Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Atomgeszi #102618 üzenetére

    Nálunk a régi konyhaajtón nem volt küszöb, burkolatváltás sem, a járólap csak úgy átment az előszobába, az ajtón nem volt falcgumi sem. Amikor rántott húst, vagy fasírtot sütöttünk, akkor fogassal együtt vittem be a szobába a kabátokat, egyéb textíliákat.
    Most, a falcgumis, automata küszöbbel nem azt mondom, hogy nem érezni kajaszagot, de semmit sem szív be a textília. Kb 60-70%-os készültségi foknál csapja meg az orrom a sült illata. :K

    Az automata küszöb az ajtólap aljába mart nútba kerül, többféle hosszméret van lépcsőzetesen, méretre lehet vágni, mint pl az arra alkalmas ablaktörlőlapátot. A pánt felőli oldalon van egy kiálló gomb, amit az ajtólap csukott állapotában a tok nyom be. Ezen gomb kiállása egy pici imbusszal állítható.
    Utólagos szerelésnél gyakorlatilag le kell kapni az ajtólapot és felsőmaróval, fűrésszel, valamivel a nútot kialakítani, ami kb 1 cm széles és 2 cm mély. Ez utólag megfelelő gépekkel megoldható, de házilag...
    Maga a küszöb 6-20k közt gyártótól függően, szerintem semmivel sem tud többet a drágáb - lakossági szinten -, de érdemes betetetni az elején. Ismerek olyat, aki mindbe rakatott, aztán ahol nem volt rá szükség, ott az állítócsavarral állította be, hogy ne ugorjon le.

    Ahova elszívást tesznek, oda nem szoktak automata küszöböt tenni, hogy legyen honnan szívnia a levegőt. Nálunk a kamraajtón a hagyományos küszöb miatt van szellőzőrács is.

    Viszont a küszöb nem csak a szagok (huzatgátlás) miatt fontos, hanem a hanggátlás miatt is. Ezért nem szeretem a központi szellőztetést, mert nem lehet küszöb, tehát a mosógép, mosogatógép, stb hangja megy, ha tetszik, ha nem.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák