Hirdetés

Aktív témák

  • jlaci63

    tag

    válasz BBéci #1645 üzenetére

    Sajnos korrekt, egzakt mérési adatokon alapuló tanulmánnyal nem szolgálhatok.
    A minősítésem nagyrészt szubjektív, az itt és máshol olvasottakon, illetve a személyes vizuális élményeken alapul.

    CRT-nek is voltak idővel elöregedési tünetei, de anno az ember 8-10 évre vett TV.t.
    Most ezt nem érzem. Belenyugodtam, hogy LCD gyárilag "használt", "elnyűtt" (nem is igazán találom a megfelelő szót). Olyan gagyi, tömegcikknek tűnik mint az egyszer használatos fényképezőgép, vagy a 2 évente cserélendő cd rom meghajtó a PC-ben, vagy mobiltelefon.
    Hozzáteszem, 6 éve a CRT-met jóval drágábban vettem, mint most az lcd-t. Tehát az árak is jelentősen csökkentek.Közben folyik még nagyban a kísérletezgetés, finomítás (EEFL -> CCFL -> back LED -> edge LED) Megy a folyamatos kompromisszumkötés, hogy az árversenyben takpon maradjon a gyártó.

    Míg a zsír új Tv-nél beviládosodásokat, oldalról kéküléseket, inverterzúgásokat, csíkozódásokat, sw niányosságokat lehet olvasni, addig nem érzem azt, hogy a pénzemért egy megbízható solution-t kapok. A háklisabb vevők kettőt kapásból visszavisznek, a harmadikat majd 2 lév múlva dobják ki. Az átlag nyuszi meg belenyugszik, hogy mit is akar ennyi pénzért. Én is belenyugodtam, hogy a nagyobb képméretért, laposabb kivitelért, jobbnak tűnő vizuális élményért cserébe egyelőre be kell érni ennyivel.

    De a gyorslakóházak, fast food-ok világában ezt tudomásul kell venni. Változik a világ is. Első videómat 110 ezerért vettem részletre (anno 2-3 havi fizetés, szomszéd telek 120ezer volt :W ). Még egyszer ilyen hibát nem követek el. Tehát sok pénzt, ugyanúgy mint pl. autóba, vagy más műszaki cikkbe tényleg nem éri meg belefeccelni. Azt meg, hogy valaki el is adósodjon egy TV készülék miatt, végképp nem javaslom.

    Na most jól "lifikáztam", de gondolom, aki akarja, megérti a gondolatmenetem.

Aktív témák