Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz kasza blanka #59744 üzenetére

    Üdv.!

    Saját központi fűtésem van, néhányszor le kellett engedni a rendszert, de mindig a leeresztett vizet töltöttem vissza ülepítés után. (Senki nem tudta megmondani, hogy milyen vegyszerből mennyit kellene adagolni a vízkövesedés, korrózió ellen.) Pótolni mindig forralt vízzel pótolok.
    Ez így működik 1985 óta. Vas csövek, acél lemez radiátorok és padlófűtés.
    Korábban azt mondták, hogy az acél lemez radiátorok kb 15 évet bírnak, félidőben, 7 év után célszerű leszerelni, kimosni a trutyit és átforgatva vissza szerelni, mert akkor tovább bírja. Nem volt még ilyen, csak egyszer átöblítettem a rendszert csapvízzel.

    Alu radiátor: Szebb mint az acéllemez (látható ?) jobb a hővezető képessége vagyis valamivel kisebb is elég lehet belőle (kevés a hely ?). Nem hiszem, hogy hamarabb korrodálna mint az acéllemez, továbbá az eltávolíthatatlan alumínium oxid réteg miatt közvetlenül is érintkezhet a vassal, miatta nem lesz korrózió.

    (Sok helyen tesznek ALU lemez táblát közvetlenül vaslemezre, pl régen az autók motorterében. Soha nem láttam még ott korróziót. Viszont a réz vezetékkel összecsavart ALU vezeték kb tíz év alatt igen erősen korrodált, pedig legfeljebb kis konyhai párát kaphatott.)

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák