Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz csubuka #102613 üzenetére

    A legtöbb gyártó szobahőmérsékletre és normál páratartalomra (40-60%) vállal garanciát, illetve kiköti, hogy max 6°C hőmérsékletkülönbség lehet az ajtólap két oldala közt.

    Alapvetően sem a hőmérséklet, sem a páratartalom nem gond, ha állandó. Azért a tartósan magas, vagy épp alacsony páratartalom az embernek sem kényelmes. Előbbinél jön a penész, utóbbinál a nyálkahártyák száradnak ki, szóval minden fáj, nem csak az ajtó. Egy fürdőben meg mondjuk napi egy órát van pára, és akkor sem végig annyi, hogy a csempéről csurog.

    Ez a 6°C-os kitétel viszont szerintem inkább gáz, mondjuk van egy fűtött konyha a maga 20-22°C körüli átlaghőmérsékletével és egy télen-nyáron fűtetlen kamra. Nekem fagyott már meg társasházi 3. emeleti kamrában a földre rakott krumpli télen, akkor ragasztottam le kartonnal a térd alatt lévő szellőzőt. Viszont nekem CPL ajtóm van ott is és nincs semmi gondja.
    Sőt, a gumis lepedőt mindig is ugyanarra az ajtóra terítettem ki száradni, vagy a plédet, kétszemélyes paplanhuzatot, szóval kapta a párát néha. És ez üveges ajtó, ahol ugye a gyári CPL felület el lett vágva, fóliás MDF üvegezőléccel eltakarva, semmi ragasztó, semmi impregnálás, csak a 8-10 db tűszeg. :U
    Egy tömörfa ajtó másként viselkedik, azért törik el a nagy felületet kazettákra és/vagy azért használnak hossztoldott anyagot, hogy a fa erezete minél többet változzon, ne legyen benne akkora erő a vetemedésre.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák