- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
cstomi15
tag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy veszek én is egy LCD-TV monitort, mégpedig a következőre gondoltam:
19'' Xpert-TECH LCD-TV
Panel A+
Beépített TV tuner
Teletext
Távirányító
Beépített sztereo hangszóró
Aktív terület: 376.32*301.056(mm2)
Max.felbontás: 1280×1024@85HZ Max.
Fényerő: 250cd/m2
Képpont: 0.294mm
Max. kontraszt:700:1
Válaszidő: 8ms
Szin: 16.7M
Látószög: H:170°; V:170°
Próbáltam utánanézni a paneltípusnak, de sehol sem találtam róla semmi kézzelfoghatót.
Mivel annyira nem értek hozzá, ezért szeretnék egy hozzáértő véleményt a monitorról.
Előre is Köszönöm! -
Naota
tag
válasz Mákos7észta #3346 üzenetére
Olcsó húsnak híg a leve... Régi, szóval a maiakkal összehasonlítva gyenge a képe.
-
veterán
A hasonlatod több szempontból is rossz.
Egyrészt a panel nem a tv szíve. Az elektronika, a központi processzor a szíve. Az autónak a motor. Ezért is rossz a hasonlat. Aztán a Citroen már akkor motort gyártott, amikor a BMW még nem is létezett. (amúgy imádom a német autókat)
Végül pedig: [link] -
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #3343 üzenetére
Ha minden igaz, ma megvesszük ezt a kis tévécskét. DVD lejátszót milyet ajánltok 15K-ig?
-
veterán
válasz Mákos7észta #3346 üzenetére
Nem csak az a lényeg, hogy olcsó, hanem azért olcsó, mert régi típus. Egy csomó mai technológia nincs ebben a Samu tv-ben. Pl ma már alapvető a DNIe, ebben nincs. A betekintési szögei is rosszabbak, mint a maiaké. 170/170 fok. A mai tv-k már 178/178 fokosak. Ha kicsit többet tudnál rászánni, valami újabb típust választhatnál.
-
félisten
válasz Declare #3337 üzenetére
Az adott feltételek mellett szerintem is felesleges a FullHD, ha nem is teljesen, de mivel felteszem te nem akarod számítógépre rákötni, ezért nem fog hátrányosan érinteni.
Plazma vagy LCD? Hát.... én nem rajongok a plazmákért, de ez egyéni szocproblem. Ha te nem veszel észre enyhe, zavaró vibrálást a plazmák képén, akkor a plazma jó választás lehet.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Lacix29
őstag
válasz WonderCSabo #3354 üzenetére
Én olyat vennék a helyedben, aminek van HDMI kimenete.
Pl Yamada DVD-Mi220x HDMI 14 e Ft
[link] -
veterán
Még annyit a Yamadához, hogy ha pesti vagy, mindenképp az Origami-tól vedd meg, nagyon megbízható, készséges cég. Értsd úgy, ha valami történik a lejátszóval, netán firmware frissítés közben, után történik valami, azonnal cserélik a lejátszót gariidőn belül. Lehet, hogy nem legocsóbb cég, de nem mindig az a legfontosabb.
-
Naota
tag
Izguljunk, nehogy egy Mirai érkezzen a Pana helyett.
-
Addor
tag
Na +jött !
Szép lassan csináltam mindent ,csakhogy kiélvezzem a munka minden percét - aztán elmentem zuhanyozni mielött bekapcsoltam.
Sajna eddig csak a digitvvel probálhatom ki a körülmények miatt- a szinek gyönyörüek a kép részletgazdag ! De a 100hz ellenére van elmosodás: bár s-videos scartal kötöttem rá-lehet hogy simán az antennabemenetre kéne kötnöm? -
veterán
-
veterán
válasz Lacix29 #3368 üzenetére
A gond nálam akkor kezdődik, ha látom is, te nem így vagy vele? Ha nem látom, akkor szuper. Amit nem lát szem, nem hall fül, nem tudunk, az nem fáj.
Világos, ha mindenféle progival vizsgálnám, találnék kivetnivalót. De én egyszer nem is használom géphez kötve, másrészt tudom, hogy ez egy tv. Nem monitor. -
Palika71
őstag
Én olyt vettem, aminek van az elején egy USB csati.
Tök kényelmes dolog, pendrájvra feltenni a filmet a PC-ről, és arról nézni!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
tomb74
csendes tag
Hihiiiii! Megvan a kis drága! LG 37LY95. Csak még nem tudom a helyére tenni, mert ott figyel az 56 kg-os Sony Trinitron és egyedül nem tudom odébb vinni. Majd megesz a fene! De ha lesz tapasztalat, írok!
-
Addor
tag
A TX-32LX700-et vettem +.
Most ott tartok ,hogy az s-video helyett a kompozitot használom és meglepő de jobb lett a kép.
Ráadásként itt be lehet kapcsolni a 3d comb filtert.
Most a beálításokat tesztelem le. Úgy tünik ,1 re jobb a kép.
Pc-ét probálva nagyot csalodtam a Samsung tn-film paneles ,19'' es után.Pedig natívban van +hajtva.
Nade ez azért csak 82 cm-es...... -
veterán
Miért nem próbálod meg antennabemeneten keresztül?
''Pc-ét probálva nagyot csalodtam a Samsung tn-film paneles ,19'' es után.Pedig natívban van +hajtva.''
Ez nem monitor, hanem TV. De ezt már másoknak, máskor 1000-szer leírtam.
Ezen ne lepődj meg, meg ne is csalódj. Nem a tv hibája.
[Szerkesztve] -
Addor
tag
-
Lacix29
őstag
-
Frequence
tag
hali!
van egy Samsung LE32R71W a családunkban, és mikor felszereltük a falra, kis idő után magátol kikapcsolt, és nem kapcsolt be legalább 20 percig... sok sütni való nem kell hozzá...melegszik...
az lenne a kérdésem h miért, és hogy másnak volt e hasonló tapasztalata...
(egyébként ha nem a falon van akkor teljesen tökéletes és egyáltalán nem produkál semmi rendelleneset...)Soul and Style!
-
félisten
A nagyobb képernyőn természetes, hogy jobban kijönnek a kis felbontású vagy nagy tömörítési rátájú videók hibái. Ez nem a TV hibája, hanem egyszerűen tudomásul kell venni, hogy jobban látod ezeket nagyobb kijelzőnél.
Tessék neked is a HD-s anyagok felé fordulni. ^^
[Szerkesztve]Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Ez nem monitor, hanem TV. De ezt már másoknak, máskor 1000-szer leírtam.
Én meg 1001x is leírom, hogy ugyanúgy használható egy LCD TV is monitornak, mint bármilyen monitor. Csak a nézési távolságot kell belőni. Mondom ezt úgy, hogy már lassan három hete használom a 42LF65-öst monitorként. Meg kell szokni kicsit, de semmi pénzért nem mennék vissza a 20'' TFT elé mostmár...
[Szerkesztve]Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz Frequence #3388 üzenetére
Egyfelől megvan a kellő távolság a faltól, illetve tud szellőzni a TV rendesen? A kézikönyvben valószinüleg lesz egy ábra, ami pontosan mutatja, hogy mekkora távolságokra kell lennie körülötte a dolgoknak. Valószinüleg nincs megfelelő szellőzése, és ezért melegszik túl.
Ha barkácsolós típus vagy, akkor ráapplikálhatsz 2-3db 12cm-es ventit, ami alulról fúj be a szellőzőnyílásokon, vagy egyszerűbb megoldásként, egy asztali vagy állványos ventillátorral adhatsz neki plusz hűtést.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
veterán
Hát végülis ha elég messziről nézed (pl 5 méterről), akkor elvesznek a hibák.
Maradjunk annyiban, hogy rá lehet kötni, tehát igazad van, használható. Hogy mennyire, az már más kérdés.
A tv-t lehet zenehallgatásra is használni, mégis inkább 5.1-es hifin hallgatom a zenéket. -
félisten
Mennyi tapasztalatod is van e téren?
Hidd el, hogy tökéletesen használható monitorként. Én is alátámasztom, de ha kell idecibálok 3 embert, akik 26'', 32'' ill. 42'' TV-ket használnak monitornak. Van, aki a számítógépasztalán, van aki a nappalijában. ;)
BTW, zenét sztereoban kell halgatni. Az 5.1, 6.1, 7.1 a házimozihoz kell... )Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
veterán
Érdekes is lenne, ha nem ezt mondanád. Annyi hiúság van benned, hogy saját magadnak nem fogsz ellentmondani. De elhiheted én sem. Én is idecibálhatok pár embert, akik cáfolnak és megmondják neked, hogy hülyeség egy számítógép asztalra ''óriásmonitort'' tenni, mert egyrészt kifolyik a szemük, másrészt kitörik a nyakuk, hacsak nem gumiemberekről beszélünk. A monitorgyártók pedig becsukhatnának. Amik valószínű erősködésed után sem fognak bezárni.
A zenéről meg csak annyit, hogy a sztereót is ki lehet dobni öt hangfalra, majd megmutatom hogy kell. Más kérdés, hogy nem 5.1-ben fog szólni. De Te még azt is megmagyarázod, hogy zenét tv-n kell hallgatni.
Mi jön legközelebb?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
veterán
Egyszerűen megvannak az LCD tv hátrányai, ezt kell megértened. Vagy veszel több százezerért egy 42''-ost, az már olyan elektronikával rendelkezik, ami sokkal jobb képet produkál. De tökéletes akkor sem lesz.
Jut eszembe nincs képjavítás, ha PC-re kötöd. Akkor ez is kiesett.
De gondolj bele, nem mindegy, hogy egy adott felbontást mekkora képernyőn jelenítesz meg. Főleg LCD esetében. Mai szélesvásznú 19'' monitoroknak 1440x900 az optimális felbontásuk. Nézzünk csak egy LCD tv-t... 42''-ost. 1366x768 a felbontás. Ebből következtethetsz... Kisebb felbontás egy sokkal nagyobb kijelzőn. Csak rosszabb lehet a kép. Egyszerű logika.
[Szerkesztve] -
Lacix29
őstag
Csináltam még egy kis tesztet
Samsung 214T (900:1 gyártó által megadott kontraszt) és Samsung LE-40R81B (2000:1 gyártó által megadott kontraszt) fekete összehasonlítás (használati fényerőn (mind2 esetben 50/100 -as beállítással (+TV esetén a háttérvilágítás 1-esen állt) )):
[link]
Összehasonlításul ugyanazokkal a beállításokkal egy színskála kép (amiből látszik hogy a háttérvilágítás beállítás kb megegyezik):
[link]
(A 214T RCA Videó kimenetről lett vezérelve, ezért csúnya ott a gradiens)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest