Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz szaszlaci #7869 üzenetére

    Neked mondjuk nem érdekes a kapacitív meddő, a vezetéket és a szolgáltatót terhelné feleslegesen, dupla árammal (cosϕ = 0,5-tel számolva). Erre lehet mondani, hogy mindkettő elbírja, de ha minden berendezés ilyen szabálytalanul működne, abból már gondok lennének.

    Így is hiába méri csak a hatásos fogyasztást a lakossági mérő, de a meddő okozta veszteségeket is beszámítják a tarifába, így végül azt is meg kell fizetni valakinek.

    Az általad felvázolt megoldással az a legnagyobb baj, hogy nem működik. A soros kondenzátor úgy feltöltődik, mintha puffer lenne, utána semmi, nem folyik rajta áram.

    Az egyszerű megoldás pedig sokba kerülhet, amikor túl hamar tönkreteszi a LED-et. Volt erről szó korábban, hogy a bemeneti soros kondenzátor a hálózati, nagy meredekségű zavartüskékkel szemben minimális ellenállást képez, ami a LED-et kinyírhatja. Az általában alulméretezett puffer sem véd ez ellen. Ez nem csak elmélet, magam is megfigyeltem oszcilloszkóppal. A puffer túlméretezése csökkenti a jelenséget.

    Továbbá, amikor a bekapcsolás pillanatában véletlenül a szinusz csúcsát kapja el, az is túláramot okoz. Az elektronikus előtét mindezt kivédi, stabil áramot biztosít, lágy indítást.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák