Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz TBMC #20317 üzenetére

    Ha használat közben dobál ilyen hibát, úgy hogy rá van csatlakoztatva, akkor az elég érdekes. De, ha korábban nem lett rendesen leválasztva, akkor lehet az a baja. Vagy ez esetleg nem lehet valami OS bug, a többi külső HDD-nél is előfordul? Illetve nem tudom milyen fájlrendszerre formázva használod, de ha NTFS, akkor az úgy tudom a külső driverek ellenére sem mindig tökéletes macOS alatt. Ha HFS+, akkor meg elvileg rendesen kellene működnie. Továbbá mondanám, hogy próbáld ki több USB-portban is, de a leírtak alapján ez már megvolt. Olyan esetleg még előfordulhat, hogy maga az USB-kábel gyárilag xar és egy másikkal már ok lenne. De ehhez ugye kétfélét is mellékeltek és az megint kicsit extrém lenne, ha egyik sem jó.

    A géped topikjában a tápellátást is felvetették, ahogy olvasom. Viszont, ha pl. az iMacen USB 3.0 portba volt csatlakoztatva, akkor arról korábban volt szó, hogy annál már elvileg nem kellene tápellátási problémának lennie. Az AnandTech tesztben ennél a modellnél ugyan az energiafelvételt nem mérték, de pl. a WD esetében igen. Utóbbinál látszik, hogy az USB 3.0 névleges 4,5 W értéke bőven elég hozzá, illetve valószínűleg a Seagate merevlemeznél is hasonló lehet az energiafelvétel. Valamint, ha pl. USB 3.1 Type-C portban is használtad az új gépen, akkor ott meg pláne nem kellene gondot okoznia a tápellátásnak. Ja, és ezekben nyilván 1 db HDD van, nem pedig 2 db, amit a másik topikban szintén felvetett valaki.

    Hát nem tudom mit mondjak erre, de az nálad mindenesetre elég furcsa, hogy már a második márkás és nem mellesleg teljesen új külső HDD sem akar rendesen működni... :F

    Na persze ilyenkor rá lehet fogni, hogy biztos gyári hibásat kaptál megint, de akkor is kicsit abnormális. Amúgy én lehet még kipróbálnám egy másik gépen (Linux / Windows) is. Az összefoglalóban említve vannak különféle opciók az egyes operációs rendszerek és azok fájlrendszerei közötti átjárásról, szóval az sem feltétlen akadály. De, ha nem akarsz vele szórakozni, illetve ennyire nem akar működni, akkor jobb híján marad a garanciális javítás / csere.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák