Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Almos

    aktív tag

    Sziasztok!
    Hinta rögzítéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A terasz fölött konzolos kialakítással nyúlik ki az emelet, és ennek a beton födémébe gondoltam hogy rögzíteném a hintát. Egy kisebb, gyerek hintáról lenne szó, max 2-3 éves gyereknek, az a műanyag fajta.

    Ami nehézség, és nem igazán tudom elképzelni, hogyan kellene megoldani, az az, hogy a beton födémen van még 10 centi szigetelés is. Amin elgondolkodtam, hogy ha be is fúrok a betonba bármilyen csavart/menetes szárat, stb, nem lesz túl nagy betontól való távolsága, így a hintázásból adódó erőkar? Hogyan kellene méretezni mind hossz, mind vastagság tekintetében? Ugyanis ha a betonban benne is lesz mondjuk 5-15 centit befelé, utána 10 centit lesz a szigetelésben, majd ki kellene lógni kb 3-5 centit még.
    Ezen felül merül még fel a hőhíd kérdés is.
    Ami kis guglizás alapján ez utóbbira esetleg megoldás lehet, az a Fischer Thermax távolságtartó rendszere. Plusz a topic visszaolvasása alapján magára a hintarögzítésre jó megoldás a hintacsukló.
    Viszont ezek a hintacsuklók, ha jól láttam, inkább gerenda/oszlop átfúráshoz vannak tervezve, ha jól láttam, itt az én esetemben pedig vagy túl rövid (140 mm) a szára a Fischer Thermax nélküli alkalmazáshoz, mert éppcsak átéri a 10 centis szigetelést; vagy túl hosszű (és nincs végig menet) ha kombinálnám a Fischer-rel...
    Csinált már valaki hasonlót, hogy érdemes nekiindulni? Vagy túlkomplikálom a feladatot, lenne egyszerűbb megoldás is?

Új hozzászólás Aktív témák