Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz bringasisti #17788 üzenetére

    Üdv!

    Ebből jogvita :F

    Itt vannak a 2,5" Maxell külső vinyók infói: [link]. Vsz a H Series is Seaget-Samsung, vagy Toshiba belsős. Az áramfelvételi értékeket pedig, az adott HDD gyártók megadják:

    ST1000LM024 + [link] —►max. 1000 mA + címke:0,85 A
    MQ01ABD100 —►4,5 W —►P=U x I , ebből I= P/ U= 900 mA + címke: 1 A.

    Viszont ezek csak a névleges adatok, amikor felpörgésnél (akkor a legnagyobb) maximum felvehet. Illetve a rácímkézett érték az üzem közbeni maximális áramfelvétel. Viszont a gyakorlati felpörgési, üzem közbeni és standby állapotban mért adatok ettől eltérőek lehetnek: [mérés]. A példában szereplő WD belsejében WD15NPVT / WD15NPVX van, aminél 1 A a névleges érték + címke: 0,75 A.

    Másik dolog, hogy a külső merevlemezek elsődlegesen PC, notebook + desktop oprendszer eszközökre vannak tervezve. Az azokon lévő USB 2.0/ 3.0 portok áramleadásával nem nagyon szokott gond lenni és a 2,5" külső vinyókat is stabilan meghajtják. Az USB 3.0 port 100+%, az USB 2.0 már nem ilyen stabil, de PC hátlapi port, illetve jobb notebook 2.0 portjának esetében szintén nem probléma.
    Viszont "egyéb eszközök" (TV, multimédia lejátszó, set-top box, router) esete már lutri, az azokon lévő, általában 2.0-ás portok se olyan stabilak, mint egy PC-n. TV-ken külön 1 A-es HDD port szokott lenni külső HDD-knek.

    =========================================================

    Reklamáció, jogvita:

    Ha az elsődleges eszközökön használod, ott az áramellátással nem is lehet különösebb gondod. Ha pl. PC előlapi 2.0 port, akkor meg hátlapiba kell dugni, vagy USB Y kábelt használni. Viszont eleve az xy hardveres kompatibilitási problémák általában nem a gyártó és nem is az eladó felelőssége. Nem is tudom, a vevő egyáltalán reklamálhat-e ilyen miatt, főleg egy ilyen egyszerű áramfelvételi probléma kapcsán :F Ha "egyéb eszközökön" használod, akkor pláne nem...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák