- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
félisten
Van bármelyik hivatalos oldalon szó arról, hogy támogatja az M86/M87 a 24Hz-et 1080p esetén? Nincs. Emellé pedig ott van egy fórum, ahol legalább két tucat felhasználó osztja meg az első kézből származó tapasztalatait. Ennél több aligha kell... De ha ez is kevés, akkor google-ra fel, kulcsszavak ''+M86 +Samsung +24fps''.
A firmware dolgot is az AVForumon olvastam, hivatalos információ arról sincs.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Ezt az 50 félkép dolgot én sem értem. Ez az interlaced felbontás, 25képkocka, interlaced = 50Hz, de ilyen az 576i felbontás volt például, illetve az 1080i. De 720p és 1080p esetén, vagy a szabvány 576p esetén szó nincs ilyesmiről. Itt teljes képek mennek.
[Szerkesztve]Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
veterán
Én soha nem mondtam, hogy a 80-as sorozat tudja az 24Hz-et 1080p esetén! Én csak segítséget kértem, hogy Te honnan tudod, hogy nem tudja. Kivéve a forumokat. Te LG-d nél egyértelműen írják. De Samunál mindig is fukarkodtak az ilyen leírásokkal, hogy milyen felbontásban mit tud.
-
veterán
Az a baj, hogy a motion plus, a 100Hz és a progresszív-interlaced technológia keverve van erősen. Már én is keverem. Maradjunk annyiban, hogy utánaolvasok és ezzel kapcsolatban többet nem írok be, mert keverve van. Ezek mind külön technológiák. Egyik sem egyezik a másikkal, de összefüggésben vannak. Mind külön képjavító eljárások. Csak az egyik a processzorra épül (motion plus), a másik megduplázza az adott idő alatt megjelenített képek számát (lásd crt képcsöves tv-k), a progresszív pedig egész kép és intelaced - fél kép.
Egy biztos, hogy progresszív esetében tényleg csak egész képek vannak. Ebben igazad van Cifu. -
veterán
Egyben biztos vagyok és a fejemet teszem rá. A motion plus és a 100Hz nem ugyanaz. A Samu oldalán is külön említik több helyen is. Ebből következik, hogy a M86-87 motion plus-t tud, de 100Hz-et nem. A legjobb tv-kben pedig mindkettő benne van. Az én tv-men is otthon a feature-öknél külön említi a motion plus-t és a 100hz-et.
-
Bigyó
tag
És akkor az átlag fórum olvasó és vásárló mit mondjon, ha TI sem értitek. Nyugi én is elvesztettem a fonalat
Mért nem bírnak egy olyan szabványt csinálni, ahol nem kell ilyen megjelenítés, meg olyan korrekció, meg x technológia, meg 23 fajta felbontás, mag a jó anyám tudja mi a fene.......
A PAL az NTSC a SECAM-ot ne is említsük már rég elavult szabványok. Ez a félkép ide-oda megjelenítés is egy horror.
[Szerkesztve]Piros a kék, plussz a minusz
-
Naota
tag
Találtam egy alapos cikket a témában: [link].
-
Old_Death
csendes tag
Tkp. akkor maga a 100 Hz egy hardveres dolog (ami még mindig nem egészen világos ezeknél az LCD paneleknél, lásd lentebb Cifut);
a motion+ pedig szoftveres babrálás. (mint optikai és digitális zoom)
Kéne hogy legyen...
Ehhez képest utánaolvasás után még zavarosabb a kép.
De kiváncsian várom Te mit hámozol ki a dolgokból! -
félisten
Én így tudom:
Movie Plus - Mozgáskorrekciós eljárás a'la Samsung
Motion Plus - A 100Hz-es mozgáskorrekciós eljárás a'la Samsung.
Mindkettő a valós képkockák közé megpróbál kiszámolni ''virtuális'' képkockákat, így téve folyamatosabbá a mozgást, a Movie Plus csak 50/60Hz-nél működik, a Motion Plus a 100/120Hz-es cuccoknál jelent meg.
Az M86/87 nem rendelkezik, csak Movie Plus-al, de létezik 32'' M87-es model 100Hz-es technológiával: [link] A szép az, hogy itt nincs említve a Motion Plus...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
-
Noodra
tag
Új garis LCD Samsung Le32r72bx kinek mennyit ér?
0perces.
Üdv. -
Neszójábe
senior tag
Egy high-end boltban ültem be egy mini moziterembe. Ott volt projektor és azóta nekem az az etalon. Egyébként is imádom a hangulatát, de tv vásárlás közben megnéztem a drágább egyedeket is és meg kell mondjam, 1 kivételével meg sem közelítették a projektor minőségét. Láttam egy 799e forintos TV-t, ami egészen idáig egyedül vette fel a versenyt azzal a feelinggel, de mivel én 139e forintban gondolkodom, nem jegyeztem meg a típust. Szerintem más kategória a projektor. Aki ilyen minőséget akar, az már nem nézi, hogy bonyolultabb-e használni, meg ilyesmi (bár szerintem semmi bonyolultság nincs benne). Ez kicsit olyan, mintha összehasonlítanánk egy 200 millás sportkocsit, meg egy 200 millás oldtimer Ferrarit. Az előzőnek ott van vége, a második ott indul. Az első modernebb, na de ki ne a másodikat választaná...
Peace
-
Neszójábe
senior tag
HP?
Hagyjuk má... ;)
Talán egy 700 rongyos géphez adnak ajándékba egy 100 rongyos vásznat... ;)
Tudjátok, mint egy mercihez egy kismercit.
De leginkább azt tudom tanácsolni, hogy vegyen egy aránylag jó tv-t 200-300 körül, a többit meg utazza el a családdal, vagy egyedül, vígadjon, éljen... ;)Peace
-
veterán
válasz Neszójábe #2976 üzenetére
Először is jó lenne tudni mi a 10 bit, meg 8 bit. Amúgy valaki írta is és igaza volt, hogy csak 8 bites panelek vannak, az elektronika javítja fel 10 bit-re. De az egész ott kezdődik, hogy mi a 10 bit és a 8 bit. A számítástechnikában a 8 bit 16 színt jelent. Tehát már értelmezhetetlen, tuti nem a színmélységet jelölik a bitek.
-
Naota
tag
Akkor leírom, hogy én hogyan tudom, aztán majd kijavít, aki jobban ért hozzá. Tehát amikor bitekről beszélünk, akkor két dologról van szó. Az egyik a színfeldolgozás. Itt a megjelenítő feldolgozza a különböző színcsatornákon érkező információkat és ezeket továbbítja a megjelenítésért felelős részek felé. Itt azért kell a minél nagyobb pontosság, hogy az egyes műveletek hibája kisebb legyen, mint a megjelenítés pontossága, tehát ne rontsa el már alapból az egyes színeket a megjelenítés előtt. Ez lehet 10-12-14.. bit per csatorna. A másik dolog a megjelenítés. Itt általában 8 bitről, tehát 8 bitnyi szürkeárnyalatról beszélünk színcsatornánként, ami kiegészülhet még FRC-vel, amikor is a megjelenítendő szín nem szerepel a panel által előállítható színek között, de befoglalható két másik RGB szín közé és így már megjeleníthető. Tehát a példában 8+2 FRC bittel kapunk 10 bitet.
-
veterán
Az M86/87 nem rendelkezik, csak Movie Plus-al, de létezik 32'' M87-es model 100Hz-es technológiával: [link] A szép az, hogy itt nincs említve a Motion Plus...
Hát ez, az. Ez mutatja, hogy a motion plus független a 100Hz-es technológiától.
Legalábbis számomra ezt sugalja. De egyelőre inkább utánaolvasok, mert így csak vagdalkozás megy a szavakkal. -
dabadab
titán
Labjegyzetkent: az FRC (frame rate control) arra valo, hogy a pixelek szinet gyorsan valtoztatja, igy szimulal koztes szineket (pl kozepkek meg vilagoskek kozott valtogat, igy lesz a nemannyiravilagoskek szin). Valamivel jobb, mint a TN+film paneleken divatos dithering (ami azt csinalta, hogy a nemannyiravilagoskek feluletet ugy rajzolta ki, hogy a pixelek fele vilagoskek a masik fele meg kozepkek volt), de azert nem az igazi.
DRM is theft
-
MAXIMIZE
tag
válasz Neszójábe #2878 üzenetére
Egy hétre kölcsön kaptam egy projektort még tavaly és nagyon nem jött be a képe igaz az ”csak” 500 e-s volt, ezért meg sem fordult a fejemben hogy projektort vegyek +a hangulatát sem szeretem, de ez csak az én privát véleményem. Valamiért ez az Lcd technológia jobban tetszik.
Igen az égőkre gondoltam és nem szeretném azokat sem cserélgetni.
Ez a fele fényerő tényleg így van mer akkor ez nagy átb.szás . 5 év és dobhatom a kukába?
A 2 éves monitoromat is cserélhetem 3 év múlva? -
MAXIMIZE
tag
Az LG 47LB2RF-ről megtudnátok mondani, hogy 1.3 hdmi csatolója van, illetve hogy tudja az 1080p@24Hz-t? Kb. hol helyezkedik el tudásban az LG 47LF65-höz és LG 47LY95-höz képest?
-
félisten
válasz MAXIMIZE #2987 üzenetére
Az LB2RF az LG első FullHD LCDTV-je volt, kifutó széria, az LY95 széria váltja. Az LB2RF amúgy Samu F71-éhez hasonló típus. Tavaly az év második felében még a csúcsmodel volt, de nincs se 1.3-as HDMI, és természetesen nincs 1080@24fps támogatás sem.
[Szerkesztve]Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
dabadab
titán
válasz MAXIMIZE #2986 üzenetére
''Ez a fele fényerő tényleg így van mer akkor ez nagy átb.szás''
Miert lenne az? Minden monitor oregszik, az CRT-k is, azok is vesztenek a fenyerejukbol (meg ott meg pluszban az elektronsugar fokusza is el szokott maszni egy ido utan).
Egyebkent egyreszt az az 5 ev eros tulzas (a gyartok altalaban 60.000 orara teszik a hattervilagitas elettartamat (vagyis ennyi hasznalat utan csokken a fenyereje az eredeti felere), ami napi 24 oras hasznalat mellett is majd' het ev (vmivel eletszerubb szam: a masfel eves TV-mben ketezervalamennyi uzemora van, ezzel a tempoval a 60000 ora az ugy 40 ev), masreszt meg a hattervilagitast jo esellyel lehet cserelni.DRM is theft
-
-
veterán
válasz MAXIMIZE #2986 üzenetére
Nekem van egy 17''-os Dell monitorom, 2002-ben gyártották. A mai napig üzemel és jobb a fényereje, kontrasztja, mint sok új monitornak. A képe pedig olyan, hogy a mai monitorok elbújhatnak mögötte. Úgyhogy ez az 5 év sem általános.
Hozzáteszem, ma is egész nap ment a munkahelyemen, tehát van, volt használva bőven.
[Szerkesztve] -
Neszójábe
senior tag
Tudod mi az átbaszás? Ez a DigiTV. Ma voltam lemondani a T-kábel előfizetést és beszéltem a palival, aki megmutatta a T-kábel digitális adását egy jó nagy LCD-n. Na az nem mpeg-1 minőség volt, az biztos. Mondta is a csávó, hogy a DigiTV azért tud ilyen olcsó lenni, mert (ahogy Ti is mondtátok helyesen) lespórolja a sávszélt, és ezért olyan drága a UPC, mert ott jön a legnagyobb sávszélen az adás. Szóval nem egyszerű a szolgáltatók dzsungelében megtalálni a helyes utat. Nincs erre valami szabály, vagy szabvány, hogy mennyit sűríthet a szolgáltató?
Peace
-
félisten
válasz Neszójábe #2994 üzenetére
Ez csak a szolgáltatón múlik. Azért amúgy a T-Kábel és az UPC is elmehet a sunyiba, mert semmi akadálya nem lenne annak, hogy bizonyos HD csatornákat szolgáltassanak (DiscoveryHD, példának okáért), de ezt mégsem teszik meg....
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
DonDragonka
őstag
Történetem (meghibásodott wl66; szerviz;4 hét várakozás) záró momentuma:
Végül kaptam egy 37wl68-as készüléket.A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
Nippon
őstag
Hali!
Mit tudnátok mondani a Samsung LE32R71W TV-ről? Gondolom az ára miatt most nincs semmi pariban vele. Szombaton jönne nekem 1 ilyen! Érdemes megvenni?? -
Nippon
őstag
Hali!
Mit tudnátok mondani a Samsung LE32R71W TV-ről? Gondolom az ára miatt most nincs semmi pariban vele. Szombaton jönne nekem 1 ilyen! Érdemes megvenni??
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest