Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kasza blanka

    aktív tag

    Üdv!

    Panel fürdőszobába szeretnék elszívó ventillátort bekötni a szellőzőcsőbe (klasszikus fémbetétes, belső átmerője 14,5cm) mert időnként megjelenik penész a plafonon. Sajnos nem tudom, hogy a tetőn lévő elszívók működnek-e, mert egy apró letépett papírfecnit sem szív fel, akkor se, ha behelyezem közvetlen a csőbe (kéményhatás is nulla?). Max mélység - kiágazástól a fal síkjáig - 8cm.

    Mivel a WC és a fürdő egy vékony szerelőbeton fallal vannak leválasztva, vésni nem nagyon lehet. Adott egy konnektor és egy lámpa: onnan el tudom/el szabad vezetni az áramot vhogy a falon kívül?(megfelelő kábellel és csatornában)

    Időkapcsolós ventiben gondolkodom, azt simán a lámpa után kell kötni azzal párhuzamosan? (visszacsapó szelep és egyéb csicsa nem kell). 150mm-es ventihez gondolom ki kéne vennem a falból a szellőzőre rácsatlakozó fémbetétet, és a venti csövét rádugni a szellőző kivezetésére (a szellőző elágazása a kisebb átmérő, a fali csatlakozó van ráhúzva előbbire). Vagy 125-öst vegyek és egyszerűen dugjam bele a meglévő csőbe?

    Mit/milyet javasoltok? Fő szempont a biztonság, tartósság, ár. Ilyen sorrendben.

    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák