- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
chros
őstag
''PC-n keresztül PIP funkció''?
1 tuner: mindegyikben van (ha van PIP is, akkor csak akkor tudod kihasznalni, ha egy masik keszulekkel adod a kepet (pl. video tunerje, video/dvd/szamitogep kepe), ha tamogatja az adott keszulek az adott bemeneten)
2 tuneres: a PIP-hez kell, sajna kevesben van (a fo es a kis ablakpan masik csatorna kepe legyen)
dvb-t: digitalis foldi musorszoras, azaz digitalis tuner van benne (nalunk most ennek semmi ertelme, leven, hogy 2012-re kellene atallni)
honnan lehet tudni, hogy egy 5000:1 dinamikus kontraszt jobb-e egy 1600:1
hat, nem lehet tudni ... Nekem pl. az 1600-as kontraszt mar megfelelo
PAP: picture and picture (a ket csatorna kepet egymas melle rakja)
POP: Picture Out of Picture
info ezekrol: [link]
A csatlakozok fajtai/szama valtozhat keszulekenkent. PL. 2 hdmi azert jobb mint egy: az egyikre a szamitogepet kotod, a masikra a dvd lejatszot.
Az LG-k is jok: nekem is ez van. Az olcsobb arkategoriaba tartozik.
Ui: es amig a tobbiek valaszolnak, olvass vissza legalabb 10 oldalt ... -
ronaldo
őstag
Tegyük fel, hogy a 66cm-s illetve a 82cm-s felbontása is 1366x768, és mindkettőn 720p vagy 1080i hd videót nézek. Melyiknek jobb a képe?
Már csomó boltot végigjártam, de ilyen összehasonlításra nem volt alkalmam. Egyelőre vívódom, nem vagyok benne biztos, hogy kell a 82cm. Lehet, hogy elég a 66cm. Furcsán és nehezen szokom a nagy méreteket. A mostani crt-m 21'-os, a tv-m 55cm-s, a másik gépen 19'-es a tft, szóval hozzávetőlegesen egy méretűek. És nem kicsik. A 66cm meg csak több
Viszont ahogy néztem a gyártók >82cm-ben gondolkodnak. Tapasztalat? Sony, Toshiba, Philips, JVC-re gondoltam. -
emill
tag
Köszönöm a válaszokat! Máris okosabb lettem Még eszembe jutott egy-két dolog:
Ahol dinamikus kontraszt van megadva ott soha nem írják mellé a valós kontrasztot? Meg lehet tudni azt valahonnan?
Minden dvd lejátszó hdmi-re csatlakozik? Vagy ez is olyan dolog, mint a PC-nél, hogy ha akarom azzal kötöm össze, ha akarom mással?
Mi a vélemény az LCD TVkbe beépített HDD-kről? Ha egy ilyen elromlik gondolom drágább a javítása, mint egy külsőnek? Egyáltalán gyakran elromlanak ezek? Többet tud egy beépített, mint egy különálló (mégiscsak azonos márka, sőt külön így egybe tervezve)? Vagy épp fordítva? Csak mert van az LG 32LC2RR 200e-ért HDDvel (igaz sehol nem találtam erről a típusról semmit, még az LG saját honlapján sem...) és nem tudom megéri-e, vagy jobb külön venni. Össze se lehet hasonlítani a HDD nélkülivel, akkor ki tudnám számolni az árkülönbséget (mert annál más a pl. kontraszt 800:1 a HDD-s 1600:1-ével szemben + 2 tuneres).
Ja igen: még mielőtt az elsőt írtam visszaolvastam a 2000. hozzászólásig... Ez csak természetes, de mégis a fenti kérdések megfejtetlenek maradtak számomra
[Szerkesztve] -
Lacix29
őstag
Na megvettem a Samsung LE-40R81B-t.
Eurocenter-beli Elektropontban 330e -ért. (mivel kiállított darab volt 10e-t engedtek). De legalább így biztosan pixelhiba menteshez jutottam.
Ez nagyon nagy. (legalábbis egy 3,5 x 3,5 m -es szobába )
Elég jó kis TV.
A kábel TV (fiberNET) képe majdnem mindenhol nagyon jónak mondható a szememben. (még zoomolva is)
A háttérvilágítás nem 100%-osan egyenletes, de csak nagyon kis mértékű egy helyen a foltosodás.
Majd csinálok egy rendes tesztet is róla.
[Szerkesztve] -
Efraim
csendes tag
Koszonom a gyors es minden reszletre kiterjedo valaszt, sikerult leredukalnom a valasztasi lehetosegeket ket tipusra, az LG42LY95 es Samsung LE-40M87 maradt versenyben. LF65-el szemben nekem a Samsung design jobban teszik, szeretem a (tul)telitett szineket is , ugyhogy az LG mellett csak az a plusz 5 cm szolt... LY95-ot mindenkeppen megnezem mielott dontenek, nekem muszaj, hogy eloben lassam a kepet, latatlanban nem mernem megvenni, bar eddig sajnos sehol nem tudtak mutatni, ahol jartam...
-
Palika71
őstag
Ha szerencséd van, akkor a a netem meudhatod valahol a valós kontrasztot. Marad a szem.
A HDMI-s DVD játékosokon van mindig más csatlakozási lehetőség is. pl. SCART-RGB csati van minden DVD-n, s LCD TV-n is. 2-3m felett, ajánlatos a digitális összekapcsolás.
Jó találmány a beépített HDD. Meghibásodás esetén, vagy ha nagyobbat szeretnél, cserélhető. (gari elvesztésével jár). A különálló meg azért jobb, mert abban ugye van DVD író is, és csak 1-2 tizessel kerül többe. És jóval több TV-ből tudsz választani, ha nincs benne HDD.
Nemtudom, hogy melyik készüléknél láttad a valós 1600:1-es kontrasztot, de nekem roppant soknak tűnik. Lehe, az is dinamikus.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
emill
tag
válasz Palika71 #2208 üzenetére
Kösz a válaszokat! Egyébként a HDD-s LG TV-nél írnak 1600:1 kontrasztot. Igaz, nincs ott, hogy valós-e vagy dinamikus, de dinamikusnak kevésnek tűnik nekem - a többi 3000:1 meg 5000:1 kontrasztok mellett. De ugyanígy 1600:1 kontrasztot ír az LG 37LC2R-nél is és nem írja sehol, hogy ez dinamikus lenne.
-
veterán
válasz Palika71 #2208 üzenetére
Mindenképp érdemes inkább különálló hdd-dvd lejátszót venni szerintem. Abban is cserélhető a merevlemez. De ha már itt tartunk erre érdemes is figyelni, mert nem mindegyikben lehet cserélni. Valószínű a tv-kbe épített hdd-t sem lehet minden esetben cserélni, érdemes előtte utánaolvasni neten, forumokban. Az én hdd-dvd felvevőmben pl lehet cserélni, nem mintha a 160Gb nem lett volna elég eddig.
De olvastam, hogy valaki belerakott 300Gb-st is. -
Palika71
őstag
Az az LG nem egy mai darab. Szerintem kizárt, hogy az valós legyen. Vagy ha annak is mondják, jó nagyot hazudnak.
Az LG-ben cserélhető a HDD. Én is inkább a különálló felé néznék a helyedben, mert inkább most vegyél egy izmosabb TV-t, és majd később, ha megint lesz lesz lé, akkor egy különálló HDD-s játékost.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Tombi
őstag
Sziasztok, ma visszavittem a media-ba a HDMI-DVI-t és szerencsére visszakaptam a pénzt. Eddig 1 webshopba láttam D-SUB (VGA) - DVI 5 méteres kábelt:
[link]
tud valaki más helyet esetleg? thx -
Palika71
őstag
Mivel ez egy analóg kábel, nagyon satnyuska képet kaphatsz ám végeredményként!
5m jó hosszú út.
Analóg kábel is lehet persze jó minőségű 5m-en, mert olyat is használtam. De az SCART, és nem olyan, mint amilyet szeretnél. Onnan lelhet felismerni egy jó kábelt, hogy a a kisújaddal hasonló vastagságú!
Próbálj nézni VGA-VGA kábelt, hátha az van valami vastagabb is!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
-
Vortex07
tag
Haliho!
LCD TV vasarlasan torom en is a fejem, aminek a celja elsosorban jatszas lenne [HD-ban] XBOX 360-rol es filmnezes szamitogeprol!
Namarmost az árra elegge erzekeny vagyok, igy szeretnem egy olyan 130k hufbol meguszni az egeszet, es ezert persze minel nagyobb atmeroju kepernyot szeretnek kapni de mindenkeppen MINIMUM 70 cm korulit de meg jobb lenne 80 korul [kisebbet azert nem mert akkor mar veszek egy 22''-es TFT monitort es akkor a szamitogepezes is siman kenyelmesebb].
80 cm-est meg nemigen lattam ilyen arfekvesben [eseteg valami dzsunka markat] igy az lenne a kerdesem hogy szerintetek meg mennyi ido mig ezeknek a TV-knek az ara eleri az altalam kituzott limitet? Iden varhato ekkora areses?
Tegnap az egyik nagy aruhazban feltunt egy Samsung SLIM Tv [ami tudtommal CRT tehnologia] de az volt benne az erdekes hogy ott diszelgett rajta a ''HD'' logo, es a hatuljan valoban ott volt a 3 komponens bemenet. A TV-n csak egy DVD film ment, de a kepminosege siman lepipalta az LCD TV-k kepminoseget. Kerdesem az lenne hogy mennyire HD ez a CRT fele HD, es mire szamithatok ha esetleg ilyen mellett dontok.
Nem utolso sorban, feltunt egy nagyon jo arfekvesu Hyundai LCD TV. Sajnos pontos modellre nem emlekszem, de erdekelne hogy mit tudnatok tanacsolni errol a markarol ugy altalaban. Lehet hogy csak a tobb kilometer kabel meg elosztok miatt, de a tobbi TV-hez viszonyitva meglepoen szep kepe volt, a Samsung pl sokkal elenkebb szineket mutatott, de a Hyundainak hatarozottan realisabbak/naturabbak voltak a szinei [emberek borszine, novenyek zoldje/viragja]
+1 kerdes. DVI - HDMI kabel eseten a videokartyanak is kell tudnia bizonyos szabvanyt? Szuleimnel egy Radeon 9000 Pro van, amin van DVI csatlakozo, es gondoltam hogy az LCD TV-juket inkabb arra kene kotni mint a mostani SVIDEO kimenetre!
Elore is koszi, irjatok sok okosat ! -
Deadelus
csendes tag
Sziasztok!
Biztos én vagyok az ezredik, aki ezt kérdezi, de mit vegyek?
Amit keresek 23''-26'' közt (egy kisebb szobába lesz), TV-re és DVD nézésre használnám.
Árban úgy 150-160-ig szeretnék elmenni.
Ha lenne pár típus ötletetek és hogy mire érdemes figyelni azt megköszöném.
:R :R :R -
Tombi
őstag
válasz Deadelus #2220 üzenetére
szia nézd meg az aláírásomat. Tökéletes samsung TV 110-ért. Tavaly nyári modell. hihetetlen képe van dvdn (hdmi-n). Ez csak 27''-es de 167-ért én a helyedben az új LG modellt venném:
LG 32LC51.[link]
Mivel nálam a pénz volt az elsődleges, ezt vettem meg. most 1.5 méterről nézem (kis szoba) és elég nagynak látszik -
humax
senior tag
sziasztok
lct tvet szeretnek venni 32 vagy 37 es
nekem fontos hogy legyen 2 tuneres,
nekem a PAP fontos.
kosziElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
Red99
csendes tag
Üdv!
Tönkrement a TV-m, úgyhogy be kéne ruháznom egy újba. A gond az, hogy mondjuk max. 200e Ft-ig mehetek el árban. 32'', esetleg 37'' méretűre gondoltam, persze nem tudom ez utóbbi mennyire férne be a költségkeretbe. Mindenképp szeretném PC-vel is összekötni, mondjuk DVI-HDMI kábellel (HD filmek), így a Samsung mint márka kiesik ha jól olvastam. Az LG vagy Panasonic ebből a szempontból akkor jó választás lenne? Másik kérdésem: érdemes netes boltokban vásárolni (pl. avplanet) vagy az esetleges pixelhiba miatt ez nem ajánlott? A legfőbb gondom az, hogy nézem a különböző típusokat, de nem tudom, hogy melyikek az újabbak, és melyik teszem azt két éves modell, mert értelemszerűen újabbat vennék, ha lehet.
Igazából az lenne a legjobb, ha írnátok ebben az árkategóriában olyan TV-t, amit biztosan normálisan össze tudok kötni a géppel, és nem egy túl régi darab.
Előre is köszi a segítséget!sidenote.hu
-
Palika71
őstag
Nekem ez a kábel vastagabbnak tűnik, mint az első...
Mennyibe kerül?
Azt kellen választanod, ahol van mondjuk 3 napos visszavásárlási gari. Mert elméletileg (a SCART-ok világából kiindulva), 4500 HUF-ért már adhatnak jóminöségű analóg kábelt.
Sajnos így képről nehéz döntést hozni.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
neduddki
nagyúr
HI!
Na kit nem b! fel meg az ideg???:- ))) [link] van tuneros valtozata is meg sok mas si csurgatni nyal honplap, foleg az arak:- )
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
veterán
Rosszul olvastad. A samsung nem esik ki. A 80-as sorozatot simán össze lehet kötni.
Ja és az én eggyel régebbi tv-m (persze nem egy őskori ez sem) simán ver sok mait tudásban. Tehát az eggyel régebbi abszolút nem rosszabb.
(Hihetetlen, hogy a világ legnagyobb LCD gyártóját egyszerűen kizárják a vásárlásból, mert nem olvassák el rendesen a beírásokat, meg mert néhányan LG-t meg Panasonic-ot preferálják. Miközben A Pana LCD-tv-ben igazából az előző két gyártó közelében sincs. Hozzáteszem a Pana-val semmi bajom amúgy, kitűnő plazmákat gyárt.)
(Ez olyan kb mintha egy AMD-s forumon kijelenteném, hogy az Intel processzorok kiestek, mert nincs bennük 3Dnow utasításkészlet ) (Amúgy én AMD-s vagyok inkább.)
[Szerkesztve] -
veterán
válasz Palika71 #2227 üzenetére
Nem lenne vége:
[link]
Amúgy ez egy tv-s forum, nem monitoros. Ez ugyanis egy monitor.
A többit a cikk leírja. No comment...
Ja és nehogy valaki szóljon, hogy a belinkelt monitor nem ugyanaz, mint amit neduddki belinkelt! A mérete nem ugyanaz legfeljebb, meg apróbb eltérések vannak, amúgy a lényeg semmiben sem különbözik!
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Kinéztem 2 hete egy ilyen LE32R84B tv-t magamnak. [link]
Most aktualizálódik a vásárlás, csak nincs kedvem újra átnyálazni a piaci kínálatot. Esetleg van azóta valami best buy? Vagy ok, hogy ezt miért ne vegyem?
thx -
veterán
Sajnos nincs. Gyakorlatilag az ''M'' sorozatúak tudják, mint az enyém is (M71B). De az M87 már kb 240 000 Ft körüli euroba kerül, hazánkban nem is találtam ezt a tv-t. Pedig árra én is kíváncsi lettem volna. Ezt az árat egy német oldalon találtam.
Viszont azt kell, hogy mondjam, hogy 185 000-ért korrekt tv-t kaphatsz, ha elszánod magad. -
Red99
csendes tag
Rendben, köszi, akkor versenyben maradt a Samsung, és a Panasonic-okat fenntartással kezelem.
Mondjuk igazából azért is van rossz érzésem a Samsunggal kapcsolatban, mert egy hónapon belül most halt meg az egyik monitorom és a TV-m is, és mindkettő Samsung volt. Igaz CRT, de mégis.
Böngészgettem, és az alábbi típusok tűnnek szimpatikusnak:
Samsung LE32R81B
Samsung LE37S81B
LG 32LC25R
LG 37LC2R
Ezek közül valakinek esetleg van közvetlen tapasztalata valamelyikkel, vagy valami más típus? Van jól bevált bolt, ahol érdemes megvenni, vagy tulajdonképpen mindegy? Tényleg, melyik márka típusai ''nyújtják meg'' a legtűrhetőbben a 4:3-as képet? Mert néha azért TV-adást is néznék rajta... Vagy inkább a sima torzításmentes megjelenítést ajánlanátok? Megfelelnek ezek az igényeimnek (gépről akarok filmet nézni jó minőségben, Nintendo Wii-vel összekötni)?
Nekem a legjobban a Samsung LE32R81B tetszene, az jó választás?
Köszi a segítséget!sidenote.hu
-
Lacix29
őstag
Szóval ne keressek 100Hz-est. Várni sem érdemes rá, igaz?
Én még nem láttam 100 Hz-es LCD TV-t, de amennyivel többe kerülnek a nem 100 Hz-esekhez képest, nekem nem biztos hogy megérné a plusz pénzt.
A Sharp RD2E szériája került legutóbb a látókörömbe, (LC-37RD2E) de mivel még nem volt sehol ezért a Samsung LE-40R81B mellett döntöttem és eddig még nem bántam meg a beruházásom.
Sharp LC-32RD2E teszt : [link] -
félisten
válasz Lacix29 #2237 üzenetére
Azért lehehet érdekes a 100/120Hz, mert például csak ezeknél lesz folyamatos az 1080p@24fps Blu-ray esetén (a felbontás ne zavarjon most meg, 720p-s TV-n is ez a helyzet), ugyanis az 50/60Hz-es TV-k esetén a képfrissités és a 24fps nincs szinkronban, ezért érezhető némi ''ugrálás'' a mozgásban. Ha a TV nem támogatja natívban a 24fps-es módot, akkor bizony a mozgás nem lesz teljesen folyamatos, ha nem 100/120Hz-es. A külföldi fórumokon megy is az anyázás a Samu M86 / M87 esetén emiatt, az LG LF65/LY95 esetén még nincs tisztázva az dolog, egyesek szerint nem megy, másik szerint igen.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Tuya
tag
Na eddig nem irtam,csak olvastam honapokig.
Nem tudom,hogz a samu s sorozatnal miert syar a betekintesi syog nekem nem tunt rossynak.
DE ennnek ellenere megis R sorozatot lesz majd.
Viszont a kerdes,hogz melzik,a fentiek mediamarktosok
van uj feher R71-es A jelu panel van benne 140ert,
aztan a mask ketto jelolt R81B vagy RB4B az 1B dragabb volt 10el,mert az elado szt van benne kepjavito....de ezt nem vagom,hogy csak 10 lenne a kulonbseg....es ezek S panelosok voltak,magyar es szlovak....szal mi a kulonbseg a 1 es a 4 kozott?
Na most hajlok az R71 feherre mert ugyan regebbi,de 140ert sztem megeri,de az A jelu panel nem gaz? -
Lacix29
őstag
Hűha, te milyen nyelven írsz ?
Arra tudom a választ, hogy 84-es a 81-esnél annyiban több hogy van benne földi digitális sugárzás vételére alkalmas tuner. Ha erre van szükséged (M.o.-on 1-2 csatorna van ilyen BP-en amit digitálisan sugároznak) akkor jobb lehet neked a 84-es, de ha pl. kábelszolgáltatótól kapod a TV jeled, akkor nincs szükséged rá. -
tothbe
addikt
az is teljesen jó, nekem az van feketében és szintén AUO paneles.
Amúgy az utolsó szám hivatalosan nem jelent semmit 7x-es szériáig, tökmind1, hogy kisebb vagy nagyobb, bezzeg a 8x-nél azt sem tudni, melyik micsoda.
LE: Lcd edition
32/37/40/stb: '' méret
R/M/S/F/T: elektronika minöségjelzöje(abc-ben kisebb a jobb), plusz a dizájnt is ez donti el.
3/5/6/7/8: Kijelzö széria fejlődésjelzője. (Nagyobb az újabb gyártású, fejlettebb paneles)
következö számjegy: apróbb változtatásoknál használt, alapból 1 v 2, de mostanában van 4,6,7,9 is.
W/B/BX Dizájn jelző, szint határozza meg Fehér/Fekete/Magasfényű fekete
[Szerkesztve]By(e) Tothbe
-
-
Ban_Dee
csendes tag
válasz Lacix29 #2241 üzenetére
Hali,
Na akkor egy nagyon buta kérdés - ha netán egyszer az életben a Lajta ezen oldalára is eljut a digitális (ne adj' isten HD) műsorszórás, akkor a kábelszolgáltató a koaxon át adhat digi jelet? TV megérti alapból (ami HD ready mondjuk) vagy ahhoz kell a digi tuner?Bandi
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest