Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kelna91

    senior tag

    Sziasztok! Szükségem lenne egy RAID1-es, kétlemezes DAS-ra. Érdemes külön megvenni pl. egy Raidsonic házat és bele mondjuk két WD Purple lemezt, vagy vegyek egyszerűen egy WD Mybook Duot?

    Árban nyilván megérné az összerakosgatós verzió, de elég rossz véleményeket olvastam ezeknek a minőségéről, nem túl biztató a helyzet. Egyetlen biztos választásnak tűnő modellt sem találtam eddig. A Mybook Duo esetén viszont attól félek, hogy mivel ott nem hardveres kapcsolóval kell a RAID-et beállítani, hanem szoftverrel, esetleg valami más kókányolás is lehet a háttérben. A gyári szoftverben tudtommal csak exFAT-ra és HSF-re lehet formázni, nekem pedig egyik sem jó. Mondjuk feltételezem, hogy utólag újra lehet formázni, mikor már a RAID tömb készen van, de mégis, jó lenne a megerősítés.

    A DAS Linuxszal lesz használva, BTRFS-sel vagy EXT4-gyel szeretném formázni. Elég jó lenne, ha halk lenne (a Raidsonicocról nagyon rosszakat hallottam e téren), és ha olvasáskor mindkét lemezt használná, mint egy "rendes" RAID1 esetén.

Új hozzászólás Aktív témák