8,hogy milyen árfolyamon nézed a kártyákat ,de dollár vagy euro . Viszont magát ezek alatti pénznemekre kár átváltani ,mert az már buko. Egyébként mind1 az is ,hogy dollárhoz viszonyítva az euro mennyi. Mivel europában euroban tudod fizetni a dolgokat 90% ban)[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Frozen #82866 üzenetére
Az "euró stabil" kifejezésedre reagáltam. Lassan játékpénz és konfetti lesz belőle.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Sir Riccio
addikt
válasz koko52 #82867 üzenetére
Azért ezzel én megvárnám a háború és az orosz energiafüggőség végét. Olyan nagyon sokat már nem kell rá várni, ahogy nézem.
Alapul venni meg bármilyen valutát lehet, de a 27%-os ÁFA erősen torzítja a piacot. Én elengedem, hamarosan úgyis kiderül mi lesz, de szóljatok pls ha láttok százezer alatt 3080-at, dolgozni, gamingre jó lesz.[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
k1raly
aktív tag
válasz Sir Riccio #82868 üzenetére
Neked már nem fog jutni 100e alatti 3080, Frozen megveszi az összeset.
-
viharhozo
addikt
válasz Frozen #82864 üzenetére
a többit a skalperek és a lehúzos cégek tolták rá és a hiány amit felvásároltak a bányászok.
Es akkor most miert nem lehet 800 euro alatt uj 3080-at venni Nemetorszagban? Ott senkinek nem szoltak, h nemsokara 250 euro lesz a hasznalt?
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Dare2Live
félisten
válasz koko52 #82867 üzenetére
Akkor a forint mi? WC papír?
Egy éve 1eur 349Ft. Most 401Ft. Akárhogy nézem az EUR kőkeményen tartja az értékét az FThez képest. És sztem itt az átlag 90%nak forintba kapja a fizetését.
Amúgy direkte nem reagáltam Frozennek az MSRPs hülyeségére. Reméltem más se teszi. Erre már megint mivan...
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
koko52
nagyúr
válasz Sir Riccio #82868 üzenetére
Itt már nem az orosz függőség a legnagyobb gond. Hanem a 200 eurós gázár sapka. Ez ugye 10X ár rögzítése úgy, hogy idén még a cégek 90%-a a régi 20 eurós árat fizeti. És a nagylelkű norvégok is bejelentették, hogy ha az eu ezt bevezeti, ők is "elzárják" a gázcsapot. Mire ebből a válságból az eu kilábal megújuló + atommal (más nincs) az minimum 5-6 év. Na ennyi tartaléka senkinek nincs, és ezt nem értik meg sokan. Iszonyat pénzeket kell felvenni az eu-nak ehez, amit utána szép unokáink is nyögni fognak.
ja és ugye az oroszok az olaj, szén és élelmiszer "csapot" is elzárják. Mindent átvesz Kína, India. Putyint az sem érdekli mennyiért, csak az eu-t megfektesse. És ez nagyon jó az USA-nak is és egész keletnek. Az eu a gazdasági szereplők dobogós helyéről visszaesik, még a top10-ben sem lesz. Amerika és Kína, ez a jövő."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
törölt tag
Az eljövendő kártya árakra, mert úgy látom megint sokakat foglalkoztat, hogy "mikójön a 3080Ti 120-ért"?
Nem most. Egyszer biztos lesz annyi. Majd 2 gen múlva.Egy dolog biztos...reddit-et olvasva. Amcsiban 350 dodó a használt 3070. Jelenleg. Nem az összes. Hanem gondolom ott is ki lehet fogni mint itthon.
Mostani árfolyamon ez 136 ezer forint.Pár hét vagy hónap múlva én is ide mondanám a 3070-et. 140-160 körülire.
3080at olyan 190-210 saccolom.
És így tovább.
Persze ez attól függ mi lesz a bányászattal.Eddig mindig bebizonyosodott, hogy a piac majd beárazza magát.
Ez csak én predictem.Lehet rajta csámcsogni.
De akik olcsó high-end VGA-t várnak, azért szeretném kicsit lelombozni a kedvüket.
A teljesítményt meg kell fizetni. Mindig. Nem csak VGA fronton. -
fLeSs
nagyúr
válasz koko52 #82872 üzenetére
Azt olvastam, hogy a gázársapkát az EU okosemberei végülis elvetették.
A németek elkezdtek berendezkedni LNG-re (USA) és tárgyalások vannak Izraellel meg Kazahsztánnal és társaikkal, hogy dél felől jöjjön gáz.
Az oroszok is ugyanúgy szívni fognak mint mi. Csak hajón tudják Kínába/Indiába szállítani az olajat (nincs köztük vezetékrendszer), és csak egy gázvezetékük van (észak)Kína felé, a tankerhajókra az EU-s biztosítócégek (a piac 90%-a) nem fognak biztosítást adni év végétől, így azok vagy el sem indulhatnak vagy nem fogadják be a kikötőkben. Kína ráadásul csak diszkontáron vásárol tőlük (asszem -$30) olajat plusz télen az északi sarkkörön jégtörőket is használniuk kéne, szal nem igazán fognak rajta az oroszok keresni.
Összességében az USA fog nagyot nyerni ezen az EU és az oroszok meg buknak.Itt egy jó merge tracker [link]
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
demmer123
őstag
Na holnap lesz a nagy nap?
-
Laraxior
titán
Hogy megérte putyint "megpipaltatni"... végül visszanyalt a fagyi, csak hat nem a torvenyhozoknak lesz rossz, hiszen azok ceges autoval maszkalnak, nem tankolnak...en meg tankolhatok lassan 2.5euroert.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
koko52
nagyúr
Hosszútávon oroszoknak nem jó, de nem is érdekelnek, engem az érdekel, hogy megyünk a középkorba. A leírásoddal is megerősíted, hogy 5-6 év mire kilábalunk. És addig mi lesz? Megfagyunk és tönkremegyünk.
-
koko52
nagyúr
válasz demmer123 #82875 üzenetére
Holnap összeomlik a rendszer, és nyárig bányászhatunk. Mondjuk ETH 100 dollárt sem fog akkor érni.
-
kenwood
veterán
persze, az usanak baromi jo, hogy a ketpolusu vilagrendben az egyik legfobb szovetseges osszeomlik. Az is baromi fontos nekik, hogy az evtizedek ota nem latott inflacio mellett a supply chainek, es az europai piac is borul. A cap, ami nem sapka, hanem plafon helyesen forditva, egy felso hatar, nem pedig az also. Az arakat az egymassal versenyzo europai kormanyok vertek fel, sokaig mar nem maradhat igy, mert ha bedol az europai gazdasag, akkor megszunik a fizetokepes kereslet. Ezen az arszinten ez nehany honapon belul bekovetkezik. Szerintem europanak tokosobbnek kellene lennie, es meg kellene semmisiteni, de minimum ellehetetleniteni a ruszkik keletre meno csoveit.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Sir Riccio
addikt
válasz Laraxior #82876 üzenetére
Láttuk Grúziánál, Belarusznál, Csecsenföldnél meg a Krímnél, hogy milyen jó volt, hogy senki nem csinált semmit, csak elmondták, hogy majd szankciók lesznek. Meg kellett volna várni a szankciókkal, hogy nálunk, vagy a lengyeleknél kopogtassanak, vagy egyből fegyveres választ adni már Grúziára, hogy Te olcsón tankolhass? Aki szerint az USA-nak a gyenge EU a jó, az meg nem tanult közgazdaságtant.
#82878koko52: Nem lesz 5-6 év mire az oroszok könyörögni fognak, hogy vegyünk Tőlük energiahordozót. Egy (a háború és a szankciók előtt) Olaszország méretű gazdaság, ami egy nagyhatalom háborúban álló hadseregét kell, hogy eltartsa, nem fog tudni évekig fenntartani egy háborút, ahol a másik felet, tulajdonképpen mindenki más támogatja anyagilag és fegyverrel, pláne, hogy már most súlyos veszteségeket szenvedtek és kis túlzással vesztésre állnak.[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
koko52
nagyúr
válasz kenwood #82879 üzenetére
kenwood és Sir Riccio: amerikának nagyon jó az infláció, volt is róla egy jó cikk, nem akarok belemerülni. Nem véletlenül tolják a fedezet nélküli dollárt. Az eu piac összeomlása hozza magával, hogy eu termék sem lesz a bezárások miatt. Így szabad a piac Amerikában, Indiában, közel keleten ahol egyre magasabb életszínvonalon (eu) akar élni több mint 1 milliárd ember.
-
koko52
nagyúr
válasz LuckyL #82882 üzenetére
A felsorolt helyekre az összeomló eu nem szállít semmit a gyárbezárások miatt. Tehát kiesett ezekről a piacokról. A helyét betölti az USA.
-
GabeE3e
tag
Ravencoinra érdemes lesz odafigyelni, eléggé felkapták az utóbbi hetekben, pedig én is inkább úgy véltem Ergo, Flux ami nagyot fog menni, Raven "csak"egy btc másolat, de lehet pont ez mozgatja most, bevált rendszer és most már a hálózat biztonsága is biztosítva lesz a sok gpu-val. Plusz, ha esetleg coinbase úgydönt listázza szintén pozitív hatása lehet az árfolyamra. Látok benne fantáziát hosszú távon.
[ Szerkesztve ]
-
-
kenwood
veterán
válasz Sir Riccio #82886 üzenetére
Inkabb az a kerdes, hogy van-e akkora fizetokepes kereslet a yankee cuccokra ott, mint amekkora az euban volt a szovjet invazio elott ? Olyan piacokrol beszelunk, ahol google meg facebook sincsen ...
-
k1raly
aktív tag
Ki mikor fogja kikapcsolni a gépet? Ethermine-nál manuálisan kell kiutalni most az utolsó alkalommal, reggelig nyomjátok? Én tartok tőle hogy magasabb lesz a gas price közvetlen merge előtt.
-
koko52
nagyúr
válasz k1raly #82888 üzenetére
Majd ha ledob a pool kilövöm. Aztán csendes pihenő amíg nem látom értelmét túrni valamit. Kiutalásra mennyi idő lesz? Mert felőlem ráér, majd lesz olcsó gas price.
-
Spin
aktív tag
Van aki átváltja merge előtt az eth-t stabilba? Biztonsági okokból (ki tudja,h sikerül a merge alapon?)?
Üdv,Spin!
-
koko52
nagyúr
BTC-be raktam 50%-át. Egyik szemem sírni fog a másik nevetni.
-
koko52
nagyúr
Lehet hogy árazzák már a mergét -6%-ban az ETH.
-
Spin
aktív tag
Értem, köszi nektek, LuckyL, koko52
Üdv,Spin!
-
törölt tag
Én nem váltok semmit sehova. Bármikor nyúltam hozzá (bármely cryptohoz), abból mindig csak baj lett. Ott rohad el ahol van, és úgy, ahogy van. Csak nem olyan hülye a Buterin, hogy ki akar zuhanni egy ablakból? Biztosan tudja, hogy mit csinál, nálam garantáltan jobban ért az ETH-hoz, miért rombolná porrá azt, aminek a hírnevét/pénzét köszönheti? 100%-ig biztos vagyok benne, hogy lesz még részünk ETH ATH-ban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest