- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laccy88
senior tag
sziasztok! létezik olyan rgb led(szalag), mely direkt arra van kitalálva, hogy a tv-k hátulján hangulatvilágításként működjön, és a színképzésnél valahogyan(fényérzékelő,tv jelkimenet) figyelembe vegye a tv-n éppen megjelenő tartalmat(színét).
Ha bonyolultnak tűnik a kérdésem, akkor másképp fogalmazva:
Vannak tv-k melyek tudnak hangulatvilágítást hátulról, és annak a színe igazodik a tv-n megjelent képhez. Ez utólag kivitelezhető valahogy? -
midian
tag
Sziasztok
Szeretnék venni 4 5 darab led izzót nappaliba és hálószobába.Eddigi tapasztalataim,hogy ezek a meleg fehér világításúak nem igazán jönnek be, ezért inkább természetes fehér lesz.
Tudnátok ajánlani ezekből ?
üdv G -
macilaci78
nagyúr
Nem igazán, sajna. Csak a linkelt honlap képei között.
Úgy képzeld el, hogy raksz egy vonal csempét, távtartó, mellé fúrod a profilt, megint távtartó, majd még egy sor csempe. A profil és a csempe közét pedig kifugázod.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
xylacc
csendes tag
válasz radi8tor #7811 üzenetére
Nem romlik el, nekem is ilyen van a fürdőszobába, és semmi gondja több, mint egy éve....
Saját kezűleg csináltam, és mozgásérzékelőstől került 4ezer forintba a 20ledes okosság.
Igaz a csempézés közben rakni kellett lefelé a ledeket, meg a vezetéket, de megérte.
Ja, és 3mm lapos(flat head )ledeket rktam le, azt a fuga helyére is lehet rakni.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
beers
addikt
Konyhaszekrény alá honnan érdemes alu profilt beszerezni?
Nem kell semmi extra, de ne horror áron legyen!M&N
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
TESCO-s saját márkás Led izzókból vett esetleg már valaki, milyenek lehetnek? :
[link] -
Kernel
nagyúr
Nem, de az is lehet, hogy az Osram gyártja.
Tesco LED Star Classic:
Osram LED Star Classic:
Még ilyen nyomott rész is van a csomagoláson, kb. ugyanott, bár nem mondanám egyformának:
Nyilván egy csomagolást le lehet másolni, formát is, de ennyi erővel lehet Osram is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
mzso
veterán
válasz radi8tor #7817 üzenetére
Szóval akkor az összes filament hozzászólást linkelted? Ennyi erővel segítőkészebb lett volna pár szóban leírni mi baj van velük...
Nekem praktikusságból sem szimpatikus a filament. Veszettül szúrhat a fénye. Még kukoricáknál is jobban mivel itt jóformán az összeset látod egyszerre és a kevesebb is van belőlük.
-
zsiz
őstag
Na most velem is kitolt az edigital.. Vettem 4db Canyon LED-et tőlük, az egyik egy újracsomagolt hibás darab.. vibrál, a doboz szakadt, az izzó tetején szokott lenni egy darab papír ami megtartja középen a dobozban - na ez sem volt benne, valamint az alján levő érintkezőn is látszik a használat. A másik 3 viszont tökéletes. Képekkel, videóval írtam az üfsz.-nak, remélem most nem két hétig tart majd mire válaszolnak. Van itt valakinek garanciás tapasztalata? Mire lehet számítani? Küldenek futárt a hibás izzóért vagy nekem kell fizetni a visszaszállítást? Van náluk valami ingyenes garanciafutár.. remélem erre is vonatkozik. -szerk.: úgy nézem igen
[ Szerkesztve ]
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Szeretnék fényfüzért (karácsonyfa izzót) venni beltérre. Lévén, hogy az alis/ebayes rendelések már nem érkeznek meg nagy valószínűséggel karácsonyig, tudtok javasolni olyan üzletet/terméket, ahol/amit érdemes megvenni?
Célszerű szakboltban vásárolni, vagy az aldi/lidl/ikea/tesco fényfüzérek is épp ugyanazt a szintet hozzák?Tudtok esetleg aktuális bestbuyról?
Köszi,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Kicsirics77
veterán
-
macilaci78
nagyúr
válasz adamcsik #7833 üzenetére
Az RGB vezérlőkből leggyakrabban 24 és 44 gombos verziók vannak. Természetesen a 24 gombos vezérlőhöz a 44 gombos távirányító nem tökéletes és fordítva. Van pár gomb, ami azonos funkciót lát el ki-/bekapcs), van, ami fel van cserélve, vagy teljesen mást, és lesznek olyan gombok is, amikre nem reagál a vezérlő. Ezeket ezért árulják szettben.
A jobb oldali vezérlőhöz kapott távirányítóval nem akarja a jót a vezérlő?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
adamcsik
aktív tag
válasz macilaci78 #7835 üzenetére
A Bal oldali a vezérlő es a taviranyító nál most azt tapasztaltam hogy fel cserélődtek a színek a piros a zöld stb.. ez azért van mert nem hozzá való a kontroller?
-
macilaci78
nagyúr
válasz adamcsik #7836 üzenetére
Óóó, hát olyan saját példám nekem is van, amikor a színeket összekócolták a kicsi kínai kezecskék.
Elszórakoztam, mire átforrasztottam mindent a helyére.Barna a +12V, narancs a piros, zöld a zöld, kék a kék, ez egy sima UTP kábel. A nyákra forrasztott kábelek a ledszalag szerint színhelyesek. Ugyanez a ledszalag másik, egyazon rendelésből származó vezérlővel jól működik.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
adamcsik
aktív tag
válasz macilaci78 #7837 üzenetére
Én nem nagyon értek hozzá ha én ezt megveszem: http://butor-lakberendezes.vatera.hu/lampa_vilagitas/izzo_led_ego/44_gombos_infra_rgb_led_vezerlo_2163870017.html
Akkor már jó lesz a led? -
macilaci78
nagyúr
válasz adamcsik #7838 üzenetére
A vezérlő+távirányító szett cseréje jó eséllyel megoldja a problémát. Én a helyedben olyan helyről vásárolnám, ahol betűm szerint kezelik a 14 napos elállás jogát, így ha mégsem oldja meg a gondod, legalább nem buksz rajta. Lehetőség szerint olyan helyről, ahová elállás nélkül sem okoz gondot bevinni a terméket.
-
adamcsik
aktív tag
Rendben, Köszönöm a segítséged!
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz adamcsik #7841 üzenetére
Ilyennel.
De már az 5 méter is olyan hosszú, hogy teljes fényerő mellett csak az egyik végén betáplálva már lehet fényerőkülönbség a két vége közt. 20 méteren meg főleg.Ha azt akarod, hogy körbe menjen a szobán, rakd fel körbe és az eredetileg tervezett 4 toldási pontnál tápláld meg őket.
A vezérlő sem mindegy, színenként 8 A-t, azaz összesen 24 A-t, 120 W-ot kell tudnia. Vagy használj RGB jelerősítőt.
Ezek 5050/60 ledszalagra vonatkoznak.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
zsiz
őstag
Ha már LED szalag... tudnátok nekem is ajánlani?
- Nincs hozzá semmim, így kompletten kellene minden ami szükséges.
- A konyhába kellene, mosogató fölé is, ahol azért van pára/gőz.
- 220cm hosszú és fehér fényű kellene, (igazán fehér, nem sárgás vagy kékes).
- Mivel a felül lévő szekrény aljára lenne felragasztva, kulturáltan kellene kinéznie a szerelvénynek.
- A legjobb az lenne ha csak összedugom, felragasztom, bedugom, bekapcsolom és világít...
- Nem tudom mennyiből lehetne megoldani, de ne legyen drága, ha lehet.Köszi a válaszokat.
szerk.: akár külföldi is lehet ha van valami ajánlott bolt/eladó
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Vannak led fénycsöves armatúrák. Tipikusan a felrögzíted, konnektorba dugod és bekapcsolod megoldás.
Itt egy példa.Igazán fehér... Ez annyira relatív. A kimondottan hideg fehér (CW) a kékes, a kimondottan meleg fehér (WW) a sárgás. A kettő között van a natúr fehér (NW). Szerintem érdemes elnézni egy szakboltba, ahol a különböző színhőmérsékletek közül ki tudod választani, ami neked a legszimpatikusabb, hogy tudd, milyen színhőmérsékletre keress rá.
-
zsiz
őstag
válasz macilaci78 #7845 üzenetére
Köszönöm. Azt tudom, hogy melyik a hideg meg meleg fehér, meg azt is tudom én milyet szeretnék. Amit a világításban is használok, az 4000K. Ilyet vagy ehhez legközelebb állót szeretnék. Ha nincs, akkor inkább hidegebb kellene, mint melegebb. Nem szeretem a sárgás fényt. A legjobb a természetes lenne, ha kapható és nem túl drága.
Ez a LED fénycső miben jobb/rosszabb, mint egy LED szalag?
-
macilaci78
nagyúr
Konyhába amit szoktunk javasolni:
- vízálló ledszalag a könnyebb takaríthatóság végett és jobban bírja a magas párát, fröccsenő vizet
- alu profil a hőleadáshoz
- valami trafó, vagy szintén IP-védett, vagy ne érje se nedvesség, se puszta kéz
- esetleg valami trafó fényerőhöz, programozáshoz, kapcsoláshozEz a LED fénycső miben jobb/rosszabb, mint egy LED szalag? - kompakt, készre szerelt megoldás. Ugyanúgy egy ledszalag van a csőben: egy átlátszó műanyag hengerben egy valamilyen hordozó pálcára van ráragasztva/rányomtatva a szalag, a lámpatestben pedig a trafó és a kapcsoló
-
zsiz
őstag
(#7847) macilaci78: köszönöm a segítséget
(#7848) TA68:
- ebben így benne van minden ami kell?
- az alu profilt hogy rögzítem, mi jár hozzá, (csavar, kétoldalas ragasztó, stb)?
- illetve ez így mennyire bírja a gőzt/párát? mert a mosogatónál azért van belőleOpel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
TA68
őstag
- Igen, a bekötő vezetéket kivéve.[link]
- Csavarral rögzíthető. Rögzítő + végzáró elem Ezt külön csomagban kell rendelni hozzá! (alapból nem jár az aluprofilhoz)
- A gőzt tökéletesen bírja, mert a profil burája nagyon jól véd a nedvesség ellen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest