Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    Na, fent van az Arch. Nagyon simán ment, igaz ebben az is közrejátszott, hogy nagy gyakorlatom van Arch telepítésében, meg már ismerem a hardvert, tudom milyen csomagok, beállítások, trükkök kellenek. Meg tudtam használni a Void, Gentoo, Artix alatt összeállított konfigjaim nagy részét.

    Boot gyorsabb, rendszer idle fogyasztása majdnem 100 megával kevesebb, igaz nem is fut annyi szutyok (initrendszeren felül külön elogind és ilyesmik), meg most nincs kompozitor, és valami miatt a feh sem foglal, elindul, máködik, de nem fut, pedig még használom. Meg a dwm is minimalistább.

    Még nincs minden beállítva, de már jobb a rendszer. Az egymagában megváltás, hogy 2-3× olyan gyorsak a mirrorok, és mintha a Wi-Fi is kevesebbet szórakozna. Az NTP időt viszont itt sem akarta bevenni, kétszer kellett három szinkronizálás között hwclock --systohc parancsot kiadni. Viszont a konzolfont állítása sima, nem úgy, mint Artix alatt, hogy hol ment, hol nem, mint a mesében, itt mindig jó.

    Egyelőre még sok minden nincs beállítva, de alap dolgok mennek. Majd szép fokozatosan be lesz lakva. dwm még kényelmetlen alapértelmezett konfiggal, majd reszelem. Most működik annyira, hogy marginálisan használható a rendszer, van grafikus felület, hang, nincs tearing, megy a terminál, böngésző, fájlkezelő, text editor, hasonló alapok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák