- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz Dluinet #7745 üzenetére
IC-s driver oldja meg benne a dimmelhetőséget, valamint a képen látható kis sárga SMD-kondenzátor dolga lenne a vibrálás kiszűrése, de egy ilyen kis kondi csak kevés töltést tud tárolni.
Ma már fejlesztenek sokféle trükkös IC-t ilyen célokra, de a szinuszjel hullámzása miatt elfogyó energiát fizikailag lehetetlen másképp pótolni, tárolni, mint megfelelő kapacitású kondenzátorral. Ha az kevés, akkor vibrálni fog.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Dzsolo
senior tag
Az Ősök már egy éve rágják a fülem, hogy ha bekapcsolják a LED szalagot nem tudják hallgatni a rádiót., gondolom az 5A táp lehet a ludas. Valaki tud megoldást a problémára? Nem értek hozzá úgyhogy fogalmam sincs mi lehet a gond.
-
-
Kernel
nagyúr
Lehet, hogy kispórolták a tápegység bemeneténél a bifiláris tekercses RFI-szűrőt. Esetleg ferritgyűrűvel is lehetne próbálkozni, bemeneti és kimeneti oldalon egyaránt, de az kisebb hatékonyságú.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 3 x 1 -es E14 foglalatos lámpatestünk amire darabonként max. 40 W van feltüntetve.
Véletlenül egy ilyen Spiral 18 W izzót vettem és nem vagyok tisztában a váltásarányokkal.
Hagyományos izzóként ez 80 W-nak megfelelő ezért gondolom hogy ez benézetem a vásárláskor.Használhatóm ezt vagy keressek egy megfelelő 5 W típust?
-
Kernel
nagyúr
Nincs mit átváltani. Ha egy lámpatest 40 W teljesítményfelvételű izzót bír el (áramfelvétel és melegedés szempontjából), akkor 40 W teljesítményű LED-et is elbírna. Vagy kompakt fénycsövet is.
Kb. egyformán melegedne mindkettő. Hogy az izzó hatásfoka 1-2 %, a LED (driverrel együtt) 10-20 %, a fénycső valahol a kettő között, az nem olyan nagy különbség, ilyen szempontból legalábbis.
A felvett teljesítmény nagy része így is, úgyis hővé alakul.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Köszönöm mindkettőknek!
-
Imy
veterán
Erről a LED izzoról valakinek valami tapasztalata? Vagy valami hasonló árú 1000lm feletti LED izzót tudna ajánlani? Vagy ingyenes házhoz szállítás, vagy pedig Tesco, praktiker, az van nálunk.
-
Imy
veterán
Közben ezt találtam, ennek a sugárzási szöge is nagy, 330 fok, illetve a fényárama is 1020lm.
-
mzso
veterán
Jónak néz ki. Bár most ez akciós: Global A60E2711W Led lámpa (E27, 920 Lm, 3.000K, 11W, meleg fehér)
35k órás és csak egy kevéssel marad el az általad nézettől a fényerő. A sugárzási szöget meg te tudod mennyire fontos neked.
Szerintem jobban megéri, de viszont lehet hogy csak a hétvégén akciós, mint múlt héten amikor egy százassal még olcsóbb volt. (és a 10w-os is az volt)A 13,5W-os 1100 lumenes Canyonról lemaradtál. Úgy látszik sajna bevált a jóslatom és készlet söprés volt.
Ingyen szállításos szerintem az edigitalon kívül csak kínából van ami hetek hónapok alatt jön meg. De nem ajánlom. Szerintem jóval nagyobb eséllyel lesz gyengus/silány mint nem. Nekem mindegyik vagy tönkrement vagy halványult, kivéve egyet ami eleve elég gyenge volt.
[ Szerkesztve ]
-
VIPowER
őstag
Ezzel szerintetek mi lehet a gond : [link] ? Túl olcsónak tűnik.
Storno. Most nézem, ez valszeg fénycsöves.
[ Szerkesztve ]
-
TA68
őstag
"35k órás és csak egy kevéssel marad el az általad nézettől a fényerő."
Az hogy egyes gyártók mit írnak rá élettartamnak az nem releváns. LED lámpáknál azt az időt kellene megadni élettartamnak, amikor az eredeti fényerejük 70%-ára csökken. Sokszor egy gyenge minőségű lámpára 50.000 órát adnak meg, egy nagyon jó minőségűre meg csak 15.000-25.000 órát. Ebből nem sok következtetést lehet levonni az élettartamra, illetve de, ha egy nagyon olcsó LED lámpára feltűnően magas élettartamot írnak, az biztosan nem igaz.
-
Imy
veterán
Egy 11W/900lm-es General Electric izzó van most a konyhába. Azzal az a gondom, hogy a konyha széleit már nem annyira világítja be, itt szerintem s sugárzási szög miatt. Illetve ha kicsit erősebb lenne, az nem lenne gond, az a +120lm talán elég.
Az általad linkelt 1000Ft-os LED izzóval valakinek tapasztalata? Abból is rendelek egyet, hiszen nem túl drága.
-
Imy
veterán
Közben néztem, s van róla két értékelés.
2 Ákos (2015/11/23)
Ami tetszik: olcsó, jó fényerő
Akciós ára nagyon jó, Fényereje nagyon jó, kb 75Wattos normál izzónak felel meg. Még az élettartamára leszek kiváncsi.
20 0 Jelentem Válasz
1 tzs (2015/10/31)
Ami tetszik: Akciós áron volt!
Amit kell tud, fényereje reális.A korábban linkelt izzó szerintetek? Másnak vélemény?
-
haromegesz14
aktív tag
Hello!
Szobába szeretnék felszerelni LED szalagot kiegészítő/hangulat világítás céljából, de nem igazán vagyok otthon a témába. 5050-esnek túl erős a fénye erre a célra? Elég lenne a 3528-as? RGB szalag viszont csak 3 chipes modulokkal van, így maradna az 5050-es. Ha veszek hozzá vezérlőt, letudom vele nyomni a fényerőt? Alu profilokat öntapadós 2 oldalú szalaggal fel lehet fogatni szépen, stabilan?
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
csemberlen
őstag
Mostanában szereltünk kb 50fm RGBW 12 mm-es 24V/20W, és 10mm-es led szalagokat.
Lesújtó a véleményem róla, itthon boltban vásárolt termékek. 5 méteres szalagon belül nem sikerült ugyanolyan diódákat betenni, és szakaszosan eltér a színük. Volt olyan amiben 10 cm-es szakaszokban hiányzott 1-1 szín.[ Szerkesztve ]
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
fecus
őstag
Ez egy érdekes ajánlat.
Nyilván a garancia nehezen érvényesíthető, de a 85-245V és a belső hűtés jónak tűnik. Kissé a sugárzási szöge kicsi.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
macilaci78
nagyúr
válasz haromegesz14 #7769 üzenetére
Túl erős-e a fénye? Ez egyéni preferencia és a helyiség adottságainak függvénye. Nekem a szekrény tetejére van fellökve egy 5050/60 RGB ledszalag a mennyezetet megvilágítva. Ha csak ez ég éjszaka, akár olvasni is elég, tehát hangulatfénynek erős. Ha év mellett a szoba közepén az az egy szem 12 W energiatakarékos égő, akkor szépen megszínezi a szobát.
Az RGB-nél egy tokban van 3 chip, színenként 1-1. A ledszalagokon általában 3 led van egy egységben, így 3 ledenként lehet vágni a szalagot. Van ledenként címezhető szalag is, ilyenekkel oldható meg például a Philips Ambilight-ot másoló utólagosan kivitelezett elképzelések. Ez már zsebbenyúlósabb, bonyolultabb történet.
A vezérlő fényerőt is szabályoz, illetve ha a tápon van rá lehetőség, érdemes leszabályozni. (Az én tápom például kb 10,5-14,0 V közötti kimenő feszültséget tud adni. Inkább a lyuggatott lemez házasok sajátja.)
Alu profilnál figyelj oda, hogy a profil hátulja mennyire sima. Van sok olyan, ahol maga a széles felület nem ér hozzá a fogadó felülethez, mert a két szélén van némi váll. Illetve ugye az alu profil vezeti el a hőt, tehát melegszik. Nagyon sok ragasztónak hőre gyengül a tartása...
Én inkább csavaroznám, utána rá a ledszalag, ami eltakarja a csavarfejeket, majd a búra, ha van.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
haromegesz14
aktív tag
válasz macilaci78 #7773 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
v_viktor
csendes tag
válasz csemberlen #7770 üzenetére
Segítségképpen megoszthatnád velünk, hogy hol nem érdemes venni ilyen szalagot. Ha más nem privátban.
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Épített zuhanyzóba kellene nekem valamilyen LED világítás. (tehát valami olyan lámpatest, ami lehetőleg vízálló). A zuhanyzó most lesz építve, tehát igazából minden szóba jöhet. Mit ajánlotok? Lehet ebay-ről is, az se baj, ha nem túl drága
-
Geri89
aktív tag
válasz macilaci78 #7777 üzenetére
Tudnál esetleg valami típust mutatni, ami megfelelő lenne, és nem lenne "megrázó" élmény a zuhanyzás?
-
macilaci78
nagyúr
Voltaképpen vízálló ledszalag kell hozzá, ami 12 V-ot kap, alu profil, amit a csempével együtt raksz fel. A 12 V DC tápot meg elrakod egy száraz, szellős helyre.
Itt van pár kép.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
TaaT
nagyúr
Végül egy (3db) ilyen 50W-os mellett döntöttem, ma hozta a futár és fel is szerelték szüleim, meg vannak vele elégedve. Meglepődtek amikor kibontották, majd 30cm széles.
Give them hell Ukraine!
-
Atomgeszi
veterán
Pont tegnap találkoztam Én is ilyennel, konyhába szereltem fel pultvilágítást meg mosogató fölé.
Ma szóltak, hogy a rádió meg a fény nem megy együtt, mert zizeg az adás.
Úgyhogy most Én is megvagyok lőve ezzel.
Itthon 20x ennyi ledszalag van és nem zizeg a rádió.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Morris
veterán
Erről tudnál dobni egy képet? Mármint, hogy hogy van megoldva a fugába épített led szalag.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Kb. 220 cm LED sorhoz mekkora tápot vegyek?
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
PHM
addikt
válasz runner 125 #7789 üzenetére
Kb 15 cm-eset.
Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni.
Tehát:
Először is tudni kéne, hogy milyen az a led szalag.
Feltételezem, hogy 12V-os, tehát a táp kiválasztásához elég lenne
azt tudni, hogy mennyi a szalag névleges méterenkénti fogyasztása.
Ezt az adatot megszorzod a led szalag hosszával, majd elosztod 12-vel.
Így megkapod, hogy mekkora áramot kell legalább szolgáltatnia a tápnak.
Erre az adatra azért még érdemes kb +10%-ot számolni, hogy legyen
némi tartalék a tápban.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
zsiz
őstag
az ilyen átalakítók mennyire használhatóak?
van egy spot-lámpám, de jóáras és jó fényű izzót nem találok bele.. mióta hozzászoktam a Canyon LED-hez, azóta pedig nagyon zavar, hogy kevés és sárgás fény van a helyiségben.. a 3 GU10-est kiváltanám egy LED-del meg egy ilyen átalakítóval. előbb-utóbb cserélve lesz a lámpa, addig megtenné így is, ha használható.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Kernel
nagyúr
válasz runner 125 #7789 üzenetére
Ez gyakori a topikban, hogy a LED-szalag fajtáját, felépítését nem adják meg, így nem lehet válaszolni. Vagy egy linket például.
-
drnet
aktív tag
Kültéri lámpába keresek bazierős ledes izzót. Jelenleg ilyen van. A 20W-os, 98 ledes. Ennél erősebb kellene, de méretben nem fér bele nagyobb. E27-es foglalat. Tudtok valamit ajánlani?
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
A plafonon lévő lámpába szeretnék venni a jelenlegi GU10-es, 50W-os (/db) izzók helyett LED izzót.
Vettem már G9-es noname kínai izzókat, de azok pár hónap után egyszerűen kiégtek. Nézegettem ezeket az itthon is kapható M-Tech izzókat és az lenne kérdésem, hogy az 5W-os, 400-450LM fényerősség az mennyire elegendő, ha a a lámpa a plafonon van (nem legógós fajta hanem fixen fel van csavarozva és 4db irányítható foglalat van) és szeretném a szobát vele rendesen bevilágítani (pl.: olvasni is lehessen).
Youtubon néztem pár videót, de az ott látottak nem igazán győztek meg. Úgy tűnik nekem, hogy inkább csak hangulatvilágításra, a falon lévő tárgyak megvilágítására való, mintsem "fővilágításnak" használni.
Esetleg van, aki szerint az M-Tech-ből 4db elegendő vagy inkább nagyobb teljesítményű kéne?
Köszönöm!
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Atomgeszi
veterán
válasz Zsmester89 #7793 üzenetére
Basszus van ám ára...
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Morris
veterán
válasz Zsmester89 #7793 üzenetére
hááát...elég giccses...
-
zsiz
őstag
Oké, köszönöm. Gondoltam inkább kérdezek, mint hogy később valami nyűgje legyen e LED-nek az átalakító miatt.
Nem bírtam ki, 1 napig megint volt a Canyon LED-ből edigitálnál 1500-ért, nem tudtam otthagyni. Örülök ennek az év végéig tartó ingyen szállításnak, így nagyon megéri náluk.Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest