Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz attiati #7139 üzenetére

    Jaajjj, ha most megint elkezdem, hogy NEM adunk ossze jelenertekesites nelkul kulonbozo idopontokban esedekes teteleket, akkor meg kiutaltok innen? Pedig ez a legnagyobb atka az ltp-knek, hogy az elejen kell sokat fizetni. Ja es hogy tovabb nem javithato "normalis" fundaval.
    Az elejet tudja mindossze kicsit visszajavitani (van egy 5.11% _elcsalt_ szamitasu EBKM a 10 eves ltp-n, es adjak 5.9%-ert a hitelt mellette, ingatlanfedezetre persze -- vagyis az ltp-be rakott penz azzal hogy nem csokkenti a hitelet, azzal rosszabbul jar atlagban).
    Egy tisztesseges THM-et szivesen szamolnek az egeszre, de teljesen mindegy, mert az ugyfel nem az alapjan dont ugyebar. Akkor meg minek fajditani a szivet azzal, hogy milyen draga amit vesz?
    Persze en azert mint allando kavarogep beprobalkoznek... 1-5-10 evig fix hitel 7M-ra de hosszu futamidore (akar 35 ev vagy toketorlesztes-halasztassal), kozben 2 fundat kifuttatni (2-t nyitni, az egyik minimalis es regi tipusu, abba rakni ami az akar "elviselheto" 57e-es hatarig kiegesziti a torlesztojet a masikba csak a havi 150-et, utana az elsot 5 ev utan beforgatni a hitelbe, ekkor a masodikba mar meg tobbet lehet pakolni, kicsit figyelni kell az ertekszamra, de 10. ev vegen ha jo osszegre - kb. 5M - van kotve, akkor kivaltja a masodikkal, a maradek 10 evre meg "sajnos" kevesebbet fizetne mar. Van benne bizonytalansag, de a szamok miatt minimalis (annyival szarabb az ltp konstrukcio).

Új hozzászólás Aktív témák