Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Dorian #24466 üzenetére
Természetesen nekem sem önmagában a támogatással van problémám, hanem a túlságosan széles körével. Sokan vagyunk, akiket teljesen felesleges az adófizetők pénzéből támogatni, különösen ilyen szinten. Durván megterheli az államkasszát és a túlzásba vitt rezsivédelem nem segíti az energiahatékonysági beruházások létrejöttét sem.
Csak arra szerettem volna utalni, hogy mindenképpen figyelembe kell venni az ingatlan értéknövekedését, hiszen ez akár többszörösen is meghaladhatja a bérleti díjból származó bevételeket. Van olyan belvárosi stúdiólakásunk, ami 3 év alatt kétharmadával drágult, de úgy, hogy ebből 2 évet a társasház felépítése vitt el (addig csak a foglaló összege állt benne).
Amúgy éppen az általad linkelt, átlagos bérleti díjakat tartalmazó táblázat mutatja meg a hatalmas különbséget egy hozzá nem értő ember átlagos ingatlanbefektetése és a magamfajta befektetőké között. Értelemszerűen ezért is alkalmatlan kiindulási alapnak, hiszen ezt a műfajt sem muszáj szarul csinálni.
“ha gyakorlatilag vállalkozó vagy, mert csomó munkaidő is megy bele”
Dehogy, jellemzően kb. heti fél órát töltök az üzemeltetéssel összefüggő feladatokkal, ez simán összevethető az “ötöt klikkelek amikor épp van rá pénzem” típusú amatőr játékosok ráfordított idejével. Nem a munkaidőm miatt beszélek arról, hogy ez gyakorlatilag már egy vállalkozói tevékenység, hanem mert össze kellett rakni hozzá egy jól prosperáló mikrovállalkozást.
Ugyanazért, amiért sikerült orbánfóbiás véleménybuborékká moderálni a Politika topicot is.
“érdemes lehet kivárni hitelfelvételhez 1-2 évet, vajon lejjebb fog menni az alapkamat?”
Nem tudjuk hol akarsz lakást venni, ebből adódóan azt sem, hogy várható-e áresés (érdemi jellemzően nem). Általános tanácsként: próbálj alkudni, de ne várj sokáig. A hitelt később kiválthatod alacsonyabb kamatozásúval. De ha megvárod, hogy a kamatok alacsonyak legyenek, akkor már késő lesz, mert a lakásárak nem a mostani árszintet fogják tükrözni.
“100m-s kertes haz, 30% onerovel, 20 evre, 600k-s torleszto. Ki meri ezt bevallalni?”
Nem mindenki alkalmazott ám. Sokan (egyre többen) kiárazódnak az ingatlanpiacról és bérlőként jutnak majd lakáshoz, ahogyan egyébként tőlünk nyugatabbra is. Ha valakit ez rosszul érint, megértem, de nincs ebben semmi furcsa, csupán követjük a nyugati gyakorlatot.
“Szerintem 0-ról becsületesen nem lehet eljutni komolyabb vagyonig anélkül, hogy megöregednél, vagy belerokkannál. "
Ezt komcsi butaságot nem kéne erőltetni, három évtizede megtörtént a rendszerváltás, azóta bárkiből lehet sikeres vállalkozó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Asus ROG Flow X16 WQXGA 240Hz G-Sync 2in1 Touch i9-13900H 16GB 1TB RTX 4060 Studio Win11 Garancia
- Vintage JVC Everio Hybrid GZ-MG130 (alku képes)
- GTX 1070 TI PCB board (hibás / hiányos)
- Apple Watch S5 GPS+LTE
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest