Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz csixy #65300 üzenetére

    Simán átkonvertálod őket nagyobb JPEG tömörítéssel (nagyobb veszteséggel), ugyanúgy kell, mint IrfanView-ban. Épp úgy tud tömeges konvertálást is. Igazából ezt a sok kép átkonvertálását erősebb JPEG tömörítésre simán megcsinálja az imagemagick convert utilityje is.

    De én nem csesztetném a JPEG-eket, eleve veszteséges formátum, még egyszer átkonvertálod veszteségesbe, nagyon f0sch lesz a minősége. Ma már nem sok értelme van egy képet 1 mega alá nyomkodni, mikor a többszáz gigás SSD-k, meg a sok terás HDD-k korában a 10 megás képek sem tételek, meg az ennél nagyobb RAW képek. Ha mégis kisebb JPEG-eket akarsz, akkor a forrásnál (pl. fényképezőgép) állítsd be, hogy már eleve a képlövéskor erősebb tömörítést alkalmazzon, így nem kell neked még egyszer átkonvertálni.

    (#65303) Shyciii: lehet igazad van, és csak én voltam a Server 2012-höz béna. Persze működött meg minden, csak csodálkoztam mindig is, hogy minek szerverre a grafikus felület overheadje feleslegesen. Desktop gépen érthető, de szerveren?

    Az XnView-val nincs semmi bajom, használtam én is Windowson, az Xn-t, meg az IrfanView-t is, mindkettővel egyformán meg voltam elégedve. De Linux alatt nettó feleslegesnek látom ezeket a *View-klónokat, még ha az XnView natív is. Képnézőben vannak gyorsabbak, meg tömeges konvertálásra is vannak hatékonyabb toolok. Windowson hasznosak, de Linuxon nem sok értelmük van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák