- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tony21
tag
Osram Parathom 8W
Az a 4 év "fel sem kell állni" garancia nem rossz. -
félisten
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Ennek a 10 wattos lednek a meghajtására szerintetek ez a vezérlő, vagy ez a vezérlő lenne jobb? Melyik mennyi idő után adná vajon fel? Szobába kéne az egész. Szekrény tetejére, amolyan hangulatvilágításnak kéne.
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
mimey
tag
Sziasztok!
Elsőre rossz topic-ba írtam, így jár, akinek több fül van megnyitva a böngészőben
Konyhapultot szeretném megvilágítani ezzel a lámpatesttel.
Első kérdésem, hogy mennyire lehet probléma csak IP20-as védelem van ellátva, ha közvetlenül a konyhapult mellett van elhelyezve az elektromos tűzhely és pont a lámpatest mellett szállna fel a gőz?
Második kérdésem, ha a linkelt lámpát megveszem, szükséges még hozzá kábelt vennem vagy azt tartalmazza szerintetek a csomag?Előre is köszönöm szépen!
Üdv: mimey -
gyenesmartin
őstag
válasz dajkapeter #8353 üzenetére
Szia!
Egyik sem. Neked olyan vezérlő kell ami 9-12V között működik, mint ez is: [link]. -
-
Atomgeszi
veterán
A lámpatest lemaradt!
Jó kérdés.
Általában a betápot(hisz ők sem tudják,hogy neked 50cm-re van tápod vagy pedig 2 méterre) neked kell megoldani, illetve e mellé a kapcsolót avagy mozgásérzékelőt.Nálunk is éri az IP00 szalagot a gőz, a pára, minden. Semmi baja.
Olcsó kínai ledes pedig. Annyi, hogy olyan 85%-on van hajtva, még csak langyosnak sem langyos a led.[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
dajkapeter
senior tag
válasz gyenesmartin #8355 üzenetére
LoL! Hát ezt elég jól benéztem! Még szerencse, hogy nem rendeltem le hanem segítséget kértem! A kimeneti feszültséget nem is figyeltem...
Köszönöm!
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
Gézengúz
addikt
Egyszerű 3528-as ledszalagot számítógép 12V-os ágára, kapcsolóval simán ráköthetem igaz?
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
-
salieri.
őstag
Sziasztok.g9 ledek mennyire megbizhatoak?taoadztalhato naluk villodzas?
-
TA68
őstag
-
félisten
válasz Zsmester89 #8369 üzenetére
Na ez az, ha ez COB alapú akkor iden fog fűteni. És ekkora házba? Na majd kiderül.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Predator2
addikt
Helló
Ilyesmit keresek a konyhába, a mosogató fölé, viszont tartok tőle, hogy pára/vízgőz miatt zárlatos lesz és kigyújtja a konyhát. Csak IP20-as védelmű/besorolású. Megvehetem ezt, vagy nézzek inkább mást?
THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Predator2 #8373 üzenetére
Ha rögtön zárlatot nem is, de hosszabb idő után a belseje korrodálhat.
Legalább olyat kéne keresni, ami IPx4 (tehát 4-re végződik a szám)
LED szalagokból létezik vízhatlan kivitel, azt sínre szerelve eléggé biztonságosnak lehet mondani (csak macerásabb a kiépítése a külön tápegység miatt)⭐ Stella
-
Predator2
addikt
válasz radi8tor #8374 üzenetére
Nekem megfelelne a led szalag is csak, ahhoz kell egy egy tápegység is, amit nem tudnék elrejteni, hogy ki is nézzen valahogy. Ilyen egybeépített lámpatestet keresnék 30-60cm méretig.
Ezt csak felcsavarozom bekötöm, van rajta kapcsoló, és meg is vagyok. (kapcsoló nem fontos, azt meg tudom oldani)Akár külföldről is megfelel. Hol nézelődjek szerinted?
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
válasz radi8tor #8376 üzenetére
Megfelel nekem itthonról is, természetesen.
Miért megoldhatatlan, ilyen 30-60cm-es méretben, vízálló komplett lámpatestet gyártani?Sehol nem találtam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Predator2 #8373 üzenetére
Nekem a mosogató fölött ilyesmi alu sín van, víztiszta búrával, illetve 5630-as nem IP védett led szalaggal. És eddig semmi gondot nem okozott hogy a szalag nem ip védett.
70cm-es 22 AWG-s 2 eres kábel megy a mosogató fölötti szekrény szélén, és egyáltalán nem zavaró. Mosogató mellett van a hűtő, annak a tetején dugtam el a sorkapcsot, illetve ott van a sima billenőkapcsoló.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Ehhez a vezérlőhöz azt írják, hogy 2048 pontot tud vezérelni.
Ez azt jelenti, hogy 2048 LED vezérelhető vele, vagy 2048/3 LED vezérelhető vele? Vagyis egy RGB LED ebből a szempontból 1, vagy 3 LED-nek számít?
Mivel a 2048 nem oszható 3-al, ezért bízom benne, hogy a 2048 teljes LED a kapacitása
Még az lenne a kérdésem, hogy WB2812B LED szalagoknál elég az 5 V-os tápfeszt elvezetni a szalagokkal párhuzamosan (ha hosszabb szalagot akarok összeállítani), vagy a vezérlést is el kell vinni valahogy a következő szalaghoz? Ha jól olvasom, akkor a vezérlést nem kell, de a biztonság kedvéért megkérdem
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Zsmester89
őstag
válasz Donki Hóte #8380 üzenetére
Ha jók az emlékeim, akkor a digitális ledsort 100 ledenként meg kell táplálni, hogy kapjon elég áramot és ne villogjon.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
veterán
válasz Zsmester89 #8381 üzenetére
Köszi a választ. Jól értem, hogy 100 LED-enként kell neki táp? Akkor ha veszek egy olyan szalagot, amin méterenként 144 LED van, akkor 60 cm-enként kell neki tápot adni (5 méter hosszon 8 helyen)
Végülis mindegy, mert ha úgyis viszem a tápfeszt párhuzamosan a LED szalaggal (hogy a végén is tudjak neki tápfeszt adni), akkor csak egy kis forrasztási csuklógyakorlat, hogy 60 cm-enként rákössem a LED szalagra
Mennyire melegszik a WS2812B LED szalag?
-
Zsmester89
őstag
válasz Donki Hóte #8384 üzenetére
Én is csak olvastam, hogy 100 ledenként érdemes megtáplálni, ha hosszú a szalag. Az enyém épp úton van Mo. felé ha minden igaz, így nem tudom megmondani, hogy melegszik-e 144led/m hova kell neked? Az baromi sok, pláne a digitálisnál, mivel ott nem minden 3. led adja le az adott színt, így effektíve már a 30led/m is elég közel van hozzá. (ja meg ugye a fogyasztása is durva a 144-esnek)
-
veterán
válasz Zsmester89 #8385 üzenetére
Méterenként 60 db 5050 RGB LED-es verziót rendeltem 5 métert, az is 300 LED, tehát elvileg az elején és a végén nem elég ellátni tápfesszel, 1-2 helyen be kell táplálni...
Mindegy, ha megjön, akkor majd kiderül.
Ez csak próbadarab, lehet, hogy a végén elég lesz a méterenkénti 30 LED-es verzió is (rejtett menyezetvilágítás, körben a felső éleken).
-
Zsmester89
őstag
válasz Donki Hóte #8386 üzenetére
WS2812B LED -ról volt szó az merőben másabb, mint az 5050 RGB LED.
-
veterán
válasz Zsmester89 #8387 üzenetére
Nem pont ilyet rendeltem, de ennél konkrétan azt írják, hogy maga a WS2812B szalag 5050 típusú RGB LED-ekkel van szerelve...
-
macilaci78
nagyúr
válasz Donki Hóte #8386 üzenetére
Minél sűrűbben vannak a ledek, annál homogénebb a kiadott fény. Egy 30 ledesnél ha túl közel van a led a falhoz, lehet, hogy nem "mossa egyenletesen a fény", a 60 ledesnél ez jobb arány. Játszani úgy tudsz a fényerővel, fogyasztással, hogy vagy kisebb fogyasztásút veszel, vagy alulfeszeled, leszabályzod.
Nálam a szekrény tetején van az RGB 5050/60, a faltól 25 cm távol, a mennyezettől kb 40 centire és felfelé világít. Szép homogén fénye van.
A munkahelyemen egy pultnak a dekorvilágítása van, 3528/60, kb 2 centire van a megvilágított felülettől a led, és jól kivehetőek a ledek, a felületet ezen a távon még nem világítja meg egyenletesen. Nekem szép, mert egységes.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
v_viktor
csendes tag
Nem lehet különbséget tenni a kisebb teljesítményű 200 fokos és a 17 wattos 130 fokos között. Én használom mindkettőt. A nagyobb olyan brutál, hogy egy 15 m2-es szoba fényárban úszik. Én mondjuk meleg fehéret használok és olcsóbban vettem. 2100 forintért bruttó a 17 wattosat. A legjobb amikor a 4500K után beraksz egy régi 100 wattos izzót. Minden sárga lesz.
-
TA68
őstag
válasz v_viktor #8396 üzenetére
"Nem lehet különbséget tenni a kisebb teljesítményű 200 fokos és a 17 wattos 130 fokos között."
Akkor az nagyon jó, köszi az infót!" A legjobb amikor a 4500K után beraksz egy régi 100 wattos izzót. Minden sárga lesz."
Én is ezt tapasztaltam, nálunk már minden hol 4500K van. Olyan helyen is ki kellett cserélnem a régi izzót, ahol viszonylag keveset használjuk, mert már bántja az ember szemét koszos sárga fény. -
mzso
veterán
válasz Silentfrog #8399 üzenetére
Nem csak "kinek mi", hanem fényerő kérdése is.
Mivel egyre nagyobb fényerejű fényforrásokat pakolnak be az emberek egyre inkább a hidegebb fehér lesz a kellemes. A 2700K a 60W-os izzók idejében megfelelő volt. Manapság inkább csak éjjeli lámpába illik.Monjuk én 4000K környékétől nem nagyon mennék feljebb. Bár én nem is akarok hunyorogni a házban a fényáradattól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest