Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz lalakov #19674 üzenetére

    A legújabb 3,5" | 7200 RPM HDD-k már ~ 200 MB/s körüli, vagy akár afeletti szekvenciális értékeket is tudnak —► teszt. Viszont az említett típus régebbi modell lehet, kisebb adatsűrűségű tányérokkal, így értelemszerűen lassabb lesz. A pontos modellszám alapján lehet keresni a neten teszteket és amit SATA-n tud, azt kb. USB 3.0-án is hozni fogja. Ha pl. egy Barracuda 7200.12, akkor az ezen teszt alapján max. ~ 130 MB/s körüli szekvenciális értékeket tud.

    Egy SSD-től ilyen téren nyilván elmarad mindegyik HDD, mert nem nagyon fogják tudni úgy kihajtani az USB 3.0-át, mint pl. a tesztemben is említett típus. Illetve, ha operációs rendszert / programokat futtatunk róla, akkor nyilván nem a szekvenciális sebességértékek a fontosak, hanem például a 4K, valamint az elérési idők és az IOPS. Ilyen téren szintén jelentős különbségek vannak a kétfajta meghajtó között.

    A körülmények ismeretében, ha a virtuális gép csak az XP futtatására vonatkozna, akkor csak azért szerintem felesleges külön külső HDD/SSD-t venni. Azt nyugodtan lehetne telepíteni a gamer gépben lévő SSD-re is, ha van rajta annyi hely. Ha nincs, akkor gondolom van benne HDD is, amire szintén mehetne a virtuális gép.

    De nyilván lehetne továbbra is a régi PC-ről futtatni natívan az XP-t. Egy külső HDD-t meg venni adatmentési célra és, ha netán valami gond lenne, akkor a külső meghajtón meglennének az adatok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák